Teljenek vidáman a gyermekeddel otthon töltött napok!
2020. április 22. írta: persica

Teljenek vidáman a gyermekeddel otthon töltött napok!

A gyerekek otthon szeretnek a legjobban játszani, hiszen itt érzik magukat igazán szeretetben és biztonságban, itt álmodozhatnak önfeledten és itt fedezhetik fel legbátrabban a körülöttük lévő világot. A játék azonban nem csak a gyerekeknek fontos. Nekünk, felnőtteknek éppúgy szükségünk van rá, hiszen bennünket is kreativitásra sarkall, segít az új ismeretek elsajátításában és a folyamatos fejlődésben. Szentjobbi Kriszta blogger is nagy tapasztalatot szerzett mindebben, hiszen nemcsak Waldorf óvónő, de öt gyermek büszke anyukája is egyben. Hogyan teremti meg a jó légkört a kialakult helyzetben? Véleménye szerint a legfontosabb, hogy olyan tevékenységeket találjunk, amik nemcsak a gyerekeket, de a szülőket is motiválják. Elárul néhány hasznos tippet, amik segítségünkre lehetnek abban, hogy a gyermekünkkel töltött idő szórakoztató legyen, és mindannyian élvezzük az otthonlétet. Csupán leleményességre és néhány apróságra van szükség az IKEA-tól. 

Játékos tanulás

Azt hiszem a tanulás, akkor a legélvezetesebb, ha minél játékosabban és színesebben történik. Matematikához akár óvodás vagy iskolás korú a gyermek az abakusz számoló nagy segítséget és fantasztikus élményt nyújt. Legkisebbek színfelismerő játékként is használhatják.

Teljesen természetes, hogy a gyerekek kevésbé tudnak a tanulásra koncentrálni otthon, mint az iskolában vagy az óvodában. Fontos, hogy megtaláljuk a módját, hogyan adhatjuk át nekik a tudást játékos módon, felkeltve az érdeklődésüket. Játszhattok például boltosat, ahol fizetéskor gyakorolhatjátok a számolást. Szerepjátékok során a gyerekek rengeteg tanulnak a világ dolgairól.

Ha gyermekednek hiányzik az iskolai környezet, játsszátok azt, hogy ő a tanár. Sok gyerek könnyebben jegyzi meg a dolgokat akkor, ha valakinek elmagyarázhatja a tanultakat. Legyetek ti az osztály, és oldjatok meg együtt számtanpéldákat!

Amikor a szülőnek dolga van

A legtöbbünknek muszáj néhány órát csak a munkánkra szánnunk, és nem könnyű úgy koncentrálni, hogy közben a gyerekekre is vigyáznunk kell. A megfelelő játékokkal azonban a közeledben lehetnek a kicsik úgy, hogy el is foglalják magukat. Játsszátok azt, hogy mindannyian otthonról dolgoztok. Készíts nekik játéklaptopot, amitől felnőttnek érezhetik magukat. Ehhez csak kartonpapírra, ragasztóra, ollóra és filctollakra van szükség.

A gyerekek szinte mindenben utánoznak minket. Ezért szeretnek csupa olyan hétköznapi dolgot csinálni, amiket tőlünk, felnőttektől látnak. Most, hogy jóval több időt vagytok együtt, vond be őket minél gyakrabban a főzésbe és más konyhai teendőkbe. Ne számíts rögtön kulináris csodákra, és készülj fel azért némi rendetlenségre. Jelölj ki egy helyet a munkapulton, ahol a kicsi önállóan tevékenykedhet, és válassz olyan recepteket, amiknél jól jön a kis kezek segítsége.

Így fejleszd gyermeked kreativitását

Egy piteforma nem csak a konyhában tölthet be fontos szerepet, hanem kreatív tevékenységben is jó szolgálatot tehet. Kontúr nélküli, szemet gyönyörködtető alkotások készülhetnek benne egy kis búzadara, kövecskék és termények segítségével. Nincs más dolguk a gyerekeknek, csak az ujjukkal kimintázni és már mehet is a díszítés. Egymás után, akár több remekmű is készíthető.

Talán azzal a játékkal szeretnek a gyerekek a legtovább játszani, amit maguk készítenek. Éppen ezért, kapjátok elő egy hosszabb rajzpapírtekercset, színesceruzáitokat és rajzoljátok meg a saját városotokat. Ebbe autókat, vonatokat, állatkákat, emberi figurákat lehet elhelyezni és már kezdődhet is a végeláthatatlan harmonikus együttlét. A gyerkőcök imádni fogják! Ráadásként minden nap elővehető, sőt tovább rajzolható, így egyre nagyobb játékfelületet alkothatnak maguknak.

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Csoport (INGKA Holding B.V. és az általa irányított gazdálkodó egységek) egyike azon 11 különböző vállalatcsoportnak, amely IKEA értékesítési csatornákkal rendelkezik, ezeket az Inter IKEA Systems B.V. franchise-megállapodások alapján működteti, 160 000 munkatársat foglalkoztat, és a 2019-as pénzügyi évben 5 százalékos forgalomnövekedésről számolt be. Az INGKA Csoport három üzletággal rendelkezik: IKEA Retail, Ingka Investments és IngkaCentres.
A világ legnagyobb lakberendezési vállalata 385 IKEA áruházat működtet 30 piacon, ezek közül hármat Magyarországon. Az IKEA áruházak a 2019-as pénzügyi évben 839 millió látogatót fogadtak, közülük 6,7 millió látogató tért be a magyar áruházakba, az IKEA.com weboldalaira pedig 2,6 milliárdan látogattak el. Az Ingka Csoport az IKEA koncepciója jegyében folytatja működését, ennek megfelelően szebb hétköznapokat igyekszik teremteni az emberek többsége számára, továbbá jól megtervezett, funkcionális lakberendezési termékek széles választékát kínálja olyan alacsony áron, hogy azok minél több ember számára elérhetők legyenek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4515631812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása