FORD
2018. január 27. írta: persica

FORD

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozik be a vadonatúj Mustang Bullitt™ és a Ford Performance által tuningolt SUV, az Edge ST

A vadonatúj, különleges kiadású Mustang Bullitt™ és a Ford Edge ST – a Ford első SUV-modellje, amit a Ford Performace tuningolt – az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállítás sztárjai

Az amerikai piacon idén nyártól kapható Mustang Bullitt™ legalább 481 lóerős lesz; a dögös megjelenésű modellváltozat az 1968-as mozifilmben híressé vált autó előtt tiszteleg. A díjnyertes mozifilmben Steve McQueen oldalán szereplő eredeti, 1968-as Mustang GT is megjelenik a Ford standján, fellebbentve a leplet a rejtélyről, hogy hol rejtőzött 40 éven át. 

Vadonatúj Ford Edge ST: sportos stílus, 340 lóerő, 2,7 literes EcoBoost motor, nyolcfokozatú automata sebességváltó, Sport üzemmód és kategória első vezetősegítő technológiák.  Amerikában is bemutatkozik a vadonatúj Ford Ranger pickup; a kifejezetten az amerikai vásárlóknak tervezett változatot 2,3 literes EcoBoost benzinmotor hajtja egy tízfokozatú automata sebességváltón keresztül

DETROIT, USA, A Ford Motor Company Detroitban, a 2018-as Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatja be a harmadik generációs, vadonatúj Mustang Bullitt™* modellt (Steve McQueen klasszikus mozifilmje, a “Bullitt” 40. évfordulója alkalmából), és a vadonatúj Ford Edge ST-t, az első SUV-t, amit a Ford Performance csapata tuningolt. Az amerikai piacon idén nyártól kapható Ford Mustang Bullitt™ 5.0 V8-as motorja legalább 481 lóerős lesz, forgatónyomatéka pedig 569 Nm; az áttervezett erőforrás 262 km/órás sebességig gyorsítja a Bullitt™ változatot.

A díjnyertes mozifilmben Steve McQueen oldalán szereplő eredeti, 1968-as Mustang GT is megjelenik a Ford standján, fellebbentve a leplet a rejtélyről, hogy hol rejtőzött 40 éven át. A kizárólag az amerikai piacon megrendelhető Ford Edge ST kivitel az új Edge SUV első modellváltozata. Az új Ford Edge az év későbbi szakaszában jelenik meg az európai márkakereskedésekben Vignale, ST-Line, Titanium és Trend kivitelekben, erős, új dízelmotorokkal,** kifinomult vezetősegítő technológiákkal és még karakteresebb stílussal. Az Amerikában idén nyártól megrendelhető, vadonatúj Edge ST rendkívül élvezetesen uralható; gyorsan kapcsoló nyolcfokozatú sebességváltója a kategória legerősebb V6-os motorjához csatlakozik, és az autó olyan, a szegmensben először megjelenő technológiákat kínál, mint Kikerülő Kormányzási Asszisztens vagy a Stop-and-Go és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika.

A vállalat ugyancsak a NAIAS-on mutatja először a vadonatúj Ford Ranger pickup kifejezetten amerikai vásárlóknak tervezett változatát, amit 2,3 literes EcoBoost benzinmotor hajt egy tízfokozatú automata sebességváltón keresztül; az autó felszereltségében a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer is megjelenik. Különleges kiadás: Mustang Bullitt™

A vadonatúj Mustang Bullitt™ manuális sebességváltója és fehér biliárdgolyó-váltógombja egyfajta tisztelgés az eredeti autó emléke előtt. Az alapáron kínált aktív szelepes kipufogórendszer jellegzetes, doromboló hanggal tölti meg az utasteret. Az alapfelszereltség része még a 12 colos, digitális LCD-műszeregység is, ami minden olyan funkcióval rendelkezik, amit a még idén Európában is forgalomba kerülő vadonatúj Mustang kínál, ám ebben a változatban a gyújtás ráadása után a póni képe helyett egy különleges, az autót ábrázoló zöld Bullitt™ üdvözlő ikon jelenik meg a képernyőn.  

“Az új Bullitt™ változat ugyanolyan laza, mint Steve McQueen volt annak idején,” vélekedett Darrell Behmer, a Mustang vezető formatervezője. “Dizájnerként ez a Mustang a kedvencem, pedig nincsenek rajta csíkok, légterelők vagy emblémák. Ennek az autónak semmi ilyesmire nincs szüksége – hiszen már önmagában is nagyon menő.”  

Különleges fejlesztésű Ranger: Európa legkelendőbb pickupja, a Ford Ranger immár az USA piacán is megjelenik egy különleges változatban; az amerikai kivitel LED fényszórókkal és hátsó világítással készül, és a fejlett technológiák sorában olyan tételek szerepelnek, mint az Automatikus Vészfékezés, a szegmensben különlegesnek számító, a vontatmányt is figyelembe vevő Holttérfigyelő rendszer, a  Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Sávtartó Asszisztens és az Adaptív Sebességtartó Automatika.   

Az új berendezések terepen és országúton egyaránt egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik az autó vezetését. A Ranger az FX4 Off-Road csomaggal is megrendelhető, ami kartervédő lemezt, különleges gumiabroncsokat és off-road hangolású futóművet tartalmaz. A Terepvezérlési rendszer és a Nyomvonalvezérlés segítségével a vezető még a keményebb terepeken is könnyen manőverezhet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8513607017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása