LEGO + FORD = VILÁGREKORD KÍSÉRLET
2019. május 29. írta: persica

LEGO + FORD = VILÁGREKORD KÍSÉRLET

Egy újabb LEGO világrekord kísérlet és a Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható modelljei is várják a családokat a KidFest 2019 rendezvényen

A Ford ma különleges sajtóesemény keretében mutatta be Ford nagycsaládos modelljeit. 

A Ford hétüléses modelljeinek bemutatásának apropóját a hétvégén ismét megrendezésre kerülő nagyszabású LEGO rendezvény, a KidFest 2019 adta, mely családoknak szóló rendezvény egyik fő támogatója éve óta a Ford. 

A hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó családi rendezvényen, a hétvégén a Millenáris Parkban a résztvevők ismét részesei lehetnek egy világrekord kísérletnek és megismerkedhetnek a Ford teljes 7 üléses portfóliójával. 

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Ford támogatásával, a LEGO Store Budapest és a Momart Marketing Ügynökség szervezésében megrendezésre kerülő idei KidFest Program keretében egy minden eddiginél hosszabb, minimum 945 méter hosszú több, mint 1 millió LEGO® kockából álló LEGO láncot építése a cél. 

A rekordbeállításban mindenki reszt vehet, aki hétvégén ellátogat a KidFest-re. 

A sajtóesemény vendége volt Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, 3 gyerekes édesapa, a Ford márkanagykövete, aki a hétköznapokban egy Ford Mustang Bullitt-tal közlekedik, de a hétvégén, a családdal egy vadonatúj tűzpiros Ford Galaxyval utaznak. 

“ A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete, és azóta már ez a 4. Mustang, amivel nap, mint nap járok. A Mustang minden percét élvezem, de kétségtelen, hogy a családdal, 3 gyerekkel és a kutyánkkal a Ford Galaxy sokkal kényelmesebb még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket” – mondta el Kiss Gergely. 

A Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható ún. 7 üléses portfóliójában egyaránt helyet kap a sportos egyterű S-Max/ Galaxy páros, a praktikus Tourneo Connect és a tágas, akár 9 üléses Tourneo Custom kisbusz is. 

S-Max / Galaxy

2016-ban az új S-MAX / Galaxy párosban-ban debütált az európai piacon a Ford Adaptív Kormányzása. A modellek alacsonyabb CO- kibocsátásáról és kategória első menetdinamikájáról egy 1,5 literes, 165 lőerős  EcoBoost benzinmotor és egy továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízel erőforrás gondoskodik, mely lehet 150, 190 vagy 240 lóerős is.  Az S-MAX /Galaxy kabinjában 32 különféle üléskombináció alakítható ki, és az autó a szegmensben elsőként kínál Easy-Fold ülésrendszert a második és a harmadik üléssorokban.

Tourneo Connect 

A Ford azoknak a családoknak kínálja az új Tourneo Connectet, akik megfizethető árú, de tágas, sokoldalú és modern technológiájú autót keresnek. 

A Ford újra megalkotott egy kisbuszt azoknak a családoknak, akik szeretik az aktív hétköznapokat

Az öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, sokoldalúan variálható és könnyen vezethető Ford Tourneo Connect kínálatában most vadonatúj benzin- és dízelmotorok jelentek meg, nem beszélve egy sor vezetősegítő technológiáról, amelyek közt az alapáras Automatikus Vészfékezési rendszer is szerepel. A Tourneo Connectből az oldalsó tolóajtóknak köszönhetően könnyű a ki- és beszállás, egyszerűen variálható az ülésrendszere és a raktere, vagyis kényelmes megoldásokat kínál a családi élethez, az új hobbik felfedezéséhez és az üzlethez egyaránt. 

Tourneo Custom 8/9 személyes kisbusz 

A Ford tovább fejleszti a Ford Tourneo Custom személyszállítót, 2019 közepétől bevezetve a modell kínálatában egy üzemanyag-takarékos 2,0 literes EcoBlue dízelmotort, egy innovatív, új EcoBlue Hybrid hajtásláncot, valamint olyan kifinomult vezetéssegítő technológiákat, mint az Aktív Parkolóasszisztens. 

Az autó üzemanyag-fogyasztását – és ezzel együtt üzemeltetési költségét – akár 6 százalékkal* is csökkenti a Ford fejlett, 2,0 literes EcoBlue dízelének új, 185 lóerős változata, amely magasabb teljesítményével és 415 Nm forgatónyomatékával sokkal élénkebben mozgatja majd az akár kilenc személlyel és csomagjaikkal megterhelt járművet. 

A felfrissített Tourneo Custom lesz a kategória első modellje, amely 48 voltos mild hibrid technológiával is megrendelhető, tovább csökkentve ezzel az autó üzemanyag-költségeit. Az új EcoBlue Hybrid változat várhatóan további 3 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet (WLTP mérés szerint), és előnyei különösen az araszoló városi forgalomban mutatkoznak meg. 

A világrekord kísérlet 

A LEGO Store szervezésében és a Ford támogatásával hétvégén, a  KidFest 2019 családi eseményen, a Millenárison megkísérlik megdönteni a jelenlegi LEGO lánc építési világrekordot.

A cél, hogy vasárnap estére több mint 1 millió LEGO kocka felhasználásával egy legalább 920 méter hosszú LEGO lánc készüljön el. 

Az első láncszemek az újságírók segítségével már szerdán elkészültek, vasárnap délutánra pedig várhatóan egy majd 1 kilóméteres LEGO lánc foglalja majd el a Millenáris park nagy részét. A vállalkozó kedvű résztvevők 27 darab 4 x 2 es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatják össze a láncot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8914868740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása