Mikrofon bekapcsolva!
2021. június 03. írta: persica

Mikrofon bekapcsolva!

Így vigyázzunk a hangunkra online csevegéskor

Talán már megszoktuk az online találkozókat, és értekezleteket, illetve azt a formát, ahogy manapság egymáshoz kapcsolódunk. De van egy olyan szempont, amire talán eddig nem gondoltunk, mégis érdemes odafigyelnünk. Ez pedig a hangunk!

A videós megbeszélések ugyanis igazi kihívást jelenthetnek a torkunknak! A hiányos vizuális és audio jelek, hálózati akadozás és a nem verbális kommunikáció hiánya mind csökkentheti beszédünk minőségét. A videós hívások nagyszerű lehetőséget kínálnak mind a személyes, mind a munkával kapcsolatos kapcsolattartásra, ezért jó, ha tudjuk, hogyan kezeljük a hanggal kapcsolatos kérdéseket, hogy a legtöbbet kihozzuk ezekből a helyzetekből. A vezető szenior telefongyártó, Doro tanácsaival megfelelően karban tarthatjuk a hangunkat, az online világban is.

Hogyan óvjuk hangunk egészségét az online beszélgetéskor?

Használjunk fejhallgatót, vagy külső hangszórót, ami reálisabb hang-élményt nyújt.

Ideális egy külső mikrofon is a hangerőnk megfelelő szabályozásához. Egy ilyen eszközzel elkerülhető a folyamatos hangállítgatás.

Helyezzük a mikrofont 15-30 cm távolságra a szánktól, és törekedjünk arra, hogy a hangunk kb. 60–80 decibellel szóljon. Ezt egy ingyenes decibelmérő alkalmazással is ellenőrizhetjük.

Ne sajnáljuk a pénzt egy olyan székre, amely segít a helyes testtartásban, sőt, hatással van arra is, hogyan szól a hangunk. A képernyőt helyezzük közvetlenül magunk elé, ha lehet szemmagasságba. Ne kelljen se előre, se hátra hajolnunk miatta.

Hosszabb telefonhívásnál használjunk kihangosítót, vagy vezeték nélküli fülhallgatót. Semmiképp ne egyensúlyozzuk a készülékkel a vállunkhoz szorítva.

Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a hang és videó képe néha elcsúszhat egy online beszélgetés alatt. Már 1,2 másodperces késés is arra késztethet minket, hogy a válaszadót negatívan értékeljük. A valódi életben a hallgatás normális, de videóhívás esetén irritációt okozhat. Legyünk ezzel tisztában és legyünk türelemmel a másik fél iránt.

Ütemezzünk be rövid gyakori szüneteket, ha hosszabb videóhívásokat bonyolítunk akár magán, akár munka ügyben. Ez megakadályozza a hangunk elfáradását.

NE KIABÁLJUNK a videóhívásban! Képzeljük el, hogy az a személy, akinek beszélünk, CSAK olyan közel van, mint a mikrofonunk!

Már ennyi is elég, hogy karban tartsd a hangodat

Hangszálaink is megérdemlik a hidratálást! Napi 8 pohár víz már ideális folyadékpótlásnak tekinthető. Ha hosszú online megbeszélés előtt állunk, mindenképpen készítsünk a közelbe egy pohár vizet.

Meleg vízgőzös inhaláció segíthet a fáradt izmoknak regenerálódni. Próbáljuk ki pár percre, ha úgy érezzük, elfáradt a hangunk.

Rendszeresen tartsunk 5-10 perces hangpihenő időszakokat, amikor TELJESEN CSENDBEN vagyunk. Használjuk ki az időt meditálásra vagy légzőgyakorlatokra.

Használjunk párásítót abban a szobában, ahol a legtöbbet tartózkodunk, hogy növeljük a páratartalmat.

A testmozgás csökkenteni a stresszt, és a hangszálakat is ellazítja.

Ezekben a kihívásokkal teli időkben a kapcsolattartás szeretteinkkel kulcsfontosságú - véli a vezető szenior telefongyártó, a Doro. Egy megfelelő minőségű online videós beszélgetés alatt akár úgy is érezhetjük, mintha egy helyen lennének és ez azért is nagyszerű, mert a magány érzését is jelentősen csökkenthetjük. Ne feledjük, a távolság áthidalásának megtalálása minden korosztály számára nagyon fontos igény!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6816580772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása