Rögös túró ... a szuperélelmiszer!
2019. szeptember 06. írta: persica

Rögös túró ... a szuperélelmiszer!

Receptek:

Körített túró

Hozzávalók 6-8 főre:

50 dkg rögös túró

5 dkg puha vaj

2 kis fej hagyma, nagyon apróra vágva

1 evőkanál tejföl

1 kiskanál mustár

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 mokkáskanál édes nemes fűszer paprika

só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hűtőben 1-2 órán keresztül pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve, zöldpaprikába töltve és szeletelve, vagy zöldség hasábokkal mártogatva kínáljuk (ez esetben több tejfölt tegyünk bele, hogy az állaga krémesebb legyen).

Túrós csusza alagút

Hozzávalók 4-6 főre:

50 dkg csuszatészta

40 dkg rögös túró

2,5 dl tejföl

15 dkg szalonna apróra vágva, sütve

3 db tojás

csipetnyi só

25 dkg szeletelt bacon szalonna a forma béleléséhez

Elkészítés

A kifőtt csuszatésztát a kisütött szalonnazsírral, a pörccel, a rögös túróval, tejföllel, és az egész tojásokkal elkeverjük. Egy kerámia- vagy őzgerincformát a baconnal kibélelünk, erre öntjük a keveréket, a szalonnát visszahajtjuk. Előmelegített sütőben 140 °C-on 25 percig sütjük. Formából kiborítva szeletelhetjük.

Túrós palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

1 db tojás

15 dkg liszt

3 dl tej

1 dl szódavíz

késhegynyi só,

cukor

olaj a kisütéshez

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Keverés után 1 órán át pihentetjük.

A túrós palacsinta tölteléke:

20 dkg rögös túró

1 db tojás sárgája

2 kanál tejföl

5 dkg cukor

ízlés szerint mazsola és reszelt citromhéj

A rögös túróhoz keverjük a tojás sárgát, a kanál tejfölt, a cukrot, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, mely óvatosan beleforgatjuk a tojás keményre vert habját. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1215045342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása