A Nespresso legújabb hosszúkávéin keresztül felfedezhetjük a világ kávétradícióit
Nem kell lemondanunk az új kultúrák felfedezésének öröméről akkor sem, ha éppen nem tudunk elutazni. A Nespresso World Explorations kávékollekciója elhozza otthonunkba a távoli nagyvárosok ízeit és aromáit olyan kávékkal, amelyekhez Fokváros, Tokió, Stockholm és Bécs hangulata adott ihletet. A népszerű Lungo termékcsaládra épülő sorozatot két új, Sanghaj és Buenos Aires inspirációjával megalkotott kávé egészíti ki.
Az elmúlt hónapok korlátozásai miatt keveset utazhattunk, és megszokhattuk, hogy az otthonunk falai között gyűjtünk élményeket. Egy-egy virtuális városnézés vagy fényképalbum-nézegetés segíthet kiszakadni a mindennapokból, akárcsak egy finom csésze kávé, amit a világ különböző kultúrái inspiráltak – ezzel az élménnyel gazdagíthat a Nespresso új World Explorations kávékollekciója.
A World Explorations kollekció egy ízekben gazdag utazásra hívja az ínyenceket; az út állomásai közt ugyanúgy megtalálható az intenzív Cape Town Envivo Lungo és Stockholm Fortissio Lungo, mint a kiegyensúlyozottabb Vienna Linizio Lungo és Tokyo Vivalto Lungo, illetve két új, lágyabb blend, a Shanghai Lungo és a Buenos Aires Lungo, amelyek ízprofilja kifejezetten a híres ázsiai és dél-amerikai nagyvárosok karakterét tükrözi.
A Nespresso World Explorations kollekciója a világ legnagyszerűbb metropoliszainak hangulatát, ízeit és aromáit idézi fel, fejet hajtva a legszebb kávés tradíciók előtt. Jó példa erre a bécsi kávéházi kultúra, ahol a kávét kora reggel és késő este ugyanolyan ráérősen kortyolgatják a vendégek, vagy éppen az Argentínában szokásos késő délutáni Merienda kávészünet, amikor édes és sós harapnivalókat is felszolgálnak.
Íme a World Explorations kávékollekció
Shanghai Lungo
A World Explorations Shanghai Lungo Kína újonnan kialakult, modern kávé-fellegvárába repít minket, a kenyai, kínai és indonéz Arabica keverék kivételesen világos pörkölése révén bepillantást engedve a lendületesen formálódó ázsiai kávékultúrába. A gyümölcsös ízvilág és az elegáns savasság kifejezetten jól érvényesül a hosszúkávéban – és ezzel pontosan úgy élvezhetjük a kávét, ahogy a helybeliek is isszák.
Buenos Aires Lungo
Argentína életteli gasztronómiájában nagy hangsúlyt kapnak az édes ízek: a World Explorations Buenos Aires Lungo keverék jellegzetesen gabonás és édes popcornt idéző ízét a finoman pörkölt kolumbiai Arabica és csipetnyi ugandai Robusta adja. Ebben a dél-amerikai városban rajonganak a bőséges adagokban mért kávéért, amihez jócskán adnak tejet és cukrot is.
Cape Town Envivo Lungo
Dél-Afrikában nagyon népszerűek az ázsiai kávék, amelyeket a helyi ízlésnek megfelelően dolgoznak fel, ezért a Nespresso indiai Arabica és Robusta szemekből állította össze a World Explorations Cape Town Envivo Lungo blendet. Íme egy intenzív, kifejezetten testes kávé ütősen kesernyés ízzel és fás aromával, amelynek lágy, pörkölt ízeit még jobban előcsalogatja a tej; nem véletlen, hogy a helyiek is így isszák!
Stockholm Fortissio Lungo
Jöhet egy gyors kiruccanás Stockholmba? A World Explorations Stockholm Fortissio Lungo indiai Monsoon Malabar és mosott kolumbiai Arabica szemek intenzív házasítása, amely édeskés és egy cseppnyi keserűséget felvillantó ízvilággal teremti meg a svéd kávék klasszikus aromaprofilját. Ha valaki úgy szeretné fogyasztani ezt a kávét, mint egy született svéd, az egyen hozzá egy finom fahéjas csigát!
Tokyo Vivalto Lungo
Japánban a gazdagabb ízű, kiegyensúlyozott és elegáns aromavilágú kávékat kedvelik. Pontosan ilyenné formáltuk hát a Tokyo Vivalto Lungo karakterét, etióp és mexikói Arabica fajták házasításával alkotva meg ezt a komplex, virágos aromájú kávét, amit finom savasság tesz még izgalmasabbá. Aki szeretné úgy élvezni hosszúkávéját, mint a japánok, az készítse el feketén, és kóstolgassa ráérősen az aromáit.
Vienna Linizio Lungo
A bécsi kávéházak számtalan élvezetes receptjét és a bécsi kávé selymességét felidéző Vienna Linizio Lungo édeskés brazil és kolumbiai Arabica szemekből készül, amelyekből szakértőink világos pörköléssel csalogatják elő a malátás, piskótára emlékeztető íz- és illatjegyeket. Az igazán autentikus kávéélményhez érdemes felönteni ezt a hosszúkávét még egy kis forró vízzel, és az élvezet egy szelet süteménnyel lesz igazán tökéletes.
Kiegészítők a még kellemesebb kávépillanatokért
A World Explorations Shanghai és a Buenos Aires Lungo kávék tökéletes kiegészítéseként a Nespresso két új, színpompás csészével gazdagította ikonikus Pixie Lungo kollekcióját. A gyönyörűen kidolgozott, duplafalú csészék piros és csillogó ezüst árnyalatban kaphatók, és remekül illenek a kollekcióba, amelynek mindegyik csészéje egy-egy World Explorations kapszula színét idézi.
A Nespresso World Explorations kávék és kiegészítők márciustól elérhetők a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.
KÁVÉRECEPTEK
Buenos Aires Milky Way
Tejes-karamellás kávérecept, ami rabul ejti a szívet
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Buenos Aires Lungo (110 ml)
- 20 g Dulce de Leche
- 220 ml 1,5%-os tej
Elkészítés:
Önts 220 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Zárd le a fedelet, válaszd ki a készüléken “Cafe au Lait” receptet. Önts 20 g Dulce de Leche krémet egy pohárba. Készíts el 110 ml World Explorations Buenos Aires Lungo kávét a pohárba, majd öntsd rá a forró tejet és tejhabot.
Jammy Cape Town
Az ízek robbanása képzeletben Afrika legdélibb pontjára repít
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Cape Town Envivo Lungo (110 ml)
- 20 g sárgabaracklekvár
- tejszínhab
- őrölt gyömbér
Elkészítés:
Tegyél 20 g baracklekvárt egy csészébe. Főzz rá 110 ml World Explorations Cape Town Envivo Lungo kávét. Adj a tejszínhabhoz egy csipetnyi őrölt gyömbért, és koronázd meg vele a kávé tetejét.
Tokyo Citrus Chiller
Könnyed felfrissülés – ahogy Tokióban szeretik
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Tokyo Vivalto Lungo (110 ml)
- 150 g (5 db nagyméretű) jégkocka
- uborkaszelet
- yuzu (japáncitrom) héj
- cukor (opcionális)
Elkészítés:
Tegyél két 30 grammos jégkockát és két yuzu-héjat a Nespresso Barista receptkészítő készülékbe. Önts rájuk 110 ml World Explorations Tokyo Vivalto Lungo kávét. Opcionálisan adj hozzá cukrot. Válaszd ki a készüléken az “Iced Nitro” receptet. Tegyél három darab 30 grammos jégkockát és egy nagyméretű, friss uborkaszeletet egy nagy pohárba, majd öntsd rá a hideg kávét. Díszítsd az italt yuzu-héjjal vagy friss uborkaszelettel.
Shanghai’s Coffee Meets Tea
A zöld tea és a kávé kellemes párosítása
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Shanghai Lungo (110 ml)
- 1 filter kínai zöld tea
- 150 ml 1,5%-os tej
- őrölt gyömbér
Elkészítés:
Önts 150 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Válaszd ki a készüléken “Latte Macchiato” receptet. Tegyél egy kínai zöldtea-filtert egy nagy üvegpohárba, és főzz rá 110 ml World Explorations Shanghai Lungo kávét. Hagyd ázni 1 percig, majd vedd ki a teafiltert. Adj hozzá egy csipetnyi őrölt gyömbért. Önts rá forró tejet, majd keverd fel alaposan.
Stockholm Spice
Fűszerezd meg kávészüneted ezzel a feketekávé-recepttel!
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Stockholm Fortissio Lungo (110 ml)
- 1 szerecsendió
- őrölt fahéj
- friss szegfűszeg
Elkészítés:
Szórj egy csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget. Opcionálisan adj hozzá egy kevés cukrot. Készíts a csészébe 110 ml World Explorations Stockholm Fortissio Lungo kávét.
Tipp: a fűszereket egy papír teafilterbe is beleteheted.
Tokyo Matcha Latte
Japánban a hozzávalók és ízek arányának kiegyensúlyozása igazi művészet
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Tokyo Vivalto Lungo (110 ml)
- 150 ml 1,5%-os tej
- méz
- pirított szezámmag
- matcha teapor
Elkészítés:
Önts 150 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Adj hozzá ½ teáskanál macha-port. Válaszd ki a készüléken “Latte Macchiato” receptet. Tegyél 15 g mézet egy nagy pohárba, és főzz rá 110 ml World Explorations Tokyo Vivalto Lungo kávét. Öntsd fel az italt a matchás forró tejjel, és díszítsd a tetejét pirított szezámmaggal.
Vienna Cream Crown
Bécs hangulata ölt testet ebben a krémes kávédesszertben
Hozzávalók:
- 1 kapszula Nespresso World Explorations Vienna Linizio Lungo (110 ml)
- tejszínhab
- málnalekvár
- csokoládészósz
Elkészítés:
Önts 250 ml habtejszínt egy 250 ml-es habszifonba, majd tekerj bele egy patront, és rázd fel erősen. Tegyél 20 g málnalekvárt egy nagy pohárba. Főzz rá 110 ml World Explorations Vienna Linizio Lungo kávét. Nyomj a kávé tetejére a tejszínhabot, és díszítsd egy kevés csokoládészósszal.