Megérkezett a Denelys!
2018. október 16. írta: persica

Megérkezett a Denelys!

Természetes és tudatos szépségápolás a Slow Cosmétique jegyében

Gubányi-Prokec Nellyvel a Denelys kozmetikumok megalkotójával a francia szépségről és a „Slow Cosmétique” mozgalomról beszélgettünk.

Hogyan született meg a Denelys?

A világ egyik legszebb, legelegánsabb városában születtem, Párizsban. 26 évet töltöttem ott. Már kislány koromban imádtam barangolni a város parfümériáiban, ahol végig szagoltam a legújabb parfümöket, magamra kentem a legexkluzívabb kencéket, és ott el is költöttem az összes zsebpénzemet. Így utólag mondhatom, hogy minden akkor kezdődött.

Mi a Denelys titka?

A natúrkozmetikumokról sokan a “zöld”, “gyógynövényes” illatra asszociálnak. Számomra egy kozmetikum illata legalább annyira fontos, mint az összetétele, az állaga, vagy az érzete a bőrön. Én sem szeretek használni olyan natúrkozmetikumot ami hiába nagyon hatékony, de az illata olyan “nyers”. A termékeim fejlesztésekor sem akartam kompromisszumot: hiszem azt, hogy egy natúrkozmetikum lehet egyszerre nagyon hatásos a természet erejével és szexisen illatos is. Mivel már kiskorom óta körbevesznek a francia parfümök illatai, szerettem volna olyan illatokat adni a termékeimnek, amelyek nemcsak természetes anyagokból állnak, hanem visszaidézik azt a francia eleganciát amiben felnőttem. Ezért az illatok megkreálásában egy parfümőrrel dolgoztam együtt. Nem volt könnyű dolgunk, mert nehéz természetes illatanyagokkal olyan kifinomult, elegáns illatot kreálni mint tisztán szintetikus anyagokkal. De a parfümőr hatalmas tudásának és türelmének köszönhetően, hosszú hónapokig tartó közös munka eredményeként, sikerült fantasztikus illatokat kreálnunk. Célom, hogy a magyar nőknek ne kelljen többé választaniuk egy természetes de kevésbé illatos és egy illatos de kevésbé természetes kozmetikum között.

A Denelys másik titka és egyben különlegessége (egyedisége?) az, hogy minden egyes termék megálmodásakor a „Slow Cosmétique” mozgalom alappilléreit tartom szem előtt. Büszke vagyok rá, hogy hosszú hónapok kemény munkája eredményeként a Denelys termékek elnyerték a Slow Cosmétique magasrangú nemzetközi minősítést! Hiszem, hogy a szépségápolásnak létezik egy tudatosabb, bölcsebb, lassúbb módja, beválthatatlan ígéretek nélkül. Ezt a hitvallást dicséri, hogy mostantól termékeim a Slow Cosmétique logót viselhetik! Jelenleg Magyarországon rajtunk kívül egy kozmetikai alapanyagokat árusító cég rendelkezik még ezzel a minősítéssel, ami azt jelenti, hogy a mi márkánk az első Magyarországon akinek kozmetikai termékei megkapták ezt a minősítést.

Mit jelent pontosan a „Slow Cosmétique”?

A „Slow Cosmétique” (= „lassú szépségápolás”) mozgalom 2012-ben jött létre Belgiumban és azóta nemzetközileg nőtte ki magát. Azoknak a fogyasztóknak szól, akik szeretnék megváltoztatni kozmetikum vásárlási szokásaikat, akik kevesebb, de annál minőségibb terméket keresnek.

Jelenleg a Slow Cosmétique nemzetközi egyesület 180 olyan márkának ítélte meg a Slow Cosmétique emblémát, akik ezeket az elveket betartják, mintegy 80 kritérium vizsgálata alapján. Idén mi is büszke és elhivatott tagjai lettünk ennek a közösségnek.

A Denelys termékek nem tartalmaznak vizet, csak olajokat. Ez szándékos?

Igen, a szín tiszta növényi olajok erejében hiszek. A testolaj és az arcolaj már rég beépült a francia nők szépségápolási rutinjába. Célom, hogy a magyar nők is megismerjék és használják ezeket a fantasztikus anyagokat. A növényi olaj 100%-ban aktív anyag, olyan esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaz és olyan a szerkezete, ami nagyon hasonló a bőr szerkezetéhez, ezért szívódik fel gyorsan és épül be a bőr legmélyebb rétegeibe. A növényi olaj újjá tudja építeni a bőr sejtközti szerkezetét, képes arra serkenteni a bőrt, hogy kollagént termeljen. Persze ettől még lehet szeretni a víz alapú krémeket, ráadásul plusz védelmet is nyújthatnak a külső hatások ellen, mint a hideg, a szél, a napsugárzás, de mindig használjunk alá szérumot, olajat, mert az táplálja és hidratálja a bőrt, nem a víz. A testolajok pedig önmagukban elegendőek és tökéletesek a test ápolására.

DENELYS. Natural. Pure. Beautiful.

Próbáld ki a DENELYS hidratáló testolajait!

Az őszi évszakban bőrünknek különösen nagy szüksége van a hidratálásra, tápláló anyagokra, ilyenkor ugyanis a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja. Próbáld ki Te is hidratáló testolajainkat és felejts el mindent, amit eddig gondoltál a testolajokról!

Természetes hidratáló testolajaink mélyen regenerálják, ápolják és védik a bőrt. 100%-ban aktív hatóanyagokat tartalmaznak: esszenciális zsírsavban (Omega 3, 6 és 9) rendkívül gazdag 5 értékes bio növényi olajat, és antioxidáns hatású E-vitamint.

Két különböző bőrtípusra fejlesztettük. A száraz bőrre való testolaj jojobaolajat, sáfrányos szekliceolajat, avokádóolajat, argánolajat és napraforgóolajat tartalmaz, mély hidratálást biztosítva a legszárazabb bőrnek is. A normál bőrre való változata pedig jojobaolajat, szőlőmagolajat, makadámiadió-olajat, mogyoróolajat és napraforgóolajat tartalmaz, nem nehezíti el a bőrt, optimális hidratálást biztosítva neki. A Denelys testolajok pillanatok alatt beszívódnak a bőrbe, bársonyos érzetet hagyva maguk után. Fürdés után, enyhén nedves bőrre vidd fel.

A testolajok két különböző illatban kaphatók, mely illatokat egy parfümőrrel közösen fejlesztettünk értékes illóolajok felhasználásával:

L’Huile de Jour („nappali” illat): ellenállhatatlan virágos, friss illat ahol a légies neroli, a lágy bergamott, az édesnarancs és a kifinomult jázmin dominál.

L’Huile de Nuit („éjszakai illat”): érzéki, lágy, gyümölcsösen édeskés illat, ahol különleges, értékes illóolajok találkoznak: meleg citrusok mint a yuzu és az édesnarancs, mézes immortelle, légies neroli, kifinomult jázmin, pici fűszeres szantálfával kiegészítve.

A DENELYS webshop kínálatában nemcsak natúrkozmetikumok kaphatók, hanem aromadiffúzorok és bio illóolajok is, valamint egy francia csodaszer a narancsbőr kezelésére, a Cellu-cup.

https://denelys.com

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4314305137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása