30 éve a fejlődés jegyében: így ünnepelte a születésnapját a Rossmann Magyarország
2023. december 21. írta: persica

30 éve a fejlődés jegyében: így ünnepelte a születésnapját a Rossmann Magyarország

Idén ünnepelte a Rossmann a magyarországi jelenlétének 30. évfordulóját. Az üzletlánc életében ezt a jelentős mérföldkövet számos – munkatársakat és vásárlókat érintő – eseménysorozat követte. Az ünnepek közeledtével december 18-án egy különleges hangulatú karácsonyi vásárral tették emlékezetessé a születésnapot, ahol a finom ételek és italok mellett zene és 15%-os kedvezmény várta a vásárlókat Debrecenben, az első hazai Rossmann üzletben.

A Rossmann 1993. december 17-én, pontosan 30 éve nyitotta meg első üzletét Magyarországon, Debrecenben, a Jerikó utca 3. szám alatt. A rendkívül forgalmas és lakótelepi környezetben található helyszín a lakosság széles körű elérését biztosította, így a pozitív fogadtatás után tovább bővítették jelenlétüket Debrecenben, a Piac utcában. Jelenleg 42 fő dolgozik a debreceni üzletekben, a 30 év alatt pedig összesen 230 főt alkalmazott a településen a drogérialánc. Mivel az üzletek sikeresen illeszkedtek a város forgalmas életéhez, ennek köszönhetően el tudtak indulni további vidéki nagyvárosok felé is. Ma országszerte több mint 240 Rossmann üzlet található. Minden üzlethelyiség tágas, a hatalmas választékú szortimentükhöz és a legmodernebb igényekhez illeszkedik, így magas színvonalú vásárlói élményt tudnak nyújtani a vásárlóknak.

,,Csodájára járt az egész város a Jerikó utcai üzletnek, pedig nem is volt központi helyen. Csillogott-villogott, szép volt a berendezés, kedves és gyors volt a kiszolgálás. Ezek nem voltak jellemzők abban az időben. Ez volt az első nyugati típusú üzlet, és az első igazi drogéria Debrecenben” - emlékezett vissza az egyik legrégebbi ottdolgozó.

30 éves születésnap Debrecenben

A Rossmann magyarországi jelenlétének 30. évfordulóját december 18-án egy különleges karácsonyi hangulatú vásárral ünnepelte, amelynek első hazai üzlete adott helyet, ahol közel 500 résztvevőt láttak vendégül. A rendezvényen forró italokkal, ünnepi ételekkel, zenével és 15%-os kedvezménnyel várták a drogériában vásárlókat. Az eseményen beszédet mondott Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, valamint Flórián László, a Rossmann ügyvezető igazgatója. Emellett jelen voltak a drogérialánc legrégebbi kollégái is, akik átlagosan 1994, illetve 1997 óta oszlopos tagjai a Rossmann csapatának.

Harminc évvel ezelőtt nagy fordulat következett be, hiszen megnyílt az első Rossmann-üzlet Debrecenben. Óriási mérföldkő volt ez a város életében, hiszen minőségi drogériai termékeket lehetett kapni egy fedél alatt. A Rossmann-üzletek azóta is részt vesznek a város életében, az életszínvonal, valamint a foglalkoztatottság javításában is” – emelte ki Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A folyamatos fejlődés visz előre

Az 1993-as nyitásnál még Debrecenben volt a központ és a raktár is. A Jerikó utcai bolt akkoriban csupán 250 négyzetméteres volt, mára azonban elérte a 100 ezer négyzetméter boltfelületet a Rossmann Magyarországon. A kezdetleges 20 négyzetméteres iroda pedig már elérte a 3500 négyzetmétert. A raktár tekintetében is óriási a változás történt, ugyanis kezdetben eleinte néhány négyzetméter volt, 2023-ban pedig már 28 ezer négyzetméteren találhatóak meg a termékek.

 Az elmúlt 30 évben óriási fejlődés ment végbe a cégnél, amit főképp a tulajdonosi támogatás és a motivált kollégák jelenléte tett lehetővé.

A jelenlegi eredményeink azt mutatják, hogy minden adottságunk megvan ahhoz, hogy a következő 25-30 évben is kiemelkedően sikeresek legyünk.  1993-ban körülbelül háromezer termék volt a boltban, ezzel szemben ma 18 ezer terméket forgalmaz a Rossmann. Harminc évvel ezelőtt 10 magyarországi alkalmazott volt, ma 2100. Egy évben 33 millió vásárlót szolgálnak ki országszerte, ami körülbelül 150 millió termék eladásával párosul. De itt nem állunk meg, a jövő év első negyedévében szeretnénk elérni, hogy 250 drogériát üzemeltessünk Magyarországon, míg a következő 10 éves terveink között már a 300 üzlet szerepel” – emelte ki Flórián László, a Rossmann ügyvezető igazgatója.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3518293487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása