Az első életnagyságú LEGO® McLaren Senna
2019. április 13. írta: persica

Az első életnagyságú LEGO® McLaren Senna

Bemutatták a McLaren Ultimate Series autó 1:1 arányú LEGO® verzióját

Rengeteg időbe telt, amíg megépítették a LEGO® modellt: ez idő alatt 9 darab igazi McLaren Sennát lehetett volna kézzel összerakni

Az első interaktív McLaren LEGO® modell, amelyben a kormány mögé lehet ülni és beindítható a „motor”  Az ülés, a kormánykerék és a pedálok eredeti McLaren Senna gyártmányok. Az egyedülálló, életnagyságú LEGO McLaren Sennát az éjjel-nappali műszakokban egymást váltó építő specialisták titokban alkották meg. A közel 5000 órán át készített modell csaknem félmillió alkatrészből állt össze. A McLarenekhez képest a LEGO Senna szokatlanul nehézsúlyúnak számít 1700 kg-os tömegével, amely 500 kg-mal nehezebb, mint az eredeti, a 2017-es bejelentést követően azonnal elfogyó McLaren Senna. 

Ez az új, meglepetés Senna, amely a rajongók kedvéért készült, a legélethűbb és legigényesebb McLaren, amelyet a LEGO Csoport valaha készített. Az egy tonnányi LEGO elemből megépített autóval ugyan elhajtani nem lehet, de a fiatal és idősebb rajongók is beszállhatnak, megfoghatják a kormányt, megnyomhatják a tetőn található indítógombot, sőt átélhetik annak szimulációját, ahogy a 334 km/h-ás sebességgel száguldó autó felbőgve életre kel. Ezen kívül, a modellen található lámpák és a beépített információs és szórakoztató rendszer is működtethető. A világhírű kockák, valamint a McLaren Senna rajongói hamarosan világszerte egy rendezvénysorozat részeként láthatják az autót. 

A lenyűgöző, alapvetően pályaversenyzésre született McLaren újra-alkotása az ikonikus dán játékgyártó, a LEGO Csoport és a McLaren Automotive partneri együttműködésének legújabb modellje. Általában, a LEGO Speed Champions sorozat, amelyben megtalálhatók a híres kockákból összeépíthető McLaren modellek, elérhetők a kisebb kezek számára is könnyebben összeépíthető méretben. De ahogy azt a McLaren és a LEGO Csoport a McLaren 720S modelljével 2017-ben bemutatta, a LEGO kockából épült 1:1-es arányú McLaren egyedülálló, interaktív és mindenekelőtt szórakoztató élményt nyújt minden korosztály számára. 

A kockából épült Senna a modellautó szférát oly módon alakítja át, ami jól illeszkedik a McLaren  Ultimate Serieshez. A mögötte levő statisztikák elképesztők: összesen 467 854 egyedi LEGO elemből építették össze, ami közel 200 000-rel több, mint amelyet a két évvel ezelőtti 720S modell elkészítéséhez használtak fel.  Az éjjel-nappal váltakozó műszakokban 10 főből álló csapatok 2725 órán keresztül dolgoztak, amíg a LEGO McLaren összes darabja a helyére nem került - ez 9-szerese annak az időnek (300 óra), amely alatt egy valódi Senna modellt gondos kézimunkával összeszerelnek. A tervezést és fejlesztést magában foglalva összesen 4935 óra alatt sikerült megalkotni a modellt, amelyen 42 LEGO építő dolgozott. 

A McLaren Senna az első LEGO McLaren, amely belső terében a valódi autóban megtalálható alkatrészek is helyet kaptak, ezzel is kiemelve annak hitelességét. Az igazi Sennából a könnyű szénszálas vezetőülés, a kormánykerék és a pedálok kerültek be a különleges, vezetőközpontú utastérbe. A felszerelt McLaren emblémák és a Pirelli gumiabroncsokkal ellátott kerekek teljesen megegyeznek az igazi autóéval. A LEGO® kockákból készült felfelé nyíló ajtók leszerelhetők, annak érdekében, hogy az emberek könnyedén beszállhassanak az utastérbe.  

A McLaren végső, tűpontos műanyag kockákból álló formáját több hónapos tervezés és fejlesztés előzte meg, amelyben részt vettek mind a McLaren, mind a LEGO munkatársai. 

A kockákból álló jármű hűen tükrözi a Victory Grey kiadást a kontrasztos narancssárga kiemelésekkel csakúgy, mint a 15 cm hosszú, 219 elemből álló McLaren Senna LEGO Speed Champions kiadás, amely az idei évben került a játékboltok polcaira. 

A játékmodell fiatal McLaren-tulajdonosai számára a teljes méretű LEGO modell megpillantása duplán varázslatos élményt nyújt majd. 

A McLaren és a LEGO rajongók a 2019-es év során különböző események keretében - többek között a július elején megrendezett angliai Sussex-i Goodwill fesztiválon - találkozhatnak az első, belülről is kipróbálható LEGO McLaren járművel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5314762212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása