Segítség karácsonyra az egyszülős családoknak
2020. december 21. írta: persica

Segítség karácsonyra az egyszülős családoknak

Az Egyszülős Központ az adventi, karácsonyt megelőző időszakban is folyamatosan, többféle szolgáltatással, adománnyal támogatta a segítségre szoruló egyszülős családokat. Online szolgáltatásainkkal a járványhelyzet okozta nehezebb időszakban is segítettük a hozzánk fordulókat.

Jogi segítségnyújtás, coaching, pszichológiai tanácsadás, segítő beszélgetések, gyermekvédelmi tanácsadás, valamint az állásközvetítés és álláskeresés iránt is egyre nagyobb volt az érdeklődés az elmúlt hónapokban. Kerekasztalbeszélgetést szerveztünk a mentális egészségről, ugyanis egyedülálló szülőként ez egy sokkal érzékenyebb terület, s a járványhelyzet által kialakult bizonytalanság még inkább veszélyezteti.

Korrepetálással és egy új tanulásmódszertan, a Krek módszer bevezetésével segítettük az egyszülős gyerekek tanulását. Adományokból ismét lehetővé vált, hogy a korábbi 125 gyerek mellett további 25 gyerek online oktatásban való részvételét támogassuk laptopokkal.

Az adventi időszakban 1200 kg tartós élelmiszert juttatunk el rászoruló egyszülős családoknak, 30 családnak tisztító- és tisztálkodó szerekkel járultunk hozzá a mindennapjaik könnyebbé tételéhez.

55 gyerek rajzban kifejezett karácsonyi álma teljesült, további 300 gyereknek tudtunk meglepetést okozni apróbb játékokkal. Emellett közel 250 család kapott fürdőszoba- vagy könyvcsomagokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8716352756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása