A kék madár pörkölt kávéja.... avagy a BlueBirdCafe titka
2017. augusztus 16. írta: persica

A kék madár pörkölt kávéja.... avagy a BlueBirdCafe titka

utána jártunk, megkóstoltuk :)

Ha hihetünk a legendáknak, a kávépörkölés felfedezése a véletlen műve volt. A tűzbe dobott — egy másik változat szerint: véletlenül belepottyant — kávébab fenséges illata ébresztette rá az első kávébarátokat, hogy az erős hő csodát művel ezzel az élénkítő hatású, ámde nyers állapotában meglehetősen jellegtelen ízű terméssel. Akár így esett, akár teljesen másképp, az igazán finom, harmonikus ízvilágú kávé elkészítésének munkafolyamatai között a pörkölés jelentőségét nehéz lenne túlbecsülni. Természetesen, a származási hely, a gondos válogatás és a szakszerű csomagolás is nagyban meghatározza a feldolgozandó kávébab minőségét, ám az addigi odafigyelés mind kárba veszhet, ha a pörkölés nem eléggé szakszerű. Éppen emiatt bír különösen nagy jelentőséggel, hogy magas színvonalú berendezésekkel és kellő szakértelemmel végezzék a pörkölést.

Nem mindenből jobb az otthoni!

Érdekes lehet otthoni körülmények között kísérletezni a pörköléssel, ahogyan ezt nagyszüleink és szüleink is tették, igaz, ők nem a felfedezés öröméért, hanem jobb híján, hiszen a minőségi pörkölt kávé beszerzése nem mindig volt olyan egyszerű, mint manapság. Az eljárás ugyan nem kivitelezhetetlen házilag sem, de az eredmény kétséges. Néhány Celsius foknyi túlhevítés, és a drága kávénk elszenesedik, mehet a kukába. Érdemesebb profikra bízni ezt a feladatot.

Tapasztalat és szakértelem a pörkölésben Frissen pörkölt kávé készül a BlueBird Roastery-ben

A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat.

Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét.

A titok: a minőség

A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Annak érdekében pedig, hogy a Blue Bird vásárlói maguk is meggyőződhessenek róla, hogy a lehető legnagyobb odafigyeléssel készül a kedvenc italuk, a kávézóban hetente megtekinthető a pörkölés teljes folyamata.

A pörkölés végeztével a kávészemek megfelelő átszellőzetése, majd a gondos csomagolás következik. Fontos, hogy az őrlésre kész kávészemek minél előbb felhasználásra kerüljenek, hiszen a nagy fáradsággal elővarázsolt aromák gyorsan elillannak. Akár már 14 nap után érezhető a minőségromlás, éppen ezért érdemes szem előtt tartani, hogy az általunk vásárolt kávét mikor pörkölték. A Blue Bird Roastery kizárólag frissen pörkölt kávét forgalmaz: a házhoz rendelt csomagok és a helyben csapolt kávékülönlegességek mind-mind gazdag és telt aromájú kávészemekből készülnek.

Szolgáltatásaink: kávé pörkölés, frissen pörkölt kávé és kávékeverék árusítása, kávégép eladás, kávégép bérlés, házhoz kávé, kávé berendezések bérlés és eladás Budapesten. A Bluebird Roastery mindig kiváló minőséget biztosít. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1412755754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása