Tótka Sándor duplázott a Red Bull Vízisprinten
2019. szeptember 06. írta: persica

Tótka Sándor duplázott a Red Bull Vízisprinten

Harmadik alkalommal ragadtak lapátot a világ legjobb kajak-kenusai Budapest szívében. A Red Bull Vízisprinten ezúttal is hazai és külföldi nagyágyúk sorakoztak fel a Városligeti-tó rajtvonalánál, hogy festői környezetben mutassák meg, mire képesek egy 100 méteres sprint távon. A közönség több kategóriában is ünnepelhette a győzteseket. A női kajak egyes futam első helyezettje Lucz Dóra lett, míg a férfiaknál Tótka Sándor állhatott a dobogó tetejére. A két egyéni győztes vegyespárosban is indult, ahol szintén győzelmet arattak.

Az ősz első napján a világ legjobb kajak-kenu versenyzői vették birtokba a Városligeti-tavat. A Vajdahunyadvár gyönyörű környezetében már harmadik alkalommal rendezték meg a főváros támogatásával a Red Bull Vízisprintet. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Red Bull közös rendezvényén a sportág legismertebb szereplői versenyeztek egymással, a közönség többek között Lucz Dórának, Lucz Annának és Tótka Sándornak is drukkolhatott. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportoló tavalyi győzelmét duplázta meg 2019-ben, és azt is elárulta, mi lehet a titka a két aranyéremnek. 

„A barátságos mérkőzés ellenére ez egy ugyanolyan fontos megmérettetés számunkra. Amellett, hogy mindenki győzni akar, ez egy szuper lehetőség arra, hogy népszerűsítsük is a sportot. A helyszín tökéletes, hiszen ritkán van lehetőségünk ennyire közel érezni magunkhoz a közönség erejét. Maximálisan felpörget és óriási erőt ad. Talán ennek is köszönhetem a második Red Bull Vízisprint egyéni győzelmemet, hiszen a tavalyihoz képest úgy érzem, most kevésbé voltam formában. Az elmúlt hetek, különösen a vb miatt, nagyon intenzívek voltak, a mai versenyt megelőző héten egyetlen egyszer ragadtam lapátot, azt is Moszkvában, így az utazás miatt is fáradtabb voltam” – mondta el Tótka Sándor, aki nem csak egyéniben, de párban is versenyzett, utóbbiban Lucz Dórával sprinteltek egy óriásit.

Lucz Dóra testvérével Lucz Annával érkezett a vasárnapi versenyre, ahol egyszer egyéniben, majd párosban is egymás ellenfelei voltak. „A pályán magadért kell küzdeni, így el kell attól vonatkoztatni, hogy a testvéred is a mezőnyben versenyez” – árulta el Lucz Dóra, aki Tótka Sándorral párosban is elindult a versenyen. „Már az előfutamban is megvolt az összhang Sanyival, jól tudtunk együtt dolgozni és ezt a döntőre is megtartottuk, ami végül győzelemhez vezetett.”

A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz álltak, többek között az olimpiai és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván Artūras Seja. Természetesen a sportág magyar legendái sem hiányozhattak a rendezvényről: Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is vízre szálltak egy barátságos vegyes páros versenyen, ahol Keszthelyi Vivien autóversenyző, Kiss Virág fitneszmodell, Nagy Adri énekesnő és Molnár Andi műsorvezető eveztek a profik mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2415045252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása