CSALÁDI FANTASY TÁRSASJÁTÉK!  WIZ-DOM
2019. április 21. írta: persica

CSALÁDI FANTASY TÁRSASJÁTÉK! WIZ-DOM

Tantárgyi ismereteket bővíti a Liber Primus Games fejlesztő társasjátékot.

Az általános iskolások igényeire szabott családi fantasy társasjátékot fejlesztett a Liber Primus Games. A június 1-jén megjelenő, hagyományos táblás és online verzióban is elérhető WIZ-DOM szórakoztató feladványokon keresztül bővíti a gyerekek tantárgyi ismereteit, logikai és stratégiai gondolkodását, miközben közös feladatmegoldásra ösztönzi őket. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében, 47,74 millió forint nem visszatérítendő támogatásból valósult meg.  

WIZ-DOM címmel készített családi fantasy fejlesztő társasjátékot és videojátékot a magyar tulajdonú Liber Primus Games az általános iskolás tanulók részére. Az ötfős szegedi csapat által tervezett oktatást segítő játék célja, hogy játszva fejlessze a gyerekek tantárgyi ismereteit, logikai és stratégiai gondolkodását, illetve segítse őket a csapatmunka, a közös feladatmegoldás alapjainak elsajátításában. A WIZ-DOM társas- és videójátékkal a készítők hosszú távú célja az otthoni, családi felhasználás mellett, hogy a játék az iskolai oktatás szerves részévé váljon, és tantárgyi kereteken belül tanulásra motiválja a gyerekeket.  

„A 15 hónapos tervezési és fejlesztési folyamat során rengeteg próbajátékot szerveztünk, a visszajelzések alapján pedig folyamatosan formáltuk az eredeti koncepciót, hogy olyan játékot hozhassunk létre, ami valóban segíti a diákok fejlődését. Hiszünk benne, hogy a játékos tanulásnak helye van az oktatásban, és örülünk, hogy a fejlesztéssel hozzájárulhatunk a hazai, valamint akár a nemzetközi oktatási rendszerek fejlődéséhez” – mondta Csiszár Dénes, a Liber Primus Games vezető játékfejlesztője.   

A játék során a résztvevők játékmester vezetésével, egyénileg vagy két-három fős csapatokban haladnak végig a táblán, miközben feleletválasztós feladatokat kell megoldaniuk. A játékosok minden sikeres feladatmegoldásért aranyat és mágikus tárgyakat kapnak, valamint elkezdhetik építeni a végső küzdelem helyszínét. Az aranyat a csapat-stratégia egyeztetése után varázslatokra és újabb tárgyakra válthatják be a gyerekek, végül pedig az általuk felépített pályán megvédhetik az iskolát a szörnyektől.  

Az „Oktatási célú hibrid társasjáték fejlesztése” megnevezésű, GINOP-2.1.7-15-2016-00607 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 47,74 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A WIZ-DOM népszerűsítését hamarosan a Kickstarteren is lehet támogatni.  

A projektről bővebb információ a www.wiz-dom.net oldalon olvasható.  

Demo video: https://youtu.be/LeAQJEoke6g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4714778430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása