A kávérajongók álma valóra vált!
2024. január 17. írta: persica

A kávérajongók álma valóra vált!

Több régi nagy kedvencet is visszavezet kapszulakínálatába a Nespresso

A Nespresso időről időre izgalmas kávéújdonságokkal lepi meg a rajongóit, melyekből több közönségkedvenc is született már. Egy-egy ünnepi kollekció vagy limitáltan elérhető, egzotikus kávékeverék különösen népszerűvé vált, ezért a márka – meghallgatva a fogyasztók kéréseit – átmeneti időre több régi kedvencet is visszavezetett kapszulakínálatába.  

Ahány ember, annyiféle kávéfogyasztási szokás. Vannak, akik egy intenzív, aromás ristretto-val vagy espresso-val szeretik indítani a napot, mások viszont egy hosszabban kortyolgatható, selymes cappuccino-val. Egyesek a klasszikus ízekre esküsznek, mások szívesen kísérleteznek desszerteket idéző, például karamellás, vaníliás vagy mogyorós ízesítésű kávékkal. A Nespresso márkanagyköveteként George Clooney arra bátorítja a kávé szerelmeseit, hogy merjenek kipróbálni új kávéstílusokat, és találják meg a kedvencüket.  

Magyarország kedvenc Nespresso kávéi

A magyarok többsége tejjel issza a kávéját, és nálunk a többi nemzethez képest kiemelkedően magas az ízesítettkávé-fogyasztás aránya is. Az ízesített kávék tejes receptként elkészítve valóságos desszertként hatnak. Hazánk kedvenc Nespresso kávéi például az aranyló karamellás Vertuo Golden Caramel és Original Caramello kapszulák, az édeskés-vaníliás Vertuo Sweet Vanilla és Original Vaniglia keverékek, de az Original Roma vagy egy Vertuo Orafio kávék is nagy népszerűségnek örvendenek.  

Visszatér a francia cukrászművészet varázslata

Az ízesített kávék rajongóiként mi, magyarok is örülhetünk, hiszen a Nespresso elhozta az elmúlt évek legnagyobb kedvenceit, és olyan kapszulákat is visszavezetett ideiglenesen a kínálatába, melyek már egy ideje nem kaphatók. Átmenetileg újra elérhető a Nespresso és Pierre Hermé közös kávékollekciója, amely a 2022-es ünnepi szezon sztárja volt. A francia cukrászséf és csokoládékészítő a modern cukrászművészet és gasztronómia megkerülhetetlen alakja, aki a Haute Pâtisserie megalkotójaként vált híressé.  

Az Original és Vertuo limitált kollekció egyaránt három különböző kávét tartalmaz, egy klasszikus espresso-t és két ízesített változatot. A megalkotott blendek a cukrászművészetet és a kávészakértelmet ötvözik magukban: Az Infiniment Espresso és Double Espresso egy komplex ízvilágú single origin feketekávé Kolumbiából pirosbogyós-gyümölcsös és lágy gabonás ízjegyekkel. A kellemesen édeskés dél-amerikai Arabica szemekből készített Infiniment Gourmand a pirított mogyoró összetéveszthetetlen aromájával indít, majd feltárul benne a mandulás biscotti és a vanília édessége. Az egyszerre frissítő és lágy Infiniment Fruité finoman gabonás aromájához pedig gyönyörűen illik a málna csábító íze.  

A legkedveltebb Nespresso kávék világszerte  

Ahogy minden személyiség saját ízléssel rendelkezik, úgy a különböző nemzetek is eltérő kávétrendeket kapnak fel, és mindenhol más-más kávékapszulák számítanak közönségkedvencnek. Az azonban nem lehet vita tárgya, hogy a világ minden táján töretlenül nagy népszerűségnek örvend az olasz kávékultúra, vele együtt pedig a karakteres espresso-k és a ristretto-k. A világ legkedveltebb Nespresso kávéi közé tartoznak a Nespresso Original kínálatában elérhető Arpeggio, Ristretto, Napoli és Volluto kávékapszulák, hiszen változatos intenzitásuknak köszönhetően a markánsabb és a lágyabb ízek kedvelőinek is kiváló választást jelentenek, akárcsak a Nespresso Vertuo kávégépekhez passzoló Voltesso, Altissio, Ristretto Classico, Ristretto Intenso, Stormio és Double Espresso Scuro kapszulák.  

Az íz, amitől megdobban a szívünk: újra itt a Dharkan

Egy másik igazi Nespresso-klasszikus, a Dharkan is visszatér, melyet 2013-ban alkottak meg a kávémesterek, és hat éven át szerepelt a márka kínálatában. Urdu nyelven a dharkan „dobogó szívet” jelent, ami nemcsak a szív létfontosságú funkciójára utal, hanem az érzelmeket szimbolizáló szívdobbanásra is. Ez az intenzív, tisztán Arabicából álló keverék sokakat rabul ejtett annak idején pörkölt, kesernyés, kakaós ízével és bársonyos textúrájával. A rajongók Dharkan iránt érzett vonzalma sosem múlt el igazán, ezért 2024-től ismét elérhetővé válik, limitált darabszámban. Ez a kapszula ideális mindazoknak, akik egy erős és hosszú lecsengésű kávéra vágynak, amely ugyanolyan tökéletes espresso-ként elkészítve, mint egy kreatív kávérecept alapjaként.  

A visszatérő és állandó kedvencek a készlet erejéig elérhetők a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8918305389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása