Tényleg ragyogóbb a bőröd, amikor szerelmes vagy?
2023. február 12. írta: persica

Tényleg ragyogóbb a bőröd, amikor szerelmes vagy?

Mit tesz a szerelem a bőrünkkel? A FOREO utánajárt!

Amikor szerelmes vagy, úgy tűnik az egész világ virágba borul körülötted - ahogyan a lelked is! Tudományosan bizonyított tény, hogy a pozitív érzelmek megélése szervezetedre is kedvezően hat. Az emberi testben ilyenkor lejátszódó hormonális változásokat bőröd is megérzi, így a külvilág számára is láthatóvá válik: boldogságban úszol! A szerelem napjához közeledve a FOREO utánajárt, mi történik a bőröddel, amikor pillangók repdesnek a hasadban! 

Szerelem és szépség - a borsó meg a héja

Ha jobban belegondolsz, te is biztosan észrevetted már, hogy a lelkiállapotod és a bőröd állapota összefügg egymással. Amikor szomorú vagy, stresszelsz vagy szorongsz, pattanások jelennek meg az arcodon, a bőröd kiszárad, húzódik és irritált lesz. Fordítva is így van; amikor elégedett vagy az életeddel, boldog vagy, amikor szeretsz és szeretve vagy, bőröd nem csak egészségesebb kinézetű lesz, de azzá is válik a szervezetedben lejátszódó hormonális folyamatoknak köszönhetően.

Szó szerint értendő, hogy amikor szerelmes vagy az agyad és az egész szervezeted telítődik a “jó” hormonokkal: oxitocinnal - ami a szerelem érzésének kiváltásáért felelős -, dopaminnal és szerotoninnal. Ezek a hormonok teremtik meg a stresszmentes, nyugodt és békés lelki és mentális állapotot, emellett pedig küzdenek a “rossz” hormon, a kortizol stressznövelő hatása ellen is.

A szerelem a leghatásosabb fiatalító kezelés

De hogy pontosan melyik hormonok befolyásolják a bőröd állapotát? Tulajdonképpen mindegyik! Az oxitocin, a dopamin és a szerotonin pozitív irányba változtatják bőrképed, nővelik a gyulladáscsökkentő válaszreakció intenzitását, helyreállítják a bőr felső felszínét és javítják a mikrokeringést a szövetekben. Mindez növeli bőröd természetes ragyogását, fiatalabbá téve kinézetedet. Vagyis egyszerűen fogalmazva: a szerelem megfiatalít!

Hogyan hatnak az egyes hormonok a bőrödre?

Az oxitocin feszesebbé teszi a bőrt

Az oxitocint „kötődési hormonnak” is nevezik. Amikor bőröd közvetlen kapcsolatba kerül egy szeretted bőrével, drasztikusan megugrik testedben az oxitocin termelődés. Ez azért is előnyös, mert ha az oxitocin szinted magas, megnő a szervezet öngyógyító képessége. Az oxitocin gyulladáscsökkentő hatású és a növeli a kollagéntermelődés intenzitását is. Ennek a „wow” hormonnak köszönhetően bőröd feszesebb és rugalmasabb lesz.

A dopamin serkenti a mikrokeringést

A dopamin befolyásolja azt, hogy bizonyos helyzetekben milyen érzelmi reakciókat adunk. Emellett csodákat tesz a mikrokeringés terén, miközben segít helyreállítani a bőr védőrétegén esett sérüléseket. A dopamin tehát a “tettes”, ha bőröd ragyogásáról van szó.

A mikrokeringés fokozása azonban nemcsak természetes úton, pozitív érzelmekkel lehetséges! A FOREO LUNA termékcsaládjának legújabb tagja, a LUNA 4 Plus arctisztító és masszázskészülék hőkezelő funkciójának köszönhetően kellemesen átmelegíti arcod, miközben serkenti a kollagén és elasztin termelődését. A vörös LED-fénynek hála bőröd feszesebbé válik, ráncaid kisimulnak, a gyengéd mikroáramos kezelés pedig élénkíti a keringést a bőrszövetben. A T-Sonic pulzálás egészen a bőr legbelsőbb rétegéig hatol, oldja az izmok és egyéb szövetek feszültségét, ezzel gátolva a ráncok kialakulását. Egy kis extra segítség a ragyogásért!

A szerotonin boldoggá tesz

Amikor az agyadban szerotoninhiányos állapot lép fel, megnő az esélye a szorongás vagy depresszió kialakulásának. Ezzel ellentétben, ha az agyadban megnő a szerotoninszint, szervezeted könnyebben megszabadul a káros szabadgyököktől, miközben a hormon természetes antioxidánsként lép működésbe. A szerotonin felelős azért, hogy olyan könnyűnek, gyönyörűnek és boldognak érzed magad, amikor szerelmes vagy.

Szeretni és szeretve lenni

Szeretni és szeretve lenni az egyik legjobb dolog, amit bárki megtapasztalhat. Amint látod, a szerelemnek számos előnye van – pozitívan hat szervezeted egészségi állapotára és bőröd is ragyogóvá és üdévé válik. Légy tehát extrán hálás a feléd áramló szeretetért - és ne felejtsd el te sem kifejezni, mennyire fontos neked a másik.

Lepd meg szíved választottját egy kis figyelmességgel - a FOREO segít választani!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5518047666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása