TÍZEZER EURÓS SEGÍTSÉGET HOZTAK A BÉKEGALAMBOK
2022. augusztus 01. írta: persica

TÍZEZER EURÓS SEGÍTSÉGET HOZTAK A BÉKEGALAMBOK

TÍZEZER EURÓS SEGÍTSÉGET HOZTAK A BÉKEGALAMBOK A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ CSALÁDOKNAK

Sikerrel zárult a Mammut és az Arena Mall vásárlókkal közös jótékonysági kezdeményezése 

Tízezer euró támogatást adott át a Magyar Vöröskereszt számára a Mammut és az Arena Mall az ukrajnai háború elől menekülő családok, édesanyák és gyermekeik megsegítésére. A június ugyanis a jótékonyságról szólt a két népszerű bevásárlóközpontban: a „Válasszuk a békét!” kezdeményezés célja az volt, hogy az áruházak a vásárlókkal együtt segítsenek a háború bajbajutottjain. Az összefogás üzenetét, a béke iránti vágyat origami galambok hirdették a Mammutban és az Arena Mallban. A támogatásból befolyó összeget az érintett édesanyák és gyermekek háború okozta traumájának oldására, felzárkóztató programok szervezésére fordítja a Magyar Vöröskereszt. 

Továbbra sem figyelhetjük tétlenül a szomszédunkban zajló háború következményeit, ezért az Arena Mall és a Mammut a béke melletti kiállásként rendhagyó jótékonysági összefogást indított. A két áruház a kezdetektől részt vett a Magyar Vöröskereszt háború elől menekülőket segítő munkájában. A tárgyi és pénzadományokon túl munkatársaik önkéntesként is segítettek a Nyugati Pályaudvaron zajló szolgálatban. A segítségnyújtás újabb állomása volt a „Válasszuk a békét!” kezdeményezés, melyre júniusban került sor a két budapesti bevásárlóközpontban. 

Mammut és Arena Mall: tízezer eurós támogatás a háború elől menekülőknek 

A jótékonysági kezdeményezéshez a vásárlók is csatlakozhattak. A Mammut és az Arena Mall vállalta, hogy a jó ügy mellé állni kívánó látogatók vásárlásainak arányában jelentős adományösszeget ajánl fel a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajbajutottak számára. Szimbolikus gesztusként a kezdeményezéshez csatlakozók egy-egy hófehér origami galambot is elhelyezhettek a bevásárlóközpontokban felállított jelképes fákra. 

A kezdeményezés eredményeként összesen tízezer euróval támogatta az Arena Mall és a Mammut a Magyar Vöröskeresztet, ezzel az ukrajnai háború elől menekülő anyák és gyermekek ellátását. A befolyt összeget az élelmiszereken és higiénés termékeken túl a segítségre szorulók biztonságos elhelyezésére, a háború okozta traumák oldására, a gyermekek életkorának megfelelő játékokra, tanulást segítő eszközök beszerzésére, felzárkóztató programok szervezésére fordítja a szervezet.

„A „Válasszuk a békét!” kampány jól illeszkedett ahhoz a kiemelkedő társadalmi összefogáshoz, mely az Ukrajnából érkező családok támogatására jött létre. Köszönjük a Mammut és az Arena Mall minden munkatársának és a vásárlóknak is, hogy támogatták humanitárius tevékenységünket. A 141 éves Magyar Vöröskereszt története során számos alkalommal állt helyt fegyveres konfliktus miatt kialakult válsághelyzetekkel: szervezetünk az ukrán háború kezdete óta segíti a hazánkba érkező menekülteket szerte az országban. A fővárosi helyszíneken mintegy 100 munkatársunk és 416 önkéntesünk 4 128 munkaórában 85 tonna adományt mozgatva látta el az elmúlt hónapokban, illetve látja el napjainkban is a hozzánk forduló embereket. Ebben a küldetésben jelentett pótolhatatlan segítséget a Mammut és az Arena Mall áruházaktól kapott önzetlen támogatás” – mondta el Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója. 

NEPI Rockcastle / Mammut / Arena Mall:

A Mammut és az Arena Mall a NEPI Rockcastle csoport tulajdona, amely összesen kilenc kelet-közép-európai országban rendelkezik ingatlanbefektetésekkel. A NEPI Rockcastle a johannesburgi tőzsdén (JSE) valamint az amszterdami Euronexten jegyzett kereskedelmi ingatlanbefektetési vállalat. A NEPI Rockcastle a New Europe Property Investments (NEPI) és a Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle) összeolvadásával 2017. július 11-én jött létre, ezzel piacvezető bevásárlóközpont-tulajdonossá vált Kelet-Közép-Európában. Emellett Európa tíz vezető vállalata közé tartozik piaci kapitalizáció szempontjából. A NEPI Rockcastle egyedülálló ingatlanportfolióval rendelkezik, meghatározó szerepet tölt be Romániában, Lengyelországban és Szlovákiában, valamint erős a jelenléte Magyarország mellett Horvátországban, Bulgáriában, Csehországban, Szerbiában és Litvániában is.

Magyarországi jelenlétének keretében, a NEPI Rockcastle tulajdonában van Budapest két meghatározó bevásárlóközpontja, a Mammut és az Arena Mall. A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ üzemeltetője a Cushman & Wakefield globális ingatlantanácsadó vállalat, amely stratégiai javaslatokkal és innovatív megoldásokkal segíti ügyfeleit. Az Arena Mall üzemeltetője a CBRE, a világ vezető, teljes körű ingatlan tanácsadói és befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalata.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4217895279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása