Veszélyhelyzetben is az egyszülős családokért
2020. március 29. írta: persica

Veszélyhelyzetben is az egyszülős családokért

A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket a mostani helyzetben gyakran még két szülő sem tud megoldani. Ebben a krízishelyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, ezért az Egyszülős Központ több online szolgáltatással, tanácsadással és a nehéz helyzetbe került családokhoz eljuttatott élelmiszercsomagokkal is segít, hogy könnyebb legyen az egyszülős családoknak a jelenlegi időszak. 

Az elmúlt két hétben az Egyszülős Központhoz fordulók jellemzően másféle segítséget kérnek, mint korábban. Ahol erre lehetőség van, szolgáltatásainkat online formában is elérhetővé tettük. Továbbra is a jogi segítség az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, emellett elérhető online formában coaching, segítő beszélgetés valamint lelki segítségnyújtás is. A mentálisan is nehéz helyzetre válaszul új szolgáltatásként indítottuk el az egyéni és csoportos stresszoldást.

Annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen mind az egyedülálló szülőknek, mind a gyerekeknek megbirkózni a digitális oktatás kihívásaival, online formában számos tantárgyból nyújtunk a gyerekeknek korrepetálási lehetőséget.

Az alapítvány élelmiszercsomagokkal is segíti azokat az egyszülős családokat, akik kiemelten nehéz helyzetbe kerültek. A csomagokat jelentkezés alapján osztjuk szét figyelembe véve azt, hogy a jelentkezőnek hány gyermeke van, van-e jelenleg munkahelye, albérletben vagy saját lakásban lakik, és van-e bármilyen bevételi forrása.

Az Egyszülős Központról

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel két évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával 7600 egyszülős családot ért el.

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8215568328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása