ELLENÁLLHATATLAN TRÓPUSI JEGESKÁVÉ RECEPTEK
2022. július 30. írta: persica

ELLENÁLLHATATLAN TRÓPUSI JEGESKÁVÉ RECEPTEK

A nyári hőségben nincs is jobb a teraszon vagy netán egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

Összegyűjtöttünk néhány izgalmas frissítő jegeskávé receptet, melyekkel a brazil tengerpartok hangulatát idézhetjük meg otthonunkban:

BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK:

1 Nespresso Liminha Over Ice kávékapszula (40 ml)

3 szelet friss lime

8 g barnacukor

40 g passiógyümölcs magjai

5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup

60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik

5 nagyméretű jégkocka (150 g)

Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nagy méretű pohárba helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot, majd az egészet nyomkodd meg egy kanállal. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 4 nagyméretű jégkockát (120 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik. Tegyél egy jégkockát egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 40 ml Nespresso Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

EXOTIC BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK:

1 Nespresso Exotic Liminha Over Ice Vertuo kávékapszula (80 ml)

3 szelet friss lime

8 g barnacukor

40 g passiógyümölcs magjai

5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup

60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik

6 nagyméretű jégkocka (180 g)

Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot egy nagyméretű pohárba, majd az egészet nyomkodd meg egy

kanállal. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 6 jégkockát (180 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik. Tegyél egy jégkockát a Barista shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 80 ml Nespresso Exotic Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.   

FÜGÉS BANÁNSHAKE

HOZZÁVALÓK:

1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)

Fél füge

120 ml zabital

10 ml banán szirup

4 nagy méretű (120 g) jégkocka

Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Önts 120 ml növényi zabitalt egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és helyezz bele egy szelet fügét. Zárd le, majd rázd határozottan a shakert 20 másodpercig. Tegyél 4 jégkockát (120 g) egy nagy méretű pohárba, és önts 10 ml banán szirupot az aljára. Öntsd a shaker tartalmát a pohárba, majd keverd össze. Készíts 40 ml Nespresso Freddo Intenso kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

BANANA PINGADÃO

HOZZÁVALÓK:

1 Nespresso Ice Forte Vertuo kávékapszula (230 ml)

20 ml banán szirup

80 ml zabital

7 nagyméretű jégkocka (210 g)

Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyél 7 nagyméretű jégkockát (210 g) egy 350-400 ml-es pohárba, és önts rá 20 ml banán szirupot. Tölts 80 ml zabitalt a pohárba. Készíts 230 ml Nespresso Ice Forte kávét a jégre, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

ICE COFFEE COLADA

HOZZÁVALÓK:

1 Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)

10 ml ananász szirup

90 ml zabital

4 nagyméretű jégkocka (120 g)

kókuszpehely és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Készíts 40 ml Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávét egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és adj hozzá 1 nagyméretű jégkockát (30 g). Zárd le a tetejét és rázd határozottan 20 másodpercig. Tegyél 3 jégkockát (90 g) egy nagy méretű pohárba. Önts 10 ml ananász szirupot és 90 ml növényi zabitalt a pohárba. Töltsd rá a hideg kávét, és díszítsd kókuszpelyhekkel és ehető virággal a tetejét.

További hűsítő jegeskávé receptekért látogass el a https://www.nespresso.com/recipes/hu/hu/nespresso-recipes.html oldalra! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2817894013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása