Miért érdemes vízlágyító berendezést beépíteni otthonába?
2017. december 02. írta: persica

Miért érdemes vízlágyító berendezést beépíteni otthonába?

Kényeztesse bőrét, óvja berendezéseit és kímélje pénztárcáját a BWT vízlágyító rendszerei segítségével

Vízkőlerakódás bárhol előfordulhat, ahol víz folyik. Így vízkőképződésre számíthatunk a vízvezeték-rendszerben, a háztartási készülékeken és a szerelvényeken. A vízkőlerakódás egyrészt kellemetlen látványt nyújt, másrészt lerövidíti a drága háztartási készülékek hasznos élettartamát. A BWT vízlágyítói által selymesen lágy víz védelmet nyújt a fentiekkel szemben és nem kell többé törni a fejünket azon, hogyan oldjuk meg a vízkő okozta problémát otthonunkban.

A lágy viz használatával, otthona minden szegletében megtapasztalhatja annak jótékony hatását és az azzal járó előnyöket - legyen szó fürdésről, mosásról vagy a háztartási gépeink védelméről.

A vízkő a csővezetékek, bojlerek és vízmelegítők halálos ellensége

Hatékony óvintézkedések hiányában a vízkő lerakódik a házi vízvezetékekben. Ennek eredménye, hogy a csővezetékek keresztmetszete napról napra szűkebb lesz. A lehetséges következmények a drága javításoktól, megnövekedett energiaköltségeken át az eldugult csövekig terjednek.

A vízkő kíméletlenül apasztja pénztárcánkat és fogyasztja az energiát

Napjainkban az emelkedő energiaárak következtében sokunkban felmerül a kérdés, hogyan tudjuk otthonunkat költséghatékonyabbá tenni. Fosszilis tüzelőanyagokkal történő üzemeltetéskor az energiafogyasztók fűtőfelületén már 1 mm vastag vízkőréteg kialakulása is akár 10 százalékkal növelheti az energiafogyasztást. Ez természetesen jócskán megnövelheti gázszámlánkat a fűtési szezonban. Villanybojlerek esetén, vastag és kemény réteggel vonja be a fűtőszálakat, amely meghibásodáshoz vezet. Ezért karbantartásuk sokkal több költséget emészt fel. 

A vízkőlerakódás veszélyes baktériumok melegágya is

A csővezetékek felülete a vízkőlerakódás miatt erősen hasadozottá, repedezetté válik. Az így keletkezett nagyobb felület és a páratelt meleg légkör miatt ideális melegágy alakul ki a baktériumok számára. A probléma megoldása: a kevesebb vízkőlerakódás a baktériumok számára kevesebb táptalajt és szaporodásukhoz kisebb teret jelent. A megfelelő vízkő elleni védelem egyben fokozottabb mértékű higiéniát és a legionella (baktériumok) ellen is fontos védelmet is jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2413410881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása