A Nespresso kapszulái nem csupán a világ legkiválóbb minőségű Grand Cru kávéőrleményeit tartalmazzák!
A letisztult formavilágot tükröző, több színben elérhető, tökéletesen zárt kapszulák hosszú ideig megőrzik a kávé frissességét és zamatát. Fedezze fel ezeknek az igényesen kialakított kapszuláknak a világát!
A kapszulák tulajdonságai:
A hermetikusan zárt kapszulák megőrzik a kávé zamatát, és kiválóan védenek a levegő és a fény hatásaitól az alumínium bevonatnak és az élelmiszervédő hártyának köszönhetően. Az egyes kávékeverékek más-más színű csomagolásról ismerhetők fel.
Kávéfőzés:
Magas, tökéletes állagú krémmel megkoronázott művészi Espresso-t csak kávéspecialisták és a Nespresso kávégépei készítenek. A kávé után a Nespresso rendszer legfőbb tényezője a víz, annak nyomása, hőmérséklete és az az idő, amíg a kapszulán átfolyik. A kivonás során egy 19 bar teljesítményű magasnyomású szivattyú teszi lehetővé a kapszula membránjának átszúrását, valamint a 900 különböző kávéaroma felszabadulását. A Nespresso kapszula formáját kifejezetten úgy alakították, hogy a kivonás során az őrölt kávén biztosítsa a nyomás alatt lévő víz egyenletes eloszlását. Az értékes aromák tökéletes kivonásának biztosításáért a hőmérsékletet és az átfolyási időt is pontosan meghatározzák.
A kapszulák újrahasznosítása:
Kapszuláink csomagolóanyagaként a számtalanszor újrahasznosítható alumíniumot választottuk, mivel ez megőrzi a Nespresso Grand Cru kávéőrlemények aromáit. Az alumínium újrahasznosítása mindössze 5%-át igényli annak az energiának, amire akkor lenne szükségünk, ha a földből nyernénk ki. Ráadásul a Nespresso kapszulák 80-90%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek. A kávézacc pedig a mezőgazdaságban használható például természetes trágyaként, de alkalmazható energiaforrásként az otthoni fűtés során is. A Nespresso folyamatosan dolgozik azon, hogy a begyűjtő pontok számát növelje. Magyarországon jelenleg a Nespresso Boutique-okban teremtettük meg a használt kapszulák begyűjtésének lehetőségét.