Így lesz biztosan FOREO termék a fa alatt
2021. november 22. írta: persica

Így lesz biztosan FOREO termék a fa alatt

A globális chiphiány idején a svéd beauty-tech cég, a FOREO előzetes regisztrációt indít, hogy idén Black Friday-kor mindenki hozzájusson a karácsonyi ajándékához

A chiphiány és a hullámzó ellátási lánc nagy nyomást gyakorol az amúgy is stresszes technológiai iparágra, így a karácsonyi ajándékok beszerzése is bizonytalanabbá válhat idén. Szakértők szerint ez a bizonytalanság messze túlnyúlhat az ünnepeken és még 2022-ben is velünk marad, tovább gerjesztve a chipekért folyó küzdelmet, ami a karácsonyi hajrában tetőzhet. A FOREO tanulmányozta a globális chipválság lehetséges okait és megosztja azt is, ez a jelenség miként hathat a technológia vezérelt szépségiparra.

A chipek több milliárd tranzisztort tartalmaznak; a szilícium lapon nyugvó apró, integrált áramkörök nélkül nem működnek a modern elektromos gépeink. Azt gondolhatnánk, hogy a chipeket csak számítógépekben, tabletekben és okostelefonokban használnak, valójában szinte minden elektronikai eszközt, például a mosógépet, a hűtőszekrényt, sőt, az autók nagy részét is ezek működtetik. Ezeknek a létfontosságú alkatrészeknek a hiánya miatt sorban állnak le a gyártósorok, mivel nem tudják befejezni a termékeket, teljesen lebénítva ezzel a világgazdaságot.

A chipgyártás már a koronavírus-járvány előtt is kardélen táncolt az 5G térnyerése nyomán megugró kereslet miatt. A COVID-19 azonban tovább pörgette a keresletet, a technológiai ipar pedig óriási nyomás alá került, hogy lépést tudjon tartani az egyre gyarapodó megrendelésekkel, amelyek nem szűntek csökkeni.

A chipszállító cégeknek kiszolgáltatva - akik maguk sem tudnak lépést tartani megrendelésekkel,- sok vállalkozás már a csőd szélére került. Ugyanakkor nem a járvány az egyetlen oka a szállítási nehézségek kialakulásának: nagy kiterjedésű tüzek, téli viharok, aszályok okoztak komoly problémákat a chip-piaci szereplők és beszállítók körében.

További kihívást jelent a munkaerőhiány és a tízszeresen megdrágult szállítmányozás. A felmérések szerint a chipgyártók 80%-a nehezen talál képzett munkaerőt, és a szállítási költségek soha nem volt még ennyire magasak. Egy 12 méter (40 láb) hosszú konténer Ázsiából Európába küldésének költsége tízszeresére növekedett: 2020-ban ez 2 000 dollárba került, 2021 augusztusára már 20 000 dollárba, ami történelmi csúcs. 1990-ben a chipgyártók 37%-a az Egyesült Államokban volt, mára ez a szám 12%-ra csökkent, így az ázsiai országok abszolút vezető szerepre törtek a félvezetők gyártásában.

„A technológiai ágazat kritikus pontot ért el, és ez alól a beauty-tech iparág sem kivétel. Egyértelműen kihívásokkal teli időszakot élünk, de ezt nem feltétlenül látjuk negatívumnak, hanem inkább a technológiai evolúció természetes következményének. A technológiai fellendülés kellős közepén vagyunk, és ahogy a világ felgyorsult digitális átalakuláson megy keresztül, a mikrochip a 21. század olajává vált. Mi, a FOREO-nál mindent megteszünk annak érdekében, hogy a csúcstechnológiás, high-tech termékeinkhez minden alkatrészt biztosítsunk, azonban az ajándékozási szezon növekvő nyomása miatt sok fogyasztó és sok gyártó számára továbbra is bizonytalan a karácsony sorsa”. – magyarázza Boris Trupcevic, a FOREO vezérigazgatója.

„A COVID-19 közepette azt láttuk, hogy a fogyasztók máshogy kezdtek el gondolkodni; fontosabbá vált számukra a lelki békéjük és nőtt a tudatosságuk is, melyek hagyományosan a FOREO által preferált értékek. Ennek következtében a termékeink iránti kereslet az egekbe szökött. Az innováció és az intelligens technológia területén tevékenykedünk, így természetesen bennünket is érint a mikrochip válság. Küzdöttünk, hogy lépést tartsunk az egyre növekvő kereslettel, azonban az ajándékozási szezon előtt racionálisan fennáll annak a lehetősége, hogy a FOREO az ünnepekre kifogy a chipekből. Mivel a FOREO-rajongóknak nem okozhatunk csalódást, előregisztrációt nyitunk Black Friday alkalmából, így hűséges vásárlóinknak lehetőséget adunk arra, hogy ne csak az év legjobb kedvezményével szerezzék be a kívánt készülékeinket, hanem 5% extra kedvezményben részesüljenek az előregisztrációnak köszönhetően. Bátran ajánljuk minden szépség fanatikusnak, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen az előzetes regisztráción túl nincs garancia arra, hogy lépést tudunk tartani az ünnepek miatt emelkedő igényekkel” – magyarázza Boris Trupcevic, a FOREO vezérigazgatója.

Mivel a chip-válság az előrejelzések szerint 2022 negyedik negyedévéig is eltarthat, és a közvélemény kutatások szerint a fogyasztók 44%-a tervezi világszerte, hogy valamilyen szépség kütyüt vásárol karácsonyi ajándéknak, a FOREO Black Friday előregisztrációja lehet a legbiztosabb forrás, hogy beszerezzük a régóta vágyott FOREO-s szépségápolási terméket karácsonyra!

A FOREO Black Friday akciója már elindult, FOREO termékek akár 50% kedvezménnyel!

Extra, előregisztrációs kedvezményért kattints IDE

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr716762202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása