Tápanyagokban gazdag receptek az iCook™-tól
2022. január 26. írta: persica

Tápanyagokban gazdag receptek az iCook™-tól

Melengető krémlevesek a téli hónapokra

A téli hidegben jólesik felmelegíteni átfagyott testünket egy ízletes, krémes levessel. A zöldségek zamatos illata, a gőzölgő leves csodás színe ráadásul a lelkünket is felforrósítja, miközben az ételben lévő értékes tápanyagok az egészségünket támogatják. Gergye-Ambrus Krisztina, az Amway™ iCook szakértője megmutatja, hogyan lesz ebben segítségünkre az iCook™ Rozsdamentes energiatakarékos edénykészlete, valamint Tapadásmentes serpenyői, melyek használatával kevesebb zsiradékkal, ízletesebb és táplálóbb ételeket készíthetünk.

Őrizzük meg a tápanyagokat!

Lehetőleg használjunk friss zöldségeket, de fagyasztott termékkel is dolgozhatunk. A végeredmény számít, vagyis, hogy a krémlevesünk finom, laktató és tápláló legyen! Mindezt könnyen elérhetjük, ha az iCook™ prémium edényeit használjuk. A többek között serpenyőket, főző- és párolóedényeket magában foglaló edénykészletek elemei tartósak, egymással könnyen kombinálhatók, és az egészségünkre is vigyáznak. Segítségükkel úgy tudjuk a levest elkészíteni, hogy az alapanyagok a lehető legjobban megőrzik vitamin- és ásványi anyag tartalmukat. Erre pedig most kimondottan nagy szükségünk van!

VITALOK a titok nyitja

Az iCook rozsdamentes edények esszenciáját a VITALOK technológia adja. Ennek lényege, hogy alacsony hőfokon, a fedő felemelése és kevergetés nélkül tudunk főzni bennük. Ráadásul sokkal kevesebb folyadék, fűszer és zsiradék szükséges hozzá, mivel a fedő, egy speciális vízzáró réteget létrehozva úgy illeszkedik az edény pereméhez, hogy ezzel lezárja az edényben zajló hőfolyamatokat. A folyadék nem párolog el, az étel saját természetes zsiradékában és levében párolódik, ezáltal pedig intenzívebben benne maradnak az ízek, aromák, színek, koncentrálódnak az értékes tápanyagok. Ugye milyen jól hangzik?

Amikor nem számít a méret

Akár kis adagot, akár egy egész vendégseregnek főzünk, az iCook™ edényei között biztosan találunk olyat, amire épp szükségünk van. Jó hír, hogy bármilyen főzőfelületen használhatjuk őket, betehetjük a mosogatógépbe, sőt, a rozsdamentes edénycsalád minden darabja karcálló, így akár a rozsdamentes fémszivaccsal is elmosogathatjuk. Kell ennél több?

Ha kedvet kaptál a főzéshez, és máris elkészítenéd álmaid krémlevesét, akkor válassz az iCook™ receptjei közül!

Mentás zöldborsókrémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzávalók:

30 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 g mentalevél, 10 dkg spenótlevél, 1 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves alaplé, 10 dkg főzőtejszín, 4 szelet kenyér 3 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, 1 ek balzsamecet, só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Önts egy kis olívaolajat a rozsdamentes edénybe, és állítsd közepes hőfokúra a főzőlapot. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld puhára. Add hozzá a fagyasztott zöldborsót, spenótot, mentát, önts egy kis vizet hozzá. Szorosan zárd le az edényt a fedővel, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Vedd a legalacsonyabb fokozatra a főzőlapot, majd hagyd rajta az ételt 10 percig, és ne emeld fel a fedőt ez idő alatt.

Amíg a zöldségek főnek, vágd a kenyér belsejét 2 cm vastag csíkokra, majd közepes hőfokon pirítsd meg a tapadásmentes serpenyőben.

Keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, balzsamecetet, sót és borsot. Öntsd rá ezt a keveréket a kenyérkockákra, és főzd, amíg a lé el nem párolog.

Miután a zöldségek 10 percig főttek, vedd le a fedőt, öntsd hozzá az alaplevet és a tejszínt. Botmixerrel keverd sima és krémes állagúra. A levest a pirított kenyérkockákkal tálald.

Sütőtökös, édesburgonya krémleves kókusztejjel

Hozzávalók:

25 dkg sütőtök, 10 dkg sárgarépa, 7 dkg édesburgonya, 5 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 220 ml kókusztej vagy zsírszegény tejföl, 1 csipet curry, 1 csipet kurkuma, só és bors ízlés szerint, 1,5 dkg tökmag, 1,5 dkg friss koriander vagy petrezselyem, friss gyömbérkarikák

Elkészítése:

Aprítsd fel, és tedd a rozsdamentes edénybe a zöldségeket. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket, adj hozzá egy kis sót, majd főzd puhára az iCook™ edény VITALOK funkciójával. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet.

Forrald fel újra, add hozzá a curryt és kurkumát, majd egy kis borsot. Turmixold össze a keveréket, adj hozzá még vizet, ha folyékonyabb levest szeretnél. Tálalás előtt szórd meg tökmaggal és korianderlevéllel vagy petrezselyemmel, és add hozzá a gyömbérkarikákat.

Gyömbéres céklaleves aszalt fügével és mogyoróval

Hozzávalók:

1 kisebb fej hagyma, 2 dkg gyömbér, 30 dkg cékla, 1/2 db alma, 1 db kisebb narancs leve, 2 dkg mogyoró, 2 db aszalt füge, 8 dkg parmezán sajt, 10 dkg szójaital, 5 ml olívaolaj, 3 dl főtt zöldséglé, 1 szál friss petrezselyem, ízlés szerint barna cukor, só és bors ízlés szerint, 1 db babérlevél

Elkészítése:

Melegítsd fel az olajat közepes lángon egy iCook™ rozsdamentes edényben, add hozzá az apróra vágott hagymát, és gyömbért, majd dinszteld 1-2 percig.

Add hozzá a feldarabolt céklát és almát, párold lassú tűzön további 2 -3 percig. Öntsd fel a zöldséglével, add hozzá a sót, borsot, cukrot, babérlevelet. Fedd le, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon.

Eközben készítsd el a díszítést! Vágd fel nagyjából a mogyorót, és egy kis iCook™ serpenyőben pirítsd meg, amíg az illata fel nem szabadul. Vágd apróra a fügét, petrezselymet. Reszeld le a parmezán sajtot, keverd össze a petrezselyemmel, fügével és mogyoróval.

Vedd ki a babérlevelet az edényből, öntsd az ételhez a szójaitalt, majd pépesítsd a levest addig, amíg krémes állagú nem lesz. Végül öntsd bele a kifacsart narancs levét.

Merd a levest egy-egy tálba, és díszítsd a mogyorós-fügés keverékkel.

Az Amway iCook™ termékcsalád tagjairól további információ és árak ezen a linken találhatók: https://bit.ly/3IghmCj

Az Amway-ről

A családi tulajdonban álló Amway egy 8,4 milliárd dolláros forgalmú, fogyasztási cikkeket gyártó, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalat. Székhelye Adában, az Amerikai Egyesült Államokban található. A vállalat elsődleges célja, hogy hozzásegítse az embereket egy egészségesebb és jobb élet eléréséhez. Az Amway legnépszerűbb márkáit, így a NUTRILITE™ vitamin, ásványi anyag- és étrend-kiegészítő termékeket, az ARTISTRY™ bőrápolási termékeket és színes kozmetikumokat, az eSpring™ víztisztító rendszereket és az XS™ energiaitalokat kizárólag Amway üzleti vállalkozók forgalmazzák. A 2020-as Direct Selling News Global 100 szerint a 2019-es globális értékesítési adatok alapján az Amway a világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata. A vállalat éves forgalma a közvetlen értékesítési tevékenység mellett egyéb üzleti műveletekből származik. A vállalattal kapcsolatos hírekért látogasson el a https://news.amway.hu// oldalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1916824296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása