Beach body helyett válaszd a beach face-t!
2021. június 11. írta: persica

Beach body helyett válaszd a beach face-t!

Gyönyörű arcbőr nyáron? Mutatjuk, mit TEGYÉL és mit NE!

A strandszezon még sosem volt ennyire közel, nemsokára tavak és medencék partján élvezzük a csodás nyarat! Ezzel párhuzamosan jön viszont a kínzó kérdés, mi lesz a beach body-val? Elértük, amiért annyira aggódtunk? Ahelyett, hogy alakunk miatt aggódnánk, időt és pénztárcát nem kímélve fektetnénk újabb és újabb diétákba, érdemes megfontolni a svéd FOREO tanácsát: a hibátlan nyári megjelenéshez elég a tiszta arcbőr! Fordítsuk időnket és energiáinkat a beach face, vagyis a strandrakész arcbőr eléréshez, hogy magabiztosan érezzük magunkat a legforróbb napokon is! 

TEDD! 

Vedd könnyedén

Nyáron vedd könnyedén a bőrápolást, de ne félvállról! A napi arcápolási rutin hosszán sose spórolj, ellenben alakítsd rugalmasan, például az új időjárási körülményeknek megfelelően. Magasabb hőmérséklet, vagy nagyobb páratartalom mellett érdemes elhagyni a nehezebb, olaj alapú arctisztítókat, és ideje kipróbálni egy gyengédebb, habzó arctisztítót. A legfontosabb, hogy légy óvatos azokkal a készítményekkel, amik fényérzékenységet okozhatnak. Ezek érzékenyebbé tehetik a bőrt, illetve a napfény hatására a hatásfokuk is csökkenhet.

Mindig használj fényvédőt

Mindig, egész nap, állandóan viselj fényvédőt! Különösen a nyári hónapokban, amikor a napok hosszabbak és az UV-sugarak erősebbek. A fényvédő krém használatával minimálisra csökkentheted az UV-károsodást, ami köztudottan felelős a ráncok, a foltok és egyéb öregedési jelek kialakulásáért. Ennél is fontosabb, hogy a fényvédővel csökkentheted a bőrrák kockázatát. Ne feledd a fényvédelem 20/2 szabályát: használj napvédőt 20 perccel a napfürdőzés előtt, és 2 óránként kend újra!

Arctisztítás, alaposan

A hőmérséklet és a páratartalom emelkedése miatt az arcbőr több olajat termel, a bőr ilyenkor könnyebben kipattogzik, ha nem gondoskodsz a megfelelő tisztításról. Fontos, hogy az elhalt hámsejteket, az olajat, az izzadságot és a nap folyamán használt napvédő krém maradványokat lemosd az arcodról. A gyengéd hámlasztás itt életmentő, ehhez ideális egy olyan arctisztító, mint a  LUNA 3, ami segít megszabadulni a nap során felgyülemlett szennyeződésektől. Elég reggel-este egy-egy percig használni, hogy aztán egész nap ragyoghass!

Hidratálj, mintha nem lenne holnap

A hidratáltság létfontosságú az egészség és az egészséges bőr számára is! Fogyassz minél több vizet, hogy az egészséges ragyogásé legyen a főszerep! Célozz be legalább nyolc pohár vizet naponta. Tízet, ha a napot a tűző napon töltöd. Ne feledd: csak a hidratált bőr a boldog bőr!

NE TEDD!

Ne hagyd ki a hidratáló krémet

Kihagynád a hidratáló krémet, mert a forró nyári hónapokban hajlamos a bőröd jobban zsírosodni és izzadni? Ne tedd! Ha elhagyod a hidratáló használatát, az nem segít a bőrödön, sőt, ronthatsz a helyzeten. A forróság miatt bőröd már így is épp elég stresszesnek érzi magát, és most megtagadnád tőle azokat a tápláló összetevőket, amik segítenek kivédeni a szennyező anyagokat, felveszik a harcot az irritáció és szárazság ellen? Válassz könnyű formulát, de hidd el, a bőrödnek ilyenkor is kell a hidratáló krém!

Ne sminkelj

Ahogy melegszik az idő és egyre több réteg lekerül, érdemes megfontolnod, hogy az arcodra is kevesebb réteget vigyél fel. Ha nem tudsz smink nélkül élni, akkor jó döntés, ha az alapozót egy színezett hidratálóra és egy könnyű korrektorra cseréled. Mindig figyelj a címkékre és válassz olyan terméket, ami nem okoz mitesszereket!

Csak semmi AHA, retinol vagy gyantázás

Messziről kerüld el a retinolos és az AHA-készítmények használatát legalább három nappal a nyaralás előtt. Ezek a termékek kémiailag hámlasztják a bőrt, így az új bőr vékonyabbá, ezáltal hajlamosabbá válik a leégésre. Gyantáznál 24 órával a strandolás előtt? Ne tedd! Különösen az arcodon ne, mivel a gyanta teljesen eltávolítja a felső hámréteget, ez pedig egyenes út lehet a bőrkárosodáshoz.  

Ne vicceld el a leégést

Ha már megtörtént, kezeld: a hűvös borogatás mindig jó tesz a leégett bőrnek. Ezután alkalmazz krémes, tápláló bőrápolót a leégést követő napokban, hogy a bőröd megkönnyebbüljön és megakadályozd a hámlást. Ha túlságosan is megcsókolta az arcbőrödet a nap, válassz egy tápláló arcmaszkot, lehetőleg E-vitaminnal, zöld teával vagy aloe verával - ezek a hatóanyagok megnyugtatják és megvédik napégette arcodat.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1616589470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása