Ajándékozzon Dallmayr-élményt karácsonyra!
2020. november 21. írta: persica

Ajándékozzon Dallmayr-élményt karácsonyra!

A több mint 300 éves Dallmayr termékei már hosszú évek óta elérhetők Magyarországon is. A termékek megvásárolhatóak a nagyobb áruházakban és boltokban, de a forgalmazó webshopja (www.dallmayrkave.hu) a teljes kínálattal várja a vásárlókat, ahol - a cég központjához, a müncheni Dallmayr csemegeüzlet múltjához méltóan – a szemes kávétól a kapszulás változatig, a különböző keverékektől, a termőterület szelektált single origin kávékig, a világostól a sötétebb pörkölésű kávéig minden formában megtalálhatóak a - német megbízhatóságot és igényességet garantáló - Dallmayr kávék, valamint különleges teák.

Az idei évben, ebben az ünnepi szezonban még inkább előtérbe kerül az online vásárlás, illetve egyértelműen látszik, hogy az idei karácsony az otthoni kényeztetés jegyében fog zajlani. A karácsonyi ünnepek meghittségét megélhetjük a családunkkal, otthonainkban, meleg takaróba bújva, kávés- vagy teáscsészével a kezünkben. Ehhez az élményhez kínál a Dallmayr olyan kiváló minőségű termékeket, amelyeket ajándékba is adhatunk, akár eleve a megajándékozotthoz rendelve a kávéval, teával megrakott csomagot.

Dallmayr-történelem

A cég gyökerei valójában 1700 körül kezdődnek, amikor egy Christian Reitter nevű müncheni kereskedő üzletet kezdett működtetni a leendő Dallmayr-rel helyén, amely innentől folyamatosan üzemelt, egészen addig, amíg a névadó Alois Dallmayr 1870-ben át nem vette a kereskedést.

A céget (az épületet és benne az üzletet) Alois 25 év után eladta Anton Randlkofernek, akinek korai halála után annak özvegye, Therese vett át, és irányított nagy sikerrel. Üzleti érzékének és a társadalmi kapcsolatok kialakításában mutatott tehetségének köszönhetően a Dallmayr csemegeüzlet  a bajor királyi beszállító lett, és Európa egyik legjobb csemegeüzletévé vált, amivel elnyerte annak lehetőségét, hogy a bajor királyi házon kívül másik 14 európai uralkodói udvarnak szállíthasson.

Az üzlet megállíthatatlanul fejlődött, nem csak a partnerek mibenléte és számossága volt szemkápráztató, hanem a müncheni üzlet is egyre impozánsabb lett. Therese képességei azonban nem csak a hálózatépítésben mutatkoztak meg, hanem számos szokatlan innovációt hajtott végre: ő volt az első, aki banánt importált Németországba, valamint mangót és licsit rendelt Kínából. 

1912-re az eredeti üzlet duplája nőtt, fényreklámok hirdették a Dallmayr márkát és a cég közel 70 alkalmazottat foglalkoztatott.

A sikert azonban beárnyékolta a világháború és az azt követő világégés, a luxuscikkek piaca összezsugorodott. Éppen ezért Randlkoferék újabb irányba nyitottak, Hermann Randlkofer döntése alapján a kávékereskedelem mellett döntöttek.

1933-ban, az akkor még csak 19 éves Kornad Werner Wille brémai kávészakértő teremtette meg az alapokat, létrehozta a kávéra szakosodott részleget a Dallmayr-en belül, amely először csupán a csemegeüzlet egy külön részlegének indult. Wille maga vásárolta meg a nyers kávét, amit az ő felügyelete alatt pörköltek. Ekkor született meg a Dallmayr Kaffee.

Wille hamarosan jóval több lett, mint a cég kávészakértője, a háború utáni lesújtó állapotokból Wille és Randlkofer együttesen húzták ki a céget, az 50-es évekre nem csak az üzlet portálja újult meg, hanem újra szárnyalni kezdett a csemegeüzlet és a kávéértékesítés is.

A fejlesztések azonban nem álltak le, a Dallmayr a német piacon elsőként reagált a piaci igényekre, beszállítójává vált a BMW-nek, aki Amerikából behozott kávéautomatákat helyezett el alkalmazottai kiszolgálására. Ma már több mint 40 000 Dallmayr automata található Németországban, Svájcban, Ausztriában és Kelet-Európában.

A vállalat fejlődése azóta is töretlen. A Randlkofer és Wille leszármazottak által közösen vezetett cég a fejlesztések mellett a bővítésre is gondolt. 2006-ban az egykori csemegeüzlet rekonstrukciója idején létrehozták a Dallmayr éttermet, valamint megnyitott a Café-Bistro Dallmayr. Amit 2014-ben a Dallmayr Akadémia követett.

Dallmayr-kávé

A családi vállalkozásként üzemelő Dallmayr folyamatosan keresi azokat a partnereit, akik hozzá hasonlóan hisznek a kiváló minőségű alapanyagban. Ebben rejlik a Dallmayr-kávé titka is: a legjobb termőterületekről származó kávékat vásárolják fel, amelyet utána a saját pörkölőüzemükben, a München melletti giesingi létesítményükben pörkölnek meg.

A világ számos pontjáról származó nyerskávék esetében a Dallmayr nem csupán a minőségre törekszik, hanem olyan családi vállalkozásokat keres partneréül, akikkel szorosan együttműködve tudja alakítani a kávékínálatát. A farmerekkel a Dallmayr szakemberei folyamatosan tartják a kapcsolatot, szakértőik rendszeresen ellátogatnak a termőterületekre, ellenőrzik a minőséget és valós támogatást nyújtanak a Dallmayr-rel együttműködő partnereiknek.

Az érett, gondosan válogatott kávészemről a kávécseresznyét mosással távolítják el, a fermentáció így nem az erjedő gyümölcshússal együtt történik, azaz a kávé ízjegyei is teljesen mások lesznek. Az eljárás pénz- és időigényes, ellenben a kávét a legkevésbé így érik negatív hatások az előkészítési fázis során.

A Dallmayr blendjeinek összeállítása ezek után kezdődik. A bevált és megszeretett ízprofilt kell az adott év terméséből kihozni, ez a Dallmayr szakértőinek a dolga. Az egyszerűnek tűnő feladat azonban hatalmas szakértelmet, türelmet és rengeteg kóstolást igényel, hogy a végén – az eltérő évjáratokból – a megszokott minőségű és ízprofilú Prodomo vagy Crema d’Oro blend megszülethessen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8916293196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása