Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez
2020. december 08. írta: persica

Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlunk.

CAPPUCCINO AMAMISÚ

Hozzávalók:

1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)

100 ml 30%-os tejszín

5 ml mandulaszirup

30 g mascarpone

5 g étcsokoládé

100 ml hideg tej

kakaópor

Elkészítés:

Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE

Hozzávalók (2 adaghoz):

2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)

30 g étcsokoládé

160 ml hideg 30%-os tejszín

20 ml hideg tej

5 g mogyoró

kakaópor

Elkészítés:

Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.

Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

NESPRESSO NEGRONI

Hozzávalók:

1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)

6 nagy méretű jégkocka (6x30 g)

25 ml vermut rosso

20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)

20 ml gin

1 szelet kezeletlen narancs

narancshéj

Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.

Alkoholmentes alternatíva:

A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.

A Nestlé Nespresso SA

A Nestlé Nespresso SA úttörő és iránymutató tevékenységet végez a legkiválóbb minőségű adagolt kávék piacán. A vállalat az "AAA Sustainable Quality” programon keresztül, 14 országban több mint 110 000 kávétermelő farmerrel dolgozik együtt azért, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatokat vezessenek be a farmokon és a környező területeken egyaránt. A 'The Rainforest Alliance'-szel 2003-ban közösen indított program segít abban, hogy a betakarítás minőségét és a hozamot javítsák, folyamatosan biztosítsák a fenntartható forrásból származó magas minőségű kávékínálatot, valamint segítsék a farmerek és közösségük megélhetését. A lausanne-i (Svájc) székhelyű Nespresso 84 országban van jelen, és több mint 14 250 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat globális kiskereskedelmi hálózata 2019-ben több mint 810 Boutique-ból állt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr316323092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása