Futurisztikus élmény a konyhában... a Központ Deli jóvoltából
2020. április 23. írta: persica

Futurisztikus élmény a konyhában... a Központ Deli jóvoltából

Egyik vasárnapi ebédünk elég futurisztikus látványt nyújtva érkezett a Központ Deli jóvoltából.

Külön - külön légmentesen csomagolva minden étel, a sous vide gasztronómiai főzési eljárás ötletén alapulva.

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy lezárt, lehetőleg levákuumozott hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig esetenként akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezelik az ételt.

A hőálló légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának az ötlete a NASA-tól ered. Az első űrutazások tervezésekor merült fel az ötlet a nehéz és nehezen kezelhető fém konzervdobozok helyett könnyű és egyszerűbben megsemmisíthető hőálló műanyag zacskók használata.

Így a konyhámban tett űrutazásom alkalmával, csupán annyi dolgom volt, hogy a zacskókat 10 percre belehelyeztem 60-70 fokos (gyöngyöző) vízbe, ezután – a csomagolásból kibontva - az ételeket már tálaltam is. Gyors, könnyű, egészséges, laktató fogások.

A biztonság érdekében minden ételt egyesével (külön hús, köret, mártás) vákuumcsomagolásba kerül, hőkezelésen, majd visszahűtésen megy keresztül.

Kényelmesen elkészíthető finom ételek.

A Központi Deli a hagyományos házhozszállítás gondolatát elvetve, valami többre vágyott,  valami olyanra, amivel garantáltan a legjobbat tudja nyújtani az ételeik megrendelőinek, ügyelve a biztonságra.

A finom ételeik mellett prémium Mayer szörpöket, First kraft söröket, Lamborghini kávét és válogatott borokat is házhoz rendelhettek.

Köszönjük ezt a gasztronómiai élményt.

www.kozpontideli.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5715635834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása