5 Nyári utazós tipp
2019. július 11. írta: persica

5 Nyári utazós tipp

Így őrizzük meg egészségünket utazás során

Július leginkább a nyaralásról szól, ilyenkor sokan indulunk útnak, hogy kipihenjük az év első felét és feltöltődjünk a következő hónapokra. Bárhova is megyünk, az utazás során sem szabad, hogy megfeledkezzünk a biztonságunkról és az egészségünkről. A Europcar Autókölcsönző most összegyűjtött pár hasznos tippet, amellyel megőrizhetjük a saját magunk és szeretteink egészségét az utazás során.

1. Előzzük meg a kiszáradást – igyunk sok folyadékot

Nyáron fokozódik az izzadás, így testünknek szüksége van a folyamatos folyadékpótlásra. Szakértők szerint dehidratáltan vezetni majdnem ugyanolyan veszélyes, mint alkoholfogyasztás után. Sokszor ugyanis előfordul, hogy az emberek nem visznek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot a hosszú utazásokra, sokan nem állnak meg inni, amikor szomjasak. A mai túlzsúfolt autópályákon vagy a tömött belvárosi utcákon való vezetés komoly koncentrációt igényel. A szemek és a fülek kifejezetten le vannak foglalva, a kezünk hozzátapadva a kormányhoz és a láb a pedálon. Egy hosszabb útra fókuszálni jelentős mennyiségű erőt és reakcióidőt igényel, ezért fontos, hogy szervezetünket mindig felfrissítsük megfelelő mennyiségű étellel és itallal az út során.

2. Pár falat, ami életmentő lehet

Utazásunk során sosem tudhatjuk pontosan előre, hol kell majd várakoznunk egy váratlanul kialakult helyzet miatt. Ilyenkor segítségünkre lehet pár előre becsomagolt keksz, ropi vagy csoki, amely biztosítja számunkra, hogy visszanyerjük energiánkat. Pár köztes falat segítségével kisimulnak az idegeink egy hosszú út során és a gyerekek is sokkal jobban viselik a várakozást, ha van mit ropogtatni az autóban.

3. Ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről autóvezetés közben sem

Természetes, hogy a strandon bekenjük magunkat naptejjel, az azonban kevésbé közismert tény, hogy a volán mögött is ajánlatos védekezni a napsugarakkal szemben. Márpedig ha valaki hosszú órákat tölt az autóban, erre is gondolnia kell – különösen a napfényes órákban. Érdemes ezért bekennünk magunkat, különösen az arcunkat és a karjainkat, ezzel megelőzve, hogy bőrünkben kárt tehessenek a napsugarak. Szintén lényeges, hogy a napfényes helyen parkoló járművünk hamar felhevülhet, így beszállás után várjuk meg, amíg lehűl a kormány és az övcsat, mert így elkerülhetjük, hogy megégessük magunkat.

4. Óvatosan a légkondival

Kocsiban ülve gyakran egyből nyúlunk a forróságtól menedéket nyújtó légkondi után, amely azonban könnyen megbetegíthet bennünket. Így hát fontos, hogy a kinti hőmérséklethez képest maximum 10 fokkal hidegebbet állítsunk be és ne a legmagasabb fokozatot válasszuk, így elkerülhető a megfázás és a kötőhártya-gyulladás is.

5. Vitaminnal és kézfertőtlenítővel segítsük immunrendszerünket

A betegségek nem csak télen érhetnek utol minket, hanem a nyári vakáció során is, hiszen ilyenkor rengeteg kapaszkodót, jelzőgombot és egyéb tárgyat érintünk meg, amin már több ezer ember keze átment. Immunrendszerünket segíthetjük extra vitamin bevitellel, és nem árt, ha van nálunk kézfertőtlenítő és nedves törlőkendő, amelyek használatával megóvhatjuk magunkat bármilyen kéretlen fertőzéstől egy-egy megállás során.

Plusz egy jótanács:

Gyakran elfáradunk utazás közben és ilyenkor sokan inkább a gázpedálra taposnak, hogy gyorsabban odaérjenek a végállomásra, ahelyett, hogy megállnának pihenni néhány percre. Ne sajnáljuk azt az 5-10 perc pihenőt magunktól. Szerencsére a Europcar Autókölcsönző flottájában már a legtöbb járműben alapfelszereltség az a biztonsági rendszer, amely bizonyos időközönként jelzi a sofőrnek, hogy érdemes lenne megállni pihenni.

Ezt a pár egyszerű tippet betartva biztonságban és épségben tudhatjuk magunkat és a családunkat, és arra koncentrálhatunk, ami nyaraláskor a legfontosabb, hogy élvezzük a vakáció és az együttlét minden pillanatát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7014939516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása