Egyik vasárnapi ebédünk elég futurisztikus látványt nyújtva érkezett a Központ Deli jóvoltából.
Külön - külön légmentesen csomagolva minden étel, a sous vide gasztronómiai főzési eljárás ötletén alapulva.
Ennek az eljárásnak a lényege, hogy lezárt, lehetőleg levákuumozott hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig esetenként akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezelik az ételt.
A hőálló légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának az ötlete a NASA-tól ered. Az első űrutazások tervezésekor merült fel az ötlet a nehéz és nehezen kezelhető fém konzervdobozok helyett könnyű és egyszerűbben megsemmisíthető hőálló műanyag zacskók használata.
Így a konyhámban tett űrutazásom alkalmával, csupán annyi dolgom volt, hogy a zacskókat 10 percre belehelyeztem 60-70 fokos (gyöngyöző) vízbe, ezután – a csomagolásból kibontva - az ételeket már tálaltam is. Gyors, könnyű, egészséges, laktató fogások.
A biztonság érdekében minden ételt egyesével (külön hús, köret, mártás) vákuumcsomagolásba kerül, hőkezelésen, majd visszahűtésen megy keresztül.
Kényelmesen elkészíthető finom ételek.
A Központi Deli a hagyományos házhozszállítás gondolatát elvetve, valami többre vágyott, valami olyanra, amivel garantáltan a legjobbat tudja nyújtani az ételeik megrendelőinek, ügyelve a biztonságra.
A finom ételeik mellett prémium Mayer szörpöket, First kraft söröket, Lamborghini kávét és válogatott borokat is házhoz rendelhettek.
Köszönjük ezt a gasztronómiai élményt.
www.kozpontideli.hu