TOP 5 úti cél tavasszal – Városlátogatásra hangolva és öltözve!
2019. május 21. írta: persica

TOP 5 úti cél tavasszal – Városlátogatásra hangolva és öltözve!

A tavasz beköszöntével szívesen mozdulunk ki otthonról és nyakunkba vennénk akár az egész világot. Ehhez tökéletes választás egy európai városnézős hétvége, ahol a kellemes séta mellett élvezhetjük a történelmi múlt szépségeit, andaloghatunk a helyi virágos parkokban, és kipróbálhatjuk az adott ország konyháját. Ajánlunk neked 5 hívogató úti célt, amelyet mindenképpen érdemes tavasszal felfedezni, és persze ne hagyd otthon a város miliőjéhez passzoló H2X órádat sem.

Mindegyiket megtalálod a Fashionwatch webshopjában: https://webshop.fashionwatch.hu/divat-orak/

Lisszabon

Lisszabon egy igazi kulturális központ, amelyet villamoson ülve lehet igazán autentikusan felfedezni. A tavaszi kellemes melegben macskaköves utcáit járva igazán különleges hangulatot áraszt a pasztell színű házaival és a grillezett szardínia illatával. Ez az a város, ahol az üzlet-, bár-, kávézó- és étterem tulajdonosok még mindig tudják, hogy mi is az az igazi vendéglátás. Lisszabon nyüzsgő éjszakai élete kapcsán épp olyan híres és ismerős, mint Budapest; unatkozni nem fogunk se éjjel, se nappal.

Róma

Az egykori Római Birodalom igazán remek választás egy kellemes hétvége eltöltéséhez. Látnivalóinak, történelmi emlékhelyeit nagyon nehéz maradéktalanul felsorolni. A római tavaszi napsütés kellemesen perzsel, így még inkább megtapasztalhatjuk a város szenvedélyes pezsgését, hiszen mindenki az utcákon, tereken és ristorantékban élvezi a város csemegéit. Róma további kihagyhatatlan nevezetességei között szerepel a Colosseum, a Pantheon, a Forum Romanum, a Trevi-kút, a Capitolium, a Piazza Navona, a San Paolo fuori le mura bazilika és a Spanyol-lépcső is, de mindenképpen szakítsunk időt arra, hogy csak úgy ücsörögjünk valamelyik szökőkút mellett és élvezzük a város utánozhatatlan atmoszféráját.

Párizs

Természetesen Párizs sem maradhat ki a tipikus tavaszi úti célok közül, hiszen ez az egyik legromantikusabb város a világon. Andalogj kézen fogva a szerelmeddel a Szajna-partján, merüljetek el az utcák pezsgő forgatagában, élvezzétek a francia hangulatot egy kávézó teraszán, piknikezzetek az Eiffel-torony lábainál a tavaszi napfényben sütkérezve. Párizs parkjai tavasszal tényleg csodálatosak, ellátogathatunk például a Tuileriák kertjébe (Jardin des Tuileries), a Luxembourg-kertbe, de felfedezhetjük a híres Parc des Buttes-Chaumont-t is.

Amszterdam

Ha megismernél egy laza kultúrát és színpompás tavaszi virágcsodák között szelnéd a mezőket fapapaucsban, akkor az egyik tökéletes tavaszi úti cél, hiszen egész Hollandia tulipánba borul ilyenkor. Mindenképpen látogass el Keukenhofba, mert itt minden tavasszal 7 millió tulipán borul virágba és lenyűgöző látványt nyújtanak a színpompás mezők. Ez a sok csodálatos virág természetesen sok turistát is vonz a világ minden tájáról március végétől május végéig a 17 hektáros parkba, ahol a világ legnagyobb szabadtéri virágkiállítását nézhetjük meg. Amszerdamban a különleges kávézókon kívül érdemes felkeresni a Rembrandt Házat, a Dam teret, a Heineken múzeumot vagy Anna Frank Házát is.

Sevilla

A várost meglátogatni tavasszal a legjobb, ha az idő már elég enyhe ahhoz, hogy a tapas bárok teraszán ücsörögjünk, vagy olyan lenyűgöző látnivalókat látogassunk meg, mint a grandiózus Plaza de España, vagy a hangulatos Alcázar de Sevilla kertje. Az utcákon hallható hagyományos andalúziai zene is emeli a varázslatos hangulatot.  Andalúzia “fővárosa”, ami a Guadalquivir-folyó partján fekszik a legek városa. Európa legrégebbi királyi palotája – Alcazar – is itt található, ami a mai napig használatban van. A világ legnagyobb gótikus katedrálisával is szintén Sevilla büszkélkedhet. A legszebb kilátás a Torre de los Perdigones-ről nyílik. A város nyüzsgő éjszakai élete szintén említésre méltó. A híres sevillai tavaszi vásárra  – Feria – is érdemes kilátogatni, ha éppen a városban járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4114842066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása