Kirándulás egy trópusi hangulatú szigetre, a Tirrén tenger egyik gyöngyszemére.
2021. július 16. írta: persica

Kirándulás egy trópusi hangulatú szigetre, a Tirrén tenger egyik gyöngyszemére.

A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngyszem, ebből lett a hét toszkán sziget: Elba, Giglio, Capraia, Giannutri, Pianosa, Montecristo, Gorgona.

 

Idei első nyaralásunk édeskettesben egy felejthetetlenül romantikus utazás volt Livorno megyébe, a Toszkán- szigetek legnagyobbikára. Személy szerint rajongásig imádom Olaszországot, ez nem csak a rokoni szálak miatt alakult ki, vagy a nevem jelentése miatt (Az olasz Margarita szóból ered, a tenger leányát jelenti) hanem az Olasz emberek életigenlésétől, az igazi, hamisítatlan Dolce Vita életérzéstől. Ezért is igyekszem keríteni alkalmat, hogy Olaszország valamely részére kirándulhassak.

A mostani helyzet miatt a gyors repülő út helyett az autós utazás mellett döntöttünk, és ha autóval indulnál Elba szigetére, számolj egy 13-14 órás autóúttal, Szlovénián keresztül kényelmesen Piombinóig, majd onnan komppal átkelés Portoferraioba...

Itt is szálltunk meg, innen utaztuk majdnem körbe a meseszép szigetet. Hamisítatlan kikötőváros a maga kincseivel, szépséges Olasz házacskáival.

 

Marciana Marina egy picurka ékszerdoboza Elba szigetének, a tonhal halászatból élő halászfalu, mely az évek folyamán híres kapitányokat nevelt ki.

Kikötője kellemes séták színhelye, de szép, aprókavicsos strandjai is vonzzák az ide látogatókat.

 

Az Aquavisiont ki ne hagyja az aki Elba szigetén kirándul! Elképesztő hajókirándulás, egy életre szóló élmény a tenger felett és alatt. 

Ha Elba szigetén jársz, készülj arra, hogy a strandok illetve a sziget partjai meredeken futnak le Tirrén-tengerre. Akik a kalandos fürdőzést választják, azoknak jó hosszú a séta az öblökbe. Persze vannak homokos, apró kavicsos strandok is, melyek kényelmi szempontból jobbak, de a sziklás öblöknek viszont különös aurája van, és nagyon romantikusak, és meseszépek!

Kirándulás Elba szigetén, ami nekünk belefért, és jó szívvel ajánljuk:

Portoferraio

Marina di Campo

Porto Azzurro

Marciana Marina

Posada

Capoliveri

Torre di San Giovanni

 

Egy kis történelem:

Napóleon 1814 májusában vette birtokba Elba szigetét. A térség uralkodójaként nagy aktivitással vetette bele magát a munkába, átalakítva a sziget közigazgatását, megreformálva a kórházak és a vámhivatal működését, mellette erdőket és szőlőket telepített és egy színház megépítéséhez is nekilátott.

Korzika és Olaszország közti, 12 ezer lakosú Elba szigetének királya lett, évi kétmillió frankot kapott és magával vihette 400 főnyi testőrségét.

Utolsó csatájában Waterloonál vereséget szenvedett, és 1815. június 22-én másodszor is le kellett mondania a hatalomról. Ezúttal már az Atlanti-óceán közepén minden szárazföldtől távol fekvő, de kies és egészséges éghajlatú Szent Ilona szigetére deportálták, Napoleon itt halt meg 1821. március 5-én.

 

Fotó: saját (PR)

 

Köszönet az STA Travelnek! Mert, messze a legjobb! 

 

www.statravel.hu

Szállás, utasbiztosítás, teljeskörű ügyintézés!

 

www.tirrenia-traghetti.it 

 

www.aquavision.it 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8116629064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása