Pure XS For Her. Paco Rabanne új női illata
2018. október 23. írta: persica

Pure XS For Her. Paco Rabanne új női illata

„Ha megtapasztalásainkban elmegyünk a végletekig, megváltozik gondolkodásmódunk.”

Paco Rabanne, 1967

Kapcsolódik a jelenhez, mégis ki akar törni belőle. Megszegi a szabályokat: kötelező elem Paco Rabanne esetében. Látnoki képességekkel megáldott kreatív elme, aki felrázta a hatvanas évek Haute Couture-jét édesded szendergéséből radikálisan modern „képromboló” stílusával. A történet 1966-ban kezdődött, amikor bemutatta 12 darabból álló „kortárs anyagokból (flitter, alumínium és rhodoid) készített viselhetetlen” ruhakollekcióját. Forradalom! Karrierje során végig szokatlan formákkal és anyagokkal kísérletezett, beleértve a fémet is, amelyet „második bőrré” formált.  Kissé túlzásnak tűnik, nemde?

Ma a Paco Rabanne-nál vállaljuk a végletességet. Sőt kifejezetten keressük is a lehetőséget, hogy kifejezésre juttathassuk. Kísérletezünk és új dolgokat találunk ki, hogy leromboljuk a korlátokat.  Merészek és pimaszok vagyunk. Gyakran szemtelenül arcátlanok. De közben nem vesszük magunkat túl komolyan. Felkavarjuk az állóvizet.

XS, Black XS, a véglet, mint tapasztalat

Az XS illatkollekcióval Paco Rabanne a végletekig provokál, de mindig van egy kis humoros csavar is a történetben. 1993-ban az XS volt a kollekció első illata, amely tabuk nélkül ünnepelte a szexuális vágyat. Emir Kusturica nevével fémjelzett fülledt erotikával áthatott televíziós kampány. Intenzív szexualitást árasztó fás férfi illat. Az illatüveg dizájnja öngyújtóra emlékeztet, valódi kultikus darabbá vált. A láng ereje.

A Black XS (2005), majd a Black XS for her (2007) a rock életérzést testesítették meg. Határok nélkül. Egy szabad lelkű generáció számára, akik szabadságukat kompromisszumok nélkül élték meg. A férfi illat vad fás jellegű, fűszeres praliné alapon. A női parfüm bódítóan rózsás, és áthatja az igéző fekete vanília illata. Döbbenetes vonzerő.

Pure XS, a végletesség legtisztább formája

2017. A Pure XS illattal Paco Rabanne bejelenti a visszatérést a szexhez és erotikához. Színtiszta (Pure) fantázia, amely valóra válik és egy ellenállhatatlanul szexi ifjú örökösben ölt testet. Kivételes tehetsége van ahhoz, hogy megőrjítse a nőket, de sose engedje őket magához túl közel. 

Milyen az illat? Csapda, amely a meglepetés erejével szedi áldozatait. Gyömbér túladagolva. Forró vanília és mirha bomba.  A végletesség legtisztább formája.

A Pure XS után Paco Rabanne most bemutatja a Pure XS for Her illatot. A férfi illat párja. Mese a fantáziáról és a lángra lobbant szenvedélyről. Gátlástalan illat, amelyet a felvillanyozó szépségű Emily Ratajkowski kelt életre.

Paco Rabanne, a nőiesség víziója. 

„A legfontosabb, hogy gondoljuk át újra, hogyan is látjuk mi a nőket.”

Paco Rabanne, 1968  

1968. Paco Rabanne már hallatta hangját a Couture civilizált univerzumában. 50 év elteltével Emily Ratajkowski, a Pure XS for Her múzsája így nyilatkozik: „Nagyon izgatott voltam, amikor Paco Rabanne felkért, hogy legyek az illat új arca. Már korábban is rajongtam az illatért, csodáltam Julian Dossena kreativitását, és magával ragadott a márka hangvétele – merész, mégis szexi. Amióta a családhoz tartozom, egyre jobban megismerem a márka történetét. Paco Rabanne megelőzte korát, olyan ruhákat tervezett, amelyekben a nők erősnek és szabadnak érezték magukat. Ő egy vérbeli látnok.”

Bár Paco Rabanne a ‘60-as évek avant-garde-jának kiemelkedő személyiségeként vonult be a köztudatba, már korábban is foglakoztatta a női egyenjogúság témája: „Már a női emancipációs mozgalmak kezdete előtt dolgoztam fémmel. Harcosokként képzeltem el a nőket, ezért öltöztettem őket páncélba, hogy segítsek nekik kivívni függetlenségüket a férfiaktól.”

A nők számára előszeretettel „karosszériákat” tervező művésznek azonban az is fontos volt, hogy a nyersanyagokkal úgy játsszon, hogy vissza injektálja a női erőt. Ugyanis a „botrányos” ruhák alatt a test kap hangsúlyt. Az áttetsző hatás a bőrre vonzza a tekintetet. „A fémöltözet alatt a meztelen női test egyszerre kínálja magát és elérhetetlen. Ettől olyan szexi. A fények izgatók, a fémhálós öltözet hullámzik, és a megvillanó meztelen bőr csábít. Ezeken az apró réseken át szűrődik ki a féktelen szabadságvágy, itt született meg a Rabanne féle erotika.

Emily Ratajkowski, a szexepil, mint felhatalmazás

2018-ban nagyon belevalónak kell lenni ahhoz, hogy valakiből Rabanne amazon lehessen. Emily Ratajkowski tisztában van képességeivel, határozott és magabiztos. (Majdnem) mindenki ismeri az amerikai nőt, aki bátran felvállalja magát. Vad és merész, magabiztosan viseli testét és éli meg szenvedélyes temperamentumát. 

18 millió követővel büszkélkedhet az Instagramon. Emily az új feminizmus vezéregyéniségévé vált. Színésznőként, modellként és aktivistaként arra ösztönzi a nőket, hogy büszkén „viseljék” testüket. Határozottan és büszkén áll ki amellett, hogy a nőknek joguk van szabadon „viselni” testüket: „Számomra a ’szexi’ egyfajta szépség, önkifejeződés, amit ünnepelni kell.”

Az én testem, az én választásom.

Az illat: Őrülten provokatív és megszelídíthetetlen – a szenvedélyes Quentin Bisch (Givaudan) virágos kreációja. Az ihletet egyik Reunion-szigeteki utazása adta, ahol végzetesen beleszeretett a mámorító, káprázatos ylang-ylang virágba. Célja az volt, hogy az orgazmus esszenciáját zárja illatüvegbe, az érzékek robbanását adja vissza utánozhatatlan Paco stílusjegyekkel. Quentin kirobbanó erejű párost alkotott: elragadó ylang-ylang rendkívül eredeti popcorn-szerű robbanással. A jegyek egymással ütközve rezegnek, érezhető az energikus vibrálás, amely lavinaként villanyozza fel az érzékeket egészen az erotikus robbanás bekövetkeztéig. 

Először egy virágos ölelés. Engedje, hogy testét felhevítse a ylang-ylang. Mennyei ragyogás egy csipetnyi jázminnal. Ahogy a szirmok kinyílnak, felszabadul a forró bőr hevét idéző vanília. Merész és rendkívül finom! Bízza magát ösztöneire és áradjon szabadon a hipnotikus szexepil.

Következő: kirobbanó érzékiség. Roppan a popcorn, és elszabadulnak a vágyak. Sós-édes popcorn jegyek, felforrósodnak, majd pukkannak. Pézsma és tejfa jegyek gazdagon, felhevül a test és pattanásig feszülnek az érzékek. Izzó szenvedély.

A robbanást előidéző formula: ylang-ylang, vanília, popcorn jegy, szantálfa, ambrette mag.  

Megvásárolható: Müller – Douglas – Marionnaud üzletekben és a kiemelt magán parfümériákban

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9814317953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása