Játszani, megmutatni és újra játszani:
2020. augusztus 31. írta: persica

Játszani, megmutatni és újra játszani:

az IKEA® és a LEGO Csoport bemutatja a BYGGLEK kollekciót – egy új, kreatív megoldást, mely összeköti a játékot a tárolással

Az IKEA of Sweden AB és a LEGO Csoport ma bemutatja együttműködésük régóta várt eredményét. A két márka összefogott, hogy BYGGLEK néven létrehozzon egy játékos tárolási megoldást. A LEGO® bütykökkel ellátott tárolódobozokból és a speciális LEGO kockakészletből álló új BYGGLEK kollekció célja, hogy játékra ösztönözzön, és szórakoztatóbbá tegye az otthoni tárolást.
A BYGGLEK kollekció értékesítése az IKEA meglévő kereskedelmi csatornáin keresztül történik, október 1-től.

Azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy a játék az otthonunkat és a világot is jobb hellyé teszi, az IKEA of Sweden AB és a LEGO Csoport nekifogott, hogy elhárítsa az akadályokat a játék útjából a hétköznapokban, ugyanakkor praktikus, mégis játékos élményt kínáljon, mely a gyerekeknek és a szülőknek egyformán örömet jelent.

A játék a legintuitívabb és leghatékonyabb módja a gyerekek tanulásának és fejlődésének. A gyerekek és a felnőttek sokszor másképp tekintenek az otthoni játékra és a kreativitásra. A felnőttek gyakran igénylik a struktúrát és a rendszerezettséget, a gyerekek viszont stimuláló és kreatív környezetben érzik jól magukat, amelyben ösztönösen tudnak játszani, a játékot szüneteltetni, majd újra játszani.**

Játék közben a gyerekek kreatív környezetének rendberakásával és átalakításával nem csak a gyerekek játékát zavarjuk meg, hanem kreatív önkifejezésüket és fejlődésüket is. Ezért olyan tárolási megoldás született, amely önmagában is szórakoztató játékélményt nyújt. Mivel a BYGGLEK dobozok teteje és elülső része LEGO bütykökkel van ellátva, a gyerekek az építéskor a tárolódobozokat is felhasználhatják. Alkotásaikat a dobozokban tárolhatják, illetve azok tetején rögzítve és láthatóvá téve gyönyörködhetnek is bennük.

„Az IKEA-nál mindig is hittünk a játék erejében. A játék segítségével felfedezéseket teszünk, kísérletezünk, álmodozunk és megismerjük a világot” − mondja Andreas Fredriksson, az IKEA of Sweden tervezője. „Ami a felnőtteknek gyakran rendetlenség, a gyerekeknek egy stimuláló, kreatív környezet, a BYGGLEK pedig éppen e két világ közti szakadékot segít áthidalni, hogy még több lehetőséget biztosítson a kreatív játékra az otthonokban, szerte a világon. Ráadásul a BYGGLEK kollekció kiválóan illik más IKEA termékekhez is, így a gyermekek kreativitásának eredménye egyúttal az otthonok szép és egyedülálló dekorációját is jelentik.”

A kreatív megoldásról Rasmus Buch Løgstrup, a LEGO Csoport tervezője így nyilatkozott: „A BYGGLEK több mint egy doboz. Sokkal inkább egy tároló és egy játék összekapcsolva. A BYGGLEK olyan termékskálát kínál a családok számára, amely segít helyet teremteni a mindennapi játékhoz − ezáltal ösztönzi a kreativitást, és még több közös szórakozást tesz lehetővé. Megoldást kínál a játékra, a csodás alkotások megjelenítésére, majd később azok folytatására, újraépítésére, átalakítására, vagy valami egészen más építmény elkészítésére. A BYGGLEK a végtelen lehetőségekről szól, csakúgy, mint a LEGO építőkocka-rendszer.”

A BYGGLEK termékcsalád 4 különböző termékből áll: egy 3 kisebb dobozt tartalmazó készletből, két nagyobb dobozból, valamint egy készlet LEGO kockából, amelyekkel elkezdődhet az élményekkel teli játék. A BYGGLEK bármilyen már létező és a jövőben kapható LEGO elemmel kompatibilis, mivel a fedélen és az első részen lévő bütykök a LEGO játékrendszer részét képezik. A LEGO játékrendszerrel a gyerekek megépíthetik, majd később újraépíthetik a saját történeteiket – fejlesztve ezzel azokat az alapvető készségeket, melyek a 21. században is nélkülözhetetlenek. Reméljük, hogy a BYGGLEK termékekkel kibővíthetjük a LEGO játékélményt egy ugyanolyan szórakoztató, kreatív tárolási megoldással, amely praktikus és játékos is egyszerre.

** Amikor az IKEA megkérdezte a gyerekektől, hogy mire vágynak, 47%-uk mondta azt, hogy több játékidőt szeretnének a szüleikkel. A megkérdezett szülők 90%-a értett egyet azzal, hogy a játék elengedhetetlen a jólléthez és a boldogsághoz, és ez megerősített minket a játék fontosságát illető meggyőződésünkben. A LEGO Csoport 2020-ban végzett „Play Well” tanulmányából kiderül, hogy a szülők tudják, milyen fontos a játék, és azt is tudják, hogy a játék mikéntje is fontos. 10-ből 8-an tisztában vannak vele, hogy a rendetlenséggel járó játékok során a gyerekek szabadnak érzik magukat, és ez elősegíti a kreativitásukat is (85%). Ennek ellenére minden második szülő tart attól, hogy gyermeke rendetlenséget csinál játék közben, és erős késztetést érez, hogy gyermekei körül rendet rakjon, még akkor is, amikor a gyermek még játszik (51%). 10-ből 9 gyermek megerősíti ezt a tényt, mondván, hogy a szülők szólnak nekik, hogy rakjanak rendet, miközben még játszanak (90%).

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Csoport (INGKA Holding B.V. és az általa irányított gazdálkodó egységek) egyike azon 11 különböző vállalatcsoportnak, amely IKEA értékesítési csatornákkal rendelkezik, ezeket az Inter IKEA Systems B.V. franchise-megállapodások alapján működteti, 160 000 munkatársat foglalkoztat, és a 2019-as pénzügyi évben 5 százalékos forgalomnövekedésről számolt be. Az INGKA Csoport három üzletággal rendelkezik: IKEA Retail, Ingka Investments és IngkaCentres.
A világ legnagyobb lakberendezési vállalata 385 IKEA áruházat működtet 30 piacon, ezek közül hármat Magyarországon. Az IKEA áruházak a 2019-as pénzügyi évben 839 millió látogatót fogadtak, közülük 6,7 millió látogató tért be a magyar áruházakba, az IKEA.com weboldalaira pedig 2,6 milliárdan látogattak el. Az Ingka Csoport az IKEA koncepciója jegyében folytatja működését, ennek megfelelően szebb hétköznapokat igyekszik teremteni az emberek többsége számára, továbbá jól megtervezett, funkcionális lakberendezési termékek széles választékát kínálja olyan alacsony áron, hogy azok minél több ember számára elérhetők legyenek.

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit meg- és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán LEg GOdt szavakból áll, jelentése „Játssz jól!”. A LEGO Csoport ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért kérjük, látogasson el a www.LEGO.hu weboldalra.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7216184508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása