Készüljünk a Húsvétra! Konzervdoboz-dekorációk három alapanyagból
2020. április 10. írta: persica

Készüljünk a Húsvétra! Konzervdoboz-dekorációk három alapanyagból

Idén biztosan mindenkinek más lesz a húsvéti készülődés, mint a korábbi években, de a karantén ellenére próbáld meg kihozni belőle a maximumot! Egy kis dekorációval, a lakás csinosítgatásával könnyű szerrel tavaszi, húsvétváró hangulatot varázsolhatsz. Nem beszélve arról, hogy a DIY díszeket a szeretteiddel közösen is elkészítheted. A Bonduelle összegyűjtött négy egyszerű ötletet, amivel csodás tárolókat varázsolhatsz a már kiürült konzervdobozokból.

A járványhelyzetre való tekintettel olyan ötleteket mutatunk, melyek elkészítéséhez három olyan hozzávaló szükséges, ami biztosan mindenki háztartásában megtalálható. A különböző technikákat tetszés szerint variálhatod. Készíthetsz a dobozokból vázát, virágcserepet, húsvéti díszt vagy akár a húsvéti tojások begyűjtésére alkalmas kosarat is, a felhasználási módoknak csak a kreativitásod és a képzeleted szabhat határt. Most pedig lássuk a technikákat!

Festés

A konzervdobozok tavaszi köntösbe öltöztetésekor az egyik legegyszerűbb módszer, ha lefested őket. Az ötlethez nem lesz szükséged másra, mint egy üres konzervdobozra, festékre és ragasztószalagra.  Húsvét közeledtével mindenképp valamilyen pasztellszínű, fehér, esteleg táblafestéket javaslunk, kinek melyik van otthon. Első lépésként alaposan mosd le a dobozokat, zsírtalanítsd őket, majd válaszd ki a kívánt mintát, amint rájuk szeretnél varázsolni! Ha még csak kezdő barkácsoló vagy, akkor egy ragasztószalag segítségével ragaszd körbe a doboz alsó harmadát! A felső részt fesd fehérre, az alsót tetszés szerint valamilyen pasztellszínre. Nincs más hátra, csak a száradás és már használhatod is a csinos kis tárolódat virágcserépként, a húsvéti meglepetések begyűjtésére vagy akár udvari dísznek.

Lyukasztás

Ennél az újrahasznosítási módszernél szintén 3 dologra lesz szükséged, méghozzá egy üres konzervdobozra, kalapácsra és egy vastagabb szögre. A gondosan elmosogatott konzervdobozra rajzolj elő valamilyen tavaszi, húsvéti mintát! A kezdőknek első körben egyszerűbb alakzatokat javaslunk, például csillagot, szivecskét, egyszerűbb nyuszifejet. Ha megvan a minta, a szeg és a kalapács segítségével lyukaszd körbe, ügyelve arra, hogy a lyukak megfelelő távolságban legyenek egymástól! Ha szeretnéd, le is festheted a tartót, de natúran is hagyhatod. Tegyél bele egy mécsest, és remek dekorációja lesz a lakásnak!

Ragasztás

A kiürült dobozokat húsvéti köntösbe öltöztetheted egy kis raffia vagy spárga segítségével is. Rusztikus virágcserepet vagy vázát készíthetsz, ha a megtisztított dobozokat egy ragasztópisztoly segítségével raffiával vagy spárgával ragasztod körbe. Ha kicsit színesebb dekorációra vágysz, körbe tekerheted színes szalaggal vagy fonallal is. Persze, mutatós lesz akkor is, ha csak a tárolók tetejére ragasztasz fonalat és a végén masnival dekorálod. A motívumokat variálhatod, ha ragasztás előtt fonatot készítesz a spárgából, amellyel körbe tekered a dobozt.

Ragasztás 2.0

Az utolsó újrahasznosítási ötletünk biztosan a gyerekek kedvence lesz, ez estben egy kis kartonpapírra, alkoholos filcre és ragasztóra lesz szükséged és pillanatok alatt nyuszit varázsolhatsz a kiürült konzervdobozodra. Első lépésként a kartonpapírból vágj ki két nyuszifület, majd ragaszd a konzervdobozok tetejére őket. Végül pedig egy alkoholos filc vagy festék segítségével rajzolj a nyuszinak arcot: két kis szemet, nózit, szájat és bajuszt. Ha még aranyosabbá szeretnéd varázsolti a tárolót, vattapamacsból formálj farkincát, és ragaszd a doboz hátuljára! Már kész is van a nyuszis dísz, ami biztosan minden gyerek tetszését elnyeri a családban!

Ha a konzervdobozaid még tele vannak finomságokkal, látogass el a Bonduelle weboldalára, hogy gyors, egészséges és egyszerű fogások között válogass! Ha pedig kiürítetted a dobozokat, kezdődhet az alkotás! Ha a húsvéti sütés-főzés mellett nincs időd kreatívkodni és a dobozok kidobása mellett döntesz, tedd szelektíven, hiszen a konzervdoboz örökké újrahasznosítható! 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr815602388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása