Hogy került a Medve a Bálnába?
2019. április 03. írta: persica

Hogy került a Medve a Bálnába?

A népszerű sajtmárka tematikus heteket tart a Bálna Terasz & Bisztróban

Az ország egyik legnépszerűbb sajtmárkája egy pompás panorámájú, népszerű fővárosi étteremmel közösen tart tematikus heteket. Az április közepéig tartó akcióban a Bálna Terasz & Bisztró különleges menüjét a Medve „Gyorsan, finomat, egyszerűen” hitvallásának megfelelően alakították ki, olyan különleges fogásokkal, mint a csokis Medve sajtos bagel, a panírozott kockasajtos hamburger vagy a Medve Martini.  

Magyarország közkedvelt sajtmárkája a Zing Burger után ezúttal a Duna-part népszerű helyével, a Bálna Terasz & Bisztróval dolgozik együtt. Komoly hagyományai mellett a Medve sajt folyamatosan keresi a megújulás lehetőségét is, ezért a klasszikus kockasajtok és sajtkrémek mellett már lágy sajtszeletek és panírozott kockasajtok formájában is elérhető a hazai boltokban.

Így a Medve kínálatában valóban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének legmegfelelőbbet, legyen szó finom reggeliről, étkezések közötti csemegéről, ínycsiklandó süteményről vagy egy kiadós ebédről. 

„A Medve sajt különleges helyet foglal el sokunk szívében, hiszen egy olyan tradicionális márkáról van szó, amely termékeivel évtizedek óta vidámabbá és könnyedebbé teszi a hétköznapjainkat” – mondta Kohánszky Tamás, a Medve márkamenedzsere. „Modern márkaként folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a mindennapokban mosolyt csalhatunk az emberek arcára. A Bálna Terasz & Bisztróval kialakított együttműködésnek azért örülünk különösen, mert egy könnyed és laza hely segítségével megmutathatjuk, hogy a Medve sajtokban jóval több lakozik, mint egy szokványos szendvics alapanyagban.” 

Az étlap elkészítését kísérletezés előzte meg: a Bálna Bisztró séfjei előbb papíron álmodták meg a fogásokat, a konyhában is elkészítették őket, majd tesztelésnek vetették alá. Így derült ki, hogy a krémes, lágy sajt nemcsak a sós ételek, de az édes desszertek alapanyagának is kiváló, és a séfek által megalkotott koktélokkal is tökéletesen harmonizál. 

A nap első szakasza a Bisztróban a fiatalos, trendi reggelikről szól. A főételek esetében figyeltek arra, hogy a könnyed salátákat, illetve a tartalmasabb hamburgereket is felvonultassák, de az is találjon kedvére valót, aki csak egy könnyed snack-re vágyik munka után. A Medve sajtos desszert- és italkínálat megalkotásával pedig igazi ínyencségek születtek. 

„Nagyon örültünk a közös találkozásnak, hiszen a Medve egy olyan, minőségi hazai termék, melyet mindenki jól ismer, sőt a hozzánk látogató külföldiek is szívesen fogyasztanak. Már korábban is szerettünk játszani az ismert alapanyagokkal, mindig újfajta felhasználásokat és tálalási módokat keresünk. Épp ezért, üdvözöltük a lehetőséget, hogy a Medve sajttal közösen is új ízeket kereshettünk, és hogy egy igazán kreatív étel- és itallapot sikerült kialakítanunk” - mondta Barlow Antony és Kovács Péter, a Bálna Terasz & Bisztró társtulajdonosai. 

A 15 féle étel és ital április 15-ig kóstolható meg a Bálna Terasz & Bisztróban. 

Zöldborsó krémleves panírozott Medve kockasajtokkal – a Bálna Bisztró ajánlásával 

Könnyű tavaszi, nyári leves, mely könnyedén elkészíthető és nagyon finom. 

Hozzávalók 4 személyre: 4 db Medve natúr kockasajt, Fél kg zöldborsó (ez lehet mirelit is), Só, bors ízlés szerint, Egy csomag friss petrezselyem, 1 liter húsalaplé, ½ doboz Medve Aranyfalatok.

Elkészítés: A húsalaplébe belerakjuk a zöldborsót és elkezdjük főzni. Sóval, borssal és friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a borsó megpuhul, botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a Medve kockasajtokat és felforraljuk. Forró olajban néhány perc alatt kisütjük a Medve Aranyfalatokat, majd a levessel együtt frissen, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. 

TIPP: Ízlés szerint mentával is ízesíthetjük a levest. Medve Morning Wrap – a Bálna Bisztró ajánlásával 

Amennyiben egy finom napindító reggelire vágysz, esetleg le akarod nyűgözni a párod, neked találtuk ki ezt a finom reggeli ételt. 

Hozzávalók: 3 egész tojás, Bacon, só, bors ízlés szerint, 2 db újhagyma, Kevés olaj, 4 szelet Medve Szeletem sajt, 1 db tortilla lap 

Elkészítés: Csinálj egy tartalmas baconos, újhagymás tojásrántottát Medve Szeletem sajttal. Palacsinta sütőben minimális olajon melegíts át egy tortilla lapot. Amikor kellőképpen felmelegedett, helyezz rá két Medve Szeletem sajtot. Ha a sajt megolvadt, helyezd rá az elkészült tojásrántottát. Hajtsd be a torilla lapot oldalt és tekerd fel. Vágd ketté és már azonnal tálalhatod is.

Tipp: Idényjellegű friss fűszernövényekkel és tetszőleges húskészítményekkel is megbolondíthatod a rántotta alapot.
Étcsokoládés Medve sajttorta pohárkrém – a Bálna Bisztró ajánlásával 

Hozzávalók: 3 doboz Medve natúr sajt, 1 dl tejszín, 1 tábla fekete csoki, 1 doboz zabkeksz, Eper chutney 

Elkészítés: Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztom, és kicsit kihűtöm, majd hozzáadom a tejszínt. A Medve sajtokat egy tálba helyezem és hozzákeverem a megolvasztott tejszínes csokoládét. Elkészítem az eper chutney-t, melyet lehűtök. Zabkekszet összetöröm és elmorzsolom, majd egy pohár aljára helyezem. A kekszek tetejére rakom az étcsokoládés Medve sajtos krémet, majd rárakom az eper chutney-t. Az elkészült pohárkrémet hűtőszekrényben 1-2 óráig pihentetem. Friss eperrel, mogyoró darabokkal és friss menta levéllel tálalom. 

Tipp: Laktózmentes Medve sajt és tejszín felhasználásával laktózmentesen is készíthető a desszert. 

A Medve sajt története

A Medve kockasajtok gyártása több, mint 87 éves múltra tekint vissza. Az első Medve sajt a svájci származású Stauffer Frigyes nevéhez fűződik, aki az 1900-as évek elején Magyarországra telepedve sajtgyárat épített Répcelakon és Bern kantonjának címerében látható barna medvét tette az általa gyártott termék csomagolására. A II. világháborút követő államosítási hullám a répcelaki sajtgyárat sem kerülte el, ugyanakkor a márkanév jogi védettsége miatt a Medve szerepét ideiglenesen a Mackó sajt vette át. A 70-es években azonban újraindult a Medve sajt gyártása, és azóta mindannyian élvezhetjük azt az eredeti és ellenállhatatlanul finom ízt, amit csak a Medve sajt tud nyújtani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4414737407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása