KATTI ZOÓB 2020
2019. november 27. írta: persica

KATTI ZOÓB 2020

Az ellentétek harmóniája kapott újabb értelmezést a 2020 tavaszi/nyári KATTI ZOÓB kollekcióban, amely 2019. november 10-én debütált, a Budapest Central European Fashion Week keretein belül.

A pompás couture elemekkel is gazdagított prêt-à-porter öltözéksor inspirációja az art deco safari eklektika, amely a geometrikus minták és az organikus, absztrakt, valamint az állat motívumok izgalmas szembenállásából születik. Ismét főszerepet kap a KATTI ZOÓB-féle, ikonikus, négyzet alapú art deco logó, amely ezúttal egy másik erős figurális elemmel, a korábbi kollekciókban már jelentkező fekete párduc mintával találkozik. A safari hangulat a ’90-es éveket felelevenítő, aktuális trendre, az állatminta életteli reneszánszára is reflektál, ugyanakkor a rendhagyó mintapárok ismét összegzést adnak a több, mint 25 évre visszatekintő márka szimbólumvilágáról.

A kollekció egyik fűszere a finom viszkóz dzsörzé anyag, amely a KATTI ZOÓB felfogásában - az art deco safari nyomott mintájával kiegészítve - egy mindennapokra szóló terméksorban kel új életre, pólók, body-k, rövid és hosszú ruhák formájában. A lebegés, a lágyság is alapfogalommá válik a selyem muszlinok által, ugyanakkor újabb kettősség fogalmazódik meg a légies textilek mellett az art decora jellemző brokátos anyagok és a ropogós, volument adó technikai anyagok alkalmazásával.

A szembenállásból fakadó kiegyensúlyozottság a kollekció színvilágában is életbe lép: a palettán a safari árnyalatok, a meleg földszínek, a törtfehér, a bézs, a drapp és a kávébarna mellett a hűvös szürke, a fekete, a szürkéskék, valamint a fémszínek, az arany és az ezüst is jelen vannak, amelyek a ’90-es évek diszkóvilágát is megidézik.

Az eklektikára épülő, nagyvárosi szellem egy sor bőrből készült kiegészítőt is életre hívott: a Kovács Helga által tervezett darabok között övre illeszthető övtáskák, telefontartók, kistáskák és hátizsákok is megtalálhatóak.

A kollekció alapanyagai egytől egyig korábbi szezonokra tekintenek vissza, és most újjászülettek a KATTI ZOÓB 2020-as tavaszi/nyári öltözéksorban.

A márka, közel 30 éves működése alatt olyan nagy és sokszínű értéktárat hozott létre, amelyből szinte bármilyen aktuálisan tud illeszkedni a jelenhez és érdekes, friss értelmezéseket képes teremteni. 

Ez a 25 év, a márkának, a működésnek inkább 30, nálunk egy akkor értéktár van, amiből bármikor bármit előveszünk, mert aktuálisan illeszkedik, akkor az egy nagyon érdekes értelmezést ad. 

Ez nem arról szól ez a kollekció, hogy most kitaláltuk, hanem elővettünk egy sereg mindent, ami nálunk volt és annak egy új értelmezése született. Van benne egy erős eklektika, ez az Afrika hangulat, safari hangulat..  európai módon zárójel a jól ismert négyzet, a rózsa, a koncentrikus szimbólumok életteli kortárs eklektika.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1615327220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása