Pozsonyban elrabolt az UFO...
2020. március 05. írta: persica

Pozsonyban elrabolt az UFO...

Egy Valentin/Bálint napi hétvége margójára...

Te találkoztál már egy UFO-val? Nem kell messzire menned, ha nagyon közelről szeretnél egy UFO-t látni! 

Szlovákia fővárosában már nem előszőr járunk, izgalmas helyei vannak, csodás történelmi látványoságokkal. Pozsony meg időről időre szinte kötelező kirándulási helyszínné nőte ki magát nálunk. Így két teljes napot tudtunk most a fővárosban tölteni. 

A Valentin napot ezért is töltöttük egy ilyen különleges helyen, ugyanis Pozsony leghíresebb helye az UFO a Szlovák főváros egyik legnagyobb turisztikai látványossága, melyet évente 200 ezren keresnek fel. 85 méter magasságba 45 mp alatt visz fel a lift, ahol elképesztően Pazar kilátás tárul elénk. A pozsonyi Új híd, mely a város egyik jelképévé vált, 1972-ben épült. A híd 430 m hosszú, 21 m széles és 2001-ben elnyerte az Évszázad legjobb építménye Szlovákiában díjat.  

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, csodálatos időnk volt, szinte beláttuk a környéket az étteremből, ahol igazán finom kávéval, és ételekkel várják az ide látogató vendégeket, a bő 2 órásra sikeredett UFOzásunk után az Óvárost vettük a nyakunkba, mely kis zegzugos utcácskáival, elbűvölő házacskáival, remek éttermeivel szinte maradásra bír. A hatalmas séta után a jól megérdemelt vacsoránkat, Pozsony egyik (szerintünk) legjobb éttermében a Flag Ship-ben fogyasztottuk el, ahol a helyi specialitások, mint a sztrapacska mennyei, a söreikről nem is beszélve (mert nem csak kávéból áll az élet) Szállásadónk az Austria Trend Hotel volt, így kipihenve magunkat, másnap a Várat látogattuk meg, ahonnét az UFO-nak is integettünk. Majd utunk visszavitt az Óvárosba, hogy az előző napon „kihagyott” nevezetességeket még megnézzük, és a sok cukrászda és kávéház kínálatából találjunk egy kis kedvencet, mely nem is lehetett más, mint az Enjoy Bistro. A finom kávénk elfogyasztása után természetesen betértünk a cukorka manufaktúrába is, ami szintén az Óváros helyi látványossága, ugyanis a szemed láttára készítik a fantasztikus kis színes cukorkákat, nyalókákat. Édes az élet Pozsonyban is. 

Az UFO-ról: 

Hogy miért hívják UFO-nak? Az Új Híd (korábban a Szlovák Nemzeti Felkelés Hídjának hívták), jobb oldali tartótornyának tetején lévő étterem már messziről is repülő csészealjra emlékeztet. A rendszerváltás után többször is gazdát cserélt az étterem, majd hosszú évekig zárva volt. 2005-ben nyitotta meg újra kapuit. Míg korábban csak az étterem és a kávézó volt látogatható, most az építmény tetején lévő kilátó-terasz is a látogatók rendelkezésére áll. A felvonó 45 másodperc alatt ér fel ide. A belépő ára elég borsos, de minden euro-t megér, hiszen az ember elé terülő látvány önmagáért beszél. Jó időben akár 100 km-es távolságra is el lehet látni. Pazar a kilátás az Óvárosra, a Duna másik oldalán lévő Pozsonyi Várra, a Szent Márton dómra, vagy a Parlament épületére. A teraszon lévő távcsövet ingyen használhatják a turisták, közelebbről is megismerkedhetnek a jellegzetes épületekkel. 

Szlovákia egy kivételes ország, gazdag történelmi múlttal. Kis területén a természeti ékkövektől, a történelmi műemlékektől, a gazdag népművészettől és a folklórtól kezdve a sokféle szórakozási lehetőséget kínáló, nyüzsgő városi utcákig szinte mindent megtalálsz.  

Kamzik TV torony: Az 1975-ben épült, 200 méter magas torony Pozsony legmagasabb épülete. Egy „Torony” nevezetű étterem is található benne, amelynek érdekessége, hogy folyamatosan, körkörösen forog, így gyönyörű kilátás nyílik az egész városra.

Fotó: saját (PR)

Infó: wikipedia

Köszönet az STA Travelnek, mert: messze a legjobb! www.statravel.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr415506228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása