Ápoló kényeztetés az urea erejével
2024. február 16. írta: persica

Ápoló kényeztetés az urea erejével

Az Eucerin UreaRepair PLUS termékei valódi megoldást kínálnak a száraz bőr problémáira

                                           

A téli hideg elől ösztönösen behúzódunk a meleg lakásba, ahol megnyugtató egy nagy bögre teával átmelegedni, feltöltődni. Ilyenkor a nagy hőingadozás, a benti száraz levegő a bőrünket igencsak próbára teszi: könnyen kiszáríthatja, feszítő, viszkető érzést tapasztalhatunk. Ebben az időszakban a speciális testápolási termékek használata mellett érdemes bevetnünk néhány extra trükköt, ami javíthat a közérzetünkön. Íme néhány tipp az Eucerin szakértőjétől, amivel biztosíthatjuk a megfelelő hidratálást és komfortosabbá tehetjük a mindennapokat.

 

A száraz bőr panaszok a hideg időben fokozódhatnak: kellemetlen, húzódó, viszkető érzést tapasztalhatunk, ami elkísér minket akár egész nap. Az esti zuhanyzás szárító hatására ezek a panaszok egészen kínzóak lehetnek és nehézkes elalvást, vakarózással töltött, kicsit sem pihentető éjszakát eredményezhetnek.

 

A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos a legnagyobb szervünk, a bőr egészsége érdekében is. A legjobb a tiszta víz, de fogyaszthatunk mellette meleg teát, levest és vitaminban gazdag gyümölcs- és zöldségleveket is.

Sokat javít a komfortérzetünkön az is, hogyha naponta többször szellőztetünk, így biztosítva a friss levegő beáramlását. A fűtés miatt a benti levegő nedvességtartalma lecsökken, ez szárítja bőrünket is. Érdemes ebben az időszakban hidegpárásító készüléket használni vagy legalább a fűtőtestre egy vízzel teli edényt helyezni. Ebbe csepegtethetünk pár cseppet kedvenc illóolajunkból is!

 

Télen hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a szabadban vagy kihagyni a sportos programokat. Jusson eszünkbe, hogy bőrünk állapotára is jó hatással van az aktív életmód. A testmozgás javítja a keringést, ilyenkor több tápanyag jut el a szervekhez és a bőrsejtekhez egyaránt.

 

És hogy miért fontos bőrünket kívülről is rendszeresen ápolni? „Hosszútávon a kezeletlen száraz bőr védekezőrendszere is zavart szenved, ezáltal a környezeti allergének bejuthatnak a bőrbe, amik egyrészről ronthatják a már fennálló allergiás folyamatokat, tehát súlyosbíthatják azokat, vagy egy teljesen új ilyen folyamatot indíthatnak el. Ha a védekezőrendszer nem tud megfelelően működni, akkor a kórokozók is bejutnak a bőrbe és fertőzések alakulhatnak ki a bőr felszínén, de akár a mélyebb rétegeiben is.” – mondta el Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász.

 

Nagyon száraz bőr esetén érdemes a rutin részeként egy hidratáló tusfürdő és testápoló együttesét alkalmazni. Az Eucerin UreaRepair PLUS termékcsalád 5% és 10%-os urea-tartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten arcra, kézre, lábra, valamint testre kifejlesztett termékekkel.
Az Eucerin UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer nagyon gyengéd tisztító összetevőket tartalmaz, ezért a száraz és rendkívül száraz bőr tisztítására is alkalmas. A formulát gazdagító urea és a természetes hidratáló faktorok megkötik a nedvességet a stratum corneumban (a bőr felső rétegében). A termék ideális napi használatra, mert hidratálja a bőrt és támogatja természetes védelmi funkcióját. Az Eucerin UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló megadja a száraz, érdes bőrnek azt a mindennapi ápolást, amire szüksége van. Az összetevők egyedülálló kombinációjával - urea, egyéb természetes hidratáló faktorok (NMF) és ceramidok - megköti a nedvességet és helyreállítja a bőr természetes védőrétegét, hogy megakadályozza a további nedvességvesztést.

Ha a száraz bőr mellett gyulladásos tünetek is fennállnak, az AtopiControl termékcsalád nyújt enyhítő megoldást a problémára, hiszen alkalmas az atópiás bőr mindennapos ápolására is a nem gyulladt és a gyulladt időszakokban egyaránt.

Extra tipp: A téli időszakban a gazdag ápolás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg! A napsugarak, még ha nem is mindig látjuk őket ebben az időszakban is jelen vannak.

Eucerin® UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer

 

    Illatanyag, színezék-és szappanmentes

    Ureát, természetes hidratáló faktorokat (NFM) és glicerint tartalmaz

    Érett bőrre, és psoriasis esetén is használható

    A termék ideális napi használatra, nem mossa le a bőr természetes védőrétegét

    Cukorbetegek számára is ideális

 

Eucerin® UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló

 

    Gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után

    Azonnali enyhülést nyújt és 48 órán át késlelteti a nagyon száraz bőr tüneteit

    A benne található ceramid helyreállítja a bőr természetes védőrétegét

    Illatanyagmentes

    Xerózis, cukorbetegség, psoriasis és keratosis pilaris esetén is alkalmazható

       

Eucerin® AtopiControl Balzsam

 

    Megerősíti a bőr védőrétegét

    3 hónaposnál idősebb csecsemők bőrének ápolására is alkalmas

    Mindennapi ápolás atópiás dermatitiszben szenvedők számára

    Xerózis, cukorbetegség, psoriasis és keratosis pilaris esetén is alkalmazható

    Illatmentes, nem hagy ragacsos érzetet maga után

       

 

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1418359105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása