Adományozásokkal zárta az évet a Rossmann
2024. január 18. írta: persica

Adományozásokkal zárta az évet a Rossmann

Az ÁGOTA Alapítványt és a Csodalámpa Alapítványt támogatta a drogérialánc

Állami gondozásban élő gyermekeket és fiatalokat segítő, valamint életveszélyesen beteg gyerekek álmait valóra váltó alapítványokat támogatott év végén a Rossmann. Termékadomány mellett egy lakókonténer költségeibe is beszálltak, a Rossmann üzletekben és Online Drogériában megvásárolható vászontáskákból befolyó összegen keresztül pedig a vásárlók is részesei lehettek a jócselekedeteknek.

A 25 éve működő ÁGOTA Alapítvány állami gondozásban élő és veszélyeztetett fiatalokat támogat, beleértve az ország 19 megyéjének 76 gyermek- és lakásotthonában élő csemetéket. Szakmai, pedagógiai programokat, élményprogramokat szerveznek számukra, és egyéni segítségadással igyekeznek javítani életfeltételeiket.

Hagyományos év végi gálaestjüket évek óta támogatja a Rossmann is. Ezúttal egy 4 millió forint értékű lakókonténerrel és további 1 millió forint értékű termékadománnyal járult hozzá a gyerekek szebb karácsonyához a drogérialánc, melyet az alapítvány december 19-én megrendezett nagyszabású ünnepségén adtak át Szegeden.

Az Ágota Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos ünnepségre 13 vármegyéből mintegy ezer nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett. A több mint ötven támogatónak köszönhetően a gyermekek személyre szóló karácsonyi ajándékot kaptak. Az ünnepségen díjazták a szervezet munkatársait és önkénteseit is, melyhez szintén hozzájárult a Rossmann is.

A Csodalámpa Alapítvány 2003 óta teljesíti életveszélyesen beteg gyermekek különleges kívánságait. Céljuk, hogy a kívánságok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyerekek családjának a hosszú kezelések elviseléséhez.

Az éppen 20 éves szervezet számára most Merő Péter designer tervezett különleges vászontáskákat, melyeket november 30-án, az első Csodalámpa-kívánság teljesülésének évfordulóján, vagyis a Csodák Napján mutattak be.

A táskák 1999 forintos áron a Rossmann üzletek polcaira és az Online Drogériába is bekerültek, az értékesítésükből befolyt összeg pedig a Csodalámpa Alapítvány küldetését, valamint a GyógyBűvészet nevű rehabilitációs programjuk fejlesztését támogatja.

„Örömünkre szolgál, hogy olyan páratlan társadalmi munkát végző szervezeteket támogathatunk, mint az ÁGOTA Alapítvány, akikkel már hosszú évek óta partnerségben vagyunk, vagy a Csodalámpa Alapítvány, akiknek a munkájába ezeknek a különleges vászontáskáknak az értékesítésével tudtunk bekapcsolódni. A Rossmann-nál egész évben kiemelt figyelmet fordítunk a társadalmi felelőségvállalásra, de karácsonykor még fontosabb, hogy minden gyerek számára a lehető leggondtalanabb lehessen az ünnep” – mondta el Kiss Judit, a Rossmann HR vezetője.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3518310205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása