Könnyebb iskolakezdés az Egyszülős Központtal
2024. augusztus 31. írta: persica

Könnyebb iskolakezdés az Egyszülős Központtal

 

Az Egyszülős Központ az idén 165 család számára nyújtott támogatást az új tanév kezdete előtt az általános iskolásoktól a felsőoktatási intézményekben tanulókig. A 2022-es népszámlálás adatai szerint ez a korosztály közel 310 000 egyszülős gyermeket jelent.

A „Legyen könnyebb az iskolakezdés” programunknak köszönhetően az általános iskolások tanszercsomagot, a középiskolások tabletet kaptak, emellett albérlettámogatásra és tisztítószer csomagokra is pályázhattak a családok.  

A 2022-es népszámlálás adatai szerint 341 ezer egyszülős család él ma Magyarországon. A gyerekek korát tekintve minél idősebb korcsoportot vizsgálunk, annál magasabb azoknak a gyerekeknek az aránya, akik csak egyetlen szülővel élnek. Óvodáskorig ez a gyerekek 15%-át jelenti, az általános iskolásoknak már 22%-át. A középiskolás korú gyerekek 29%-a, a 19-24 éveseknek pedig több mint egyharmada egyszülős családban él. 

Az Egyszülős Központ a 2024/2025-os tanévben is segít az egyedülálló szülőknek az iskolakezdéssel kapcsolatos anyagi terhek csökkentésében. 165 családnak nyújtottunk segítséget: az általános iskolások tanszercsomagot, a középiskolások pedig tabletet kaptak. Emellett idén szeptemberben maximum 100 000 forintos albérlettámogatást nyújtunk tíz egyszülős családnak. Ezeken felül a Henkel Magyarország jóvoltából 25 ezer forint értékű tisztítószercsomagot biztosítottunk olyan egyszülős családoknak, akik iskolás vagy egyetemista gyereket nevelnek.  

Az Egyszülős Központról 

Magyarországon ma 341 ezer családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt hat évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával több mint 30 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr10018483299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása