Amik nem hiányozhatnak a konyhából, és a spájzból sem! :)
2018. január 10. írta: persica

Amik nem hiányozhatnak a konyhából, és a spájzból sem! :)

Aki komoly háztartást vezet, és napi szinten főz, annak is elengedhetetlenek az olyan magas minőséget képviselő termékek mint a Luccából származó, Bertolli extra szűz olívaolaj, az isteni finom Angol Twinings teák, a Szicíliai 100%-os citromlé, melynek felhasználási területe nem csak a tea ízesítésében merül ki. A mennyei Dijoni mustárok és egy kis igazán csípős Tabasco, és ha a konyhánk egyik rejtett szekrényének zugában elférnek az olyan finomságok még, mint a Bahlsen kekszei, akkor néha megéri bűnözni is néha sütés-főzés közben! 

Egy kis érdekesség és termékismertető a finomságokról:

Bertolli

A Bertolli ma világszerte vezető márkaként ismert az olívaolajok között. 1865-ben, Toscanában születetett meg, amikor is egy kisvárosban, Luccában Francesco és Caterina Bertolli megnyitották boltjukat, ahol olívaolajat kínáltak. 

Azóta a Bertolli nemzetközi márkává fejlődött. A növekedés ellenére azonban a Bertollinál bizonyos dolgok nem változtak az idők folyamán sem. Megmaradt a tökéletesség iránti szenvedély  – hiszen az olívaolajok továbbra sem csupán a Bertolli legismertebb, de egyben a legkedveltebb termékei. 
A mediterrán táplálkozás fő hozzávalójaként az olívaolaj kulcs az egyszerű örömökhöz, amit az olasz gasztronómia nyújt. Az olívaolaj testesíti meg az olasz életmód, a jó ételek és a jó társaság nyújtotta örömöket, melyeket a meleg itáliai nap még élvezetesebbé tesz. Egy kevés Bertolli is elegendő ahhoz, hogy a leghétköznapibb ételeket is gasztronómiai különlegeséggé varázsoljuk. A Bertolli titka a gondosan válogatott olívaolajok keverékében rejlik. Ezek keveréke garantálja a Bertollira jellemző ízt és kiváló minőséget. Immár több mint 140 éve ragaszkodik a Bertolli a hagyományokhoz és a kíméletes előállítási módhoz. Ez érezhető minden egyes üveg Bertolli olívaolajban.

Twinings

A Twinings több mint 300 éve kitűnő minőségű teákkal látja el az egész világot. Nincs még egy ilyen tea márka, amely gazdag teatörténelmét ilyen széles ízváltozatokkal, aromákkal és szakértelemmel tudna ötvözni. A Twinings szívügye, hogy olyan teákat készítsen, amelyek minden szempontból különlegesek. Legyen az fekete-, zöld-, gyógy-, vagy gyümölcstea, a Twinings teákban tökéletes partnerre lel, ha elragadó ízvilágra és minőségre vágyik.

A Twinings az  Earl Grey teakeverék feltalálójaként, és első forgalmazójaként maradandót alkotott a fekete teák világában. Mindemellett kifejezetten híres fekete teáiról: Lady Grey, English Breakfast, Irish Breakfast és Darjeeling teák az angol királyi ház kedvencei is. Felismerve a zöld- és gyümölcsteák növekvő kedveltségét, a Twinings zamatos gyümölcsökből készült gyümölcsteákkal, gondosan válogatott gyógyfüvekből előállított gyógyteákkal, valamint igazi kínai zöld tea  és gyümölcsök háziasításából kapott zöld teákkal drukkolt elő, hogy így kedveskedjen a gyümölcsös ízek, a zöld teák  kedvelőinek. 

Bahlsen

A német Bahlsen cég családi vállalkozás, mely több mint 120 éve foglalkozik minőségi édeskekszek gyártásával. A Hit a Bahlsen sokak által kedvelt szendvicskeksze.

A Hobbits finom, omlós keksz, melynek fő összetevői a zabpehely és a teljes kiőrlésű búzaliszt. A teljes értékű gabonatartalom miatt a kekszet szívből ajánljuk mindazoknak, akik számára fontos az egészséges életmód és táplálkozás.

A Leibniz Butter a Bahlsen első terméke, melyet a cég több mint 100 éve, 1891 óta gyárt. 12%-os vajtartalma és többi értékes összetevője által finom és mindig frissen ropogós keksz. A Leibniz Minis kekszek igazi különlegességnek számítanak az édeskekszek között. A Leibniz Minisek bevezetésével a Bahlsen létrehozta az édes snackeket, melyek könnyű ropogtatnivalók mind otthoni fogyasztásra, mind kirándulások és szabadidős tevékenységek közben.

Limmi

Az olasz B&G cég 1994 óta foglalkozik prémium minőségű élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával az olaszországiai Perugiában. Limmi a 100%-os citrom- és lime levek, a sorbetek specialistája. Termékeit a frissesség, a természetesség, az eredetiség és a praktikusság különbözteti meg a piacon. 

Limmi természetes citromlé Szicíliából. A Limmi citromlé a legfinomabb szicíliai citromok préselésével készül. Limmi természetes limelé. A citromok családjába tartozó lime Dél- és Közép-Amerika jellegzetes citrusgyümölcse. Nagyon hasonló a citromhoz megjelenésében és méretében, de héja és húsa sárgás-zöld színű, íze pedig kellemesen savanykás.

A Limmi limelé feldobja ételeinket, de igazán különleges ízt ad koktéloknak, üdítőknek!

Tabasco

McIlhenny: családi tulajdonú és működtetésű vállalat. A TABASCO® márkájú termékeket az 1868-ban Louisianában (Avery Island) alapított McIlhenny cég gyártja, mely azóta is eredeti helyén, családi vállalkozásként működik. Az eredeti TABASCO® márkájú paprikaszószt Edmund McIlhenny alkotta meg a családi hagyomány szerint az 1860-as évek második felében.

Még ma is ugyanúgy készül. Ma, 140 évvel később a TABASCO® szósz még mindig ugyanúgy készül, kivéve, hogy a paprikapép érlelési ideje hosszabb – csaknem három évig tart fehér tölgyfa hordókban és kiváló minőségű desztillált ecetben. Címkéjén 22 nyelven és dialektusban, több mint 160 országban és területen értékesítve, katonák ellátmányában vagy éttermek asztalain szerte a világon, a TABASCO® a világ leghíresebb és legkedveltebb paprikaszósza.

A McIlhenny család személyes felügyelete. A pépet a McIlhenny család egyik tagja ellenőrzi. Ha rendben van, az érlelt pépet kiváló minőségű ecettel keverik. Számos alkalommal megkeverik, és kb. négy hét múlva a paprikahéjat, a velőt és a magokat átszűrik 3 különböző méretű szűrő segítségével. A „kész” szószt ezután modern gépekkel palackozzák, 22 nyelven és dialektusban címkézik, és előkészítik szállításra a világ több mint 160 országába és területére. A következő év paprikaterméséről is a McIlhenny család gondoskodik személyesen válogatva ki a legjobb növényeket az ültetvényen szüret idején. A kiválasztott növények magvait kezelik és szárítják – hogy felhasználhassák a következő évben – majd részben a szigeten, részben pedig egy helyi bank páncéltermében tárolják, hogy kizárjanak minden katasztrófát, mely veszélyeztetné a következő év termését.

Maille

„Nincs máshol mustár, csak Dijonban van.” - írta büszkén egy 14. századi kanonok.
A dijoni mustár  előállítását már 1390 óta szabályozzák, és az idők során kifinomultabbá vált mustár népszerűsége egyre nőtt. A mustárkészítés mesterséggé vált, és a készítők kreativitása nyomán sokféle változat született.

A Maille céget 1747-ben alapította Antoine Maille ételecet gyáros. Az ő leleményessége tette az eredeti Maille mustárokat és eceteket ismertté és kedveltté több ország nemesei között.
A Maille minden évben újabb és újabb íz-kombinációkkal lepi meg az ínyenceket.

A Maille prémium mustárok minőségükkel, és különleges ízvilágukkal kívánnak kitűnni. A Maille kiválóságot, kifinomultságot, hagyományt és gasztronómiai élményt jelent. Ínyenceknek ajánljuk, akik szeretik magukat új ízekkel kényeztetni.
A Maille Dijoni Original mustár csípős ízével igen kedvelt mustárféle. Asztali dresszingként, sült húsokhoz, halakhoz, salátaöntetek készítéséhez kiváló.

 

Köszönet a termékekért! 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9513564955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása