Kávékülönlegességek Valentin-napra
2023. február 08. írta: persica

Kávékülönlegességek Valentin-napra

A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy romantikus reggelivel, amelynek tökéletes kísérője egy-egy csésze ellenállhatatlan Nespresso kávé. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.  

VERTUO KÁVÉRECEPTEK  

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL  

20 ml tejszín

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács

Eszközök: habszifon, kis méretű kávéscsésze  

Elkészítés:

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.  

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL  

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz: kis méretű kávéscsésze  

Elkészítés:

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.  

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK  

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

 

20 ml tejszín

1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács  

Eszközök: habszifon, kis méretű kávéscsésze  

Elkészítés:

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.

2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.  

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL  

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Paris Espresso kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok 

Eszköz: kis méretű kávéscsésze  

Elkészítés: 

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.  

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6518044612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása