VISSZATÉRNEK A NESPRESSO NÉPSZERŰ, OLASZ LIMITED EDITION KÁVÉI
2019. szeptember 03. írta: persica

VISSZATÉRNEK A NESPRESSO NÉPSZERŰ, OLASZ LIMITED EDITION KÁVÉI

Újra kaphatók a Tribute to Milano és a Tribute to Trieste Limited Edition kávék

Irány Itália! Közkívánatra újra kapható a Nespresso két korábbi népszerű Limited Edition kávéja: a Tribute to Milano és a Tribute to Trieste kávék. A híres olasz városok hangulatát idéző különlegességek, melyeket eredetileg 2013-ban és 2015-ben mutatott be a márka, egyedi élményt ígérnek a kávérajongóknak – nem véletlenül tartoznak a mai napig a vásárlók kedvenc Nespresso Limited Edition kávéi közé. 

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO TRIESTE

A Nespresso Tribute to Trieste Limited Edition kávé pontosan olyan gazdag és életteli, mint maga Trieszt. A kultúrák találkozási pontján álló, nyüzsgő nagyváros hosszú időn át az Osztrák-Magyar Monarchia egyik kapujának számított, a híres bécsi kávéházakban árult kávék pedig mind Trieszten keresztül érkeztek a császárvárosba.

Trieszt lakóinak kávézási szokásai éppen olyan sokfélék, mint a kikötőváros eleven utcaképe: itt a kávét ugyanúgy kérhetjük tejjel, mint tej nélkül, hosszan vagy röviden. És ha valami igazán érzékletesen árulkodik arról, hogy a kávézás milyen mélyen beépült a helyi kultúrába, az a triesztiek saját szóhasználata az egyes kávékra: itt a “nero” jelenti az espressót, a “capo” pedig a kevés tejjel elkészített kávét; és ha az italt nem a megszokott porceláncsészében, hanem üvegpohárban kérik, akkor azt mondják, hogy “in b”.

A Tribute to Trieste főleg dél-amerikai kávékból készült Arabica keverék. Karakterét kerek textúra, és csokoládés és friss mogyorós ízjegyek jellemzik, ami a frissítő, gyümölcsös aromáktól lesz még finomabb – éppolyan sokszínű tehát, mint Trieszt.

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO MILANO

Milánó nagyon fontos szerepet játszott Olaszország kávékultúrájának kialakításában – jó példa erre, hogy maga az espresso is éppen itt, az 1906-os Világkiállításon mutatkozott be elsőként. Az espresso ma is annyira kultikusnak számít, és olyan fontos szerepet játszik az itt élők mindennapjaiban, hogy Olaszországban nem is így hivatkoznak rá – egyszerűen ennyit mondanak: “un caffè”.

A Nespresso Tribute to Milano Limited Edition kávéhoz a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; a város, ahol az emberek egy bárpultnál állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat.

A közép- és dél-amerikai Arabica kávészemek kiemelkedően aromagazdag keverékét egy csipetnyi indiai mosatlan Robusta varázsolja erőteljesebbé, elegáns és kényeztető egyensúlyt teremtve a finoman gyümölcsös aromák és az édeskés gabonás ízjegyek között.

Ha korábban esetleg nem tette, itt az alkalom, hogy megkóstolja az olasz Limited Edition kávékat, a vásárlók kedvenceit!

A Nespresso Tribute to Trieste & Milano kávék szeptember 2-től kaphatók a Nespresso Boutique-okban, megrendelhetők online a www.nespresso.com oldalon vagy telefonon a Nespresso Ügyfélszolgálatán. 

A Nestlé Nespresso SA

A Nestlé Nespresso SA úttörő és iránymutató tevékenységet végez a legkiválóbb minőségű adagolt kávék piacán. A vállalat az "AAA Sustainable Quality” programon keresztül, 13 országban több mint 100 000 kávétermelő farmerrel dolgozik együtt azért, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatokat vezessenek be a farmokon és a környező területeken egyaránt. A 'The Rainforest Alliance'-szel 2003-ban közösen indított program segít abban, hogy a betakarítás minőségét és a hozamot javítsák, folyamatosan biztosítsák a fenntartható forrásból származó magas minőségű kávékínálatot, valamint segítsék a farmerek és közösségük megélhetését. A lausanne-i (Svájc) székhelyű Nespresso 80 országban van jelen, és több mint 13 600 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat globális kiskereskedelmi hálózata 2018-ban több mint 800 Boutique-ból állt.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2915038084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása