Tudományos körültekintéssel a pocaktól az óvodáig - bemutatjuk a Ziaja baba-mama termékpalettáját
2023. november 15. írta: persica

Tudományos körültekintéssel a pocaktól az óvodáig - bemutatjuk a Ziaja baba-mama termékpalettáját

A bőrápolás az általános egészség része, így lényeges, hogy minden életszakaszban kellő figyelmet fordítsunk rá. Ez a fajta tudatosság fontos azokban az időkben, amikor a gyermek még a pocakban növekszik, ezt követően pedig a születés első napjaitól kialakított rutin, majd a már nagyobb gyermek esetében a helyes ápolási szokások alapjainak elsajátítása mind-mind hozzájárulnak a baba és mama bőrének megfelelő egészségéhez.

Az egyes életszakaszok eltérő kihívásaira reagál a Ziaja baba-mama termékpalettája, melyet a tudomány különböző területeinek szakértőivel fejlesztettek ki a cég mottójához hűen, amiben a modern technológia és a természetes alapanyagok ötvözése dominál. 

Fókuszban a várandósság

A terhesség időszakában az ösztrogén hormon miatt a kismamákat gyakran kíséri a sokat emlegetett ragyogás. A csodás pillanatok mellett vannak azonban bizonyos kellemetlen tényezők is. A növekvő baba például folyamatosan arra kényszeríti a kismama bőrét, hogy nyúljon, ám a hirtelen méretváltozás miatt "elszakadnak" a bőr alatti kötőszövetek, kollagénszálak és kialakulnak a striák.

A megfelelő ápolással a kismamák azonban ellensúlyozhatják mindezt. Kulcsfontosságú ebben az időszakban a megfelelő kollagén tartalmú készítmények külső alkalmazása. A kollagén egyfajta vázat épít a bőr számára. A rugalmasság és a feszesség révén gondoskodik arról, hogy a bőr megőrizze hidratáltságát, ezen felül pedig általában támogatja a bőrsejtek regenerálódását. A kollagénen kívül fontos szempont lehet kismamaként a már kialakult csíkok halványítása is. Ebben segítségünkre lehet a centella asiatica (ázsiai gázló) kivonat, ami erőteljes bőrregeneráló hatással bír. Ezen felül nem maradhat el a várandós bőr megfelelő hidratálása sem, amelyben a shea vaj kiemelkedő jelentőségű alapanyag.

Ziaja Terhességi csík elleni krém

 

A terhességi hormonok a hüvelyflórára is hatással vannak, így egyebek mellett megváltozhat a hüvely pH-ja és a fertőzések kockázata is nőhet ebben az időszakban. A tejsavas készítmények segítenek megőrizni az intim területek természetes, megváltozott pH-értékét. A panthenol, azaz B5-provitamin egy másik tipikus problémára nyújt megoldást: a bőr és nyálkahártya gyógyulását elősegítő képessége révén megelőzi és csillapítja a külső irritációt, kivörösödést, valamint támogatja és erősíti a bőr védőrétegét. 

Ziaja Intim krémes mosakodó laktobionsavval

Megszületett a baba  

A csecsemők bőre különleges törődést igényel, mivel még nem érte el a megfelelő érettséget, ezáltal még nem alakulhattak ki a bőr védelmi mechanizmusai. A csecsemők bőrápolásának általános szabályai a gyengéd tisztítás, a megfelelő hidratálás, a kidörzsölődés megakadályozása, a pelenkakiütés esélyének csökkentése (különösen a popsi tájékán) és a túlzott nedvesség, a szél és az ultraibolya sugárzás kerülése.  

A legalapvetőbb csecsemőgondozási eszközök - a babakocsi, a gyermekruhák, a higiéniai termékek mellett - a megfelelő ápolási termékek sem hiányozhatnak a babakelengye csomagból. A legfontosabb tételek közé tartozik a testápoló, amely a nap bármely szakaszában használható krémtípus. Egyfajta univerzális termék, ami a születés első napjától felvihető arcra, a testre és a kezecskékre is. Ez a krém tökéletesen hidratálja, védi a bőrt és finoman olajozza. Szintén fontos eleme a csomagnak a pelenkakiütés elleni kenőcs. Ez a terméktípus segít megakadályozni a bosszantó pelenkakiütést, különösen a pelenkával fedett testrészen és tartós védőgátat képez a nedvességgel, a kidörzsöléssel és a bőrpírral szemben. A babaolaj a babaápolás elengedhetetlen eszköze, ami hatékonyan erősíti a felhám védőgát rendszerét, enyhíti a bőrirritációt és vitalizálja a bőrt. Az olajos fürdőgélek segítenek élménnyé varázsolni a pancsolást. Ezek a termékek finoman olajozzák a bőrt és védik a felhámot, így hatékonyan akadályozzák meg a bőrszárazságot.  

Ziaja Baba bőrvédő popsikrém                                                                                                                            Ziaja Baba krémes fürdető olaj 1 hónapos kortól

Nagyobb korba lépve  

A babakor után, 2-3 éves kor felett, a bőr átalakul és a felnőttekéhez hasonló tulajdonságokkal kezd el bírni. A megváltozott életkorhoz speciálisan alkalmazkodó termékek passzolnak.
A fogkrém lenyelésének kockázata miatt a legjobb, ha a kisebb gyermekek esetében fluoridot nem tartalmazó termékeket alkalmazunk, amit például a xilitol helyettesíthet. A xilitol természetes cukorpótló, lúgos természetű, a fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodását gátolja.
Természetesen a fürdésnek is megvannak a megfelelő támogató összetevői. A már említett panthenol és a különböző növényi összetevők (kókusz-glükozidok, növényi glicerinek) segítenek abban, hogy a tisztálkodás hatásos, irritációtól mentes és megfelelően hidratáló hatású legyen a picik bőrének.
 

Ziaja Gyermek sampon és tusfürdő süti-vaníliafagyi illattal
Ziaja Gyermek fogkrém rágógumi ízesítéssel

A klinikailag tesztelt, biztonságos és hatékony Ziaja termékeket a gyermek és csecsemőkozmetikumok terén felhalmozott tapasztalatok alapján fejlesztették ki, gyermekgyógyászat, a bőrgyógyászat, az allergológia és a fogápolás szakértőivel együttműködésben. A Ziaja elkötelezett abban, hogy kiváló minőségű kozmetikumokat és bőrápoló termékeket kínáljon a család minden tagjának.

Babatervezés vagy már meg is érkezett az új családtag? Látogass el a Ziaja standjára 2023. november 24-26. között a Baba-Mama Expo kiállításon! Ismerkedj meg a márka egyedülálló termékeivel, melyek segítenek az egész család egészséges bőrének megőrzésében.

A Ziaja Baba-Mama termékcsaládját keresd a drogériákban, hipermarketekben, valamint a Ziaja Neked üzletekben és a ziajashop.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6418265405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása