Mindent az okos légtisztítókról!
2023. április 01. írta: persica

Mindent az okos légtisztítókról!

Egészség és kényelem kéz a kézben  

Ki ne szeretné felhőtlenül élvezni az otthon töltött idő minden percét - éljen akár a nagyvárosi forgatagban, vagy a vidék csendjében? Az otthoni kényelem biztosítására egyre több háztartási készülékkel vesszük körbe magunkat, miért éppen az okos légtisztító készülékek maradnának ki a sorból? Extravagánsnak hangozhat beszerezni egy ilyen eszközt otthonra, pedig igen hasznos társ lehet a mindennapokban! 

Talán már fel sem tűnik, egy nap alatt hány alkalommal találkozunk kellemetlen szagokkal, legyen szó a szomszéd lakásából kiáramló cigarettafüstről, vagy a fűtési szezonban jellegzetesen terjengő égett porszagról. A tavasz közeledtével az allergiások is egyre nehezebben veszik a levegőt, nem is beszélve a kisállattartók mindennapi küzdelmeiről a mindent beborító szőrrel szemben. Számukra rendkívül fontos, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak levegőt cserélni helyiségeikben, nem beszélve a csökkent immunitással élőkről, akiknek a káros baktériumoktól és vírusoktól mentes levegő életbevágóan fontos lehet. 

Mire jó egy légtisztító? 

Ma már számos légtisztító berendezéssel találkozhatunk az elektronikai üzletek polcain, és egyre nehezebb kiválasztani az egyéni igényeknek leginkább megfelelőt. Egy ilyen készülék esetén ugyanis az ár mellett olyan paramétereket is fontos figyelembe venni, mint a légáramlási sebesség, a szűrő típusa, és az, hogy az adott készülék milyen méretű helyiséget képes hatékonyan tisztán tartani. 

Bár egy mosható előszűrő is könnyedén elbánik a 2,5 milliméternél nagyobb szőrszálakkal és egyéb szennyeződésekkel, a levegő alapos tisztításához ennél kifinomultabb technológiára van szükség. Az aktív szénszűrő az illékony szerves vegyületeket nyeli el, ideértve a kellemetlen szagokat és a különféle káros gázokat. A fotokatalitikus szűrő pedig ultraibolya sugárzás segítségével bontja le az olyan rákkeltő anyagokat, mint a formaldehid, toulol vagy xilol. 

A HEPA-szűrőt eredetileg a NASA számára fejlesztették ki, de ma már számos háztartási eszközbe beépítik. A Tesla okos légtisztítói ennek a technológiának köszönhetően képesek a 0,3 mikrométeres részecskék akár 99%-át befogni, és hatékonyan szűrik ki a vírusokat, baktériumokat, a pollent és a szmog által a lakásokba kerülő egyéb szennyeződéseket. 

Hogyan válasszak légtisztítót? 

A megfelelő légtisztító készülék kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy mekkora helyiségben szeretnénk azt használni. Az eszközök teljesítményét a légáramlási sebesség szerint osztályozzák, vagyis aszerint, hogy hány légköbméteres helyiségben képes a berendezés folyamatosan fenntartani a megfelelő légminőséget. 

Célszerű olyan légtisztítót keresni, amely képes monitorozni az aktuális szennyezettségi szintet is, és ennek megfelelően automatikusan képes szabályozni saját teljesítményét. Így csak akkor kapcsol be, amikor az valóban szükséges. 

Ha légtisztító, akkor legyen okos 

Számos magyar háztartásban egyre növekszik az internetre csatlakoztatott, mobil alkalmazással vezérelhető okoskészülékek száma. A Tesla okos légtisztító eszközei könnyedén és egyszerűen vezérelhetőek a magyar nyelven is elérhető alkalmazáson keresztül, így egy hosszú nap végén már egy tiszta és kellemes légkörű otthonba érhetünk haza. 

Tesla tipp: Egy okos légtisztító egyik legfontosabb funkciója, hogy automatikusan szabályozza saját teljesítményét, így teremtve meg az optimális feltételeket a nap bármely időpontjában. A másik felhasználóbarát kiegészítő a légtisztító funkció távoli vezérlése a telefonos alkalmazáson keresztül. 

A Tesláról és az okosotthonokról

2020-ban a jól ismert TESLA márka a termékkínálatát egy új, okosotthonokra specializálódott termékcsaláddal bővítette. A Tesla célja, hogy okosotthon eszközei az otthonok általános részévé váljanak, legyen szó lakásról, házról vagy nyaralóról. A Tesla okosotthon termékei a nagyközönség számára is elérhetőek, melyeket használva a felhasználók időt és energiát spórolhatnak meg. Portfóliójában többek között kamerarendszerek, háziállatoknak szánt okos eszközök és okos légtisztítók szerepelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr518086068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása