A 10 éves, magyarországi központú Logiscool új nemzetközi partnerséggel indítja a 2024-es évet
2024. január 25. írta: persica

A 10 éves, magyarországi központú Logiscool új nemzetközi partnerséggel indítja a 2024-es évet

2024. január 27-én, 10 éves jubileumát ünnepelte a Logiscool, a gyerekek digitális írástudás, programozás és mesterséges intelligencia oktatatásának nemzetközi szakértője. Ebből az alkalomból gyűltek össze, emlékeztek a múltra és beszélgettek a jövőről a Logiscool magyar társalapítói, dr. Breuer Anita és Csitári Gyula, a franchise hálózat partnerei, az oktatók, a szülők és gyerekek, valamint a Logiscool befektetői is. Napjainkban a világ 30 országában, több, mint 200 iskolában, 210 000 gyermek életére hatással lévő hálózat 2014-ben indult Magyarországról.

„Hatalmas öröm volt, hogy egy évvel a budaörsi iskola elindulása után már 6 Logiscool iskola működött Magyarországon. Azt láttuk és látjuk, hogy mindenki, aki a Logiscool életének részese, borzasztóan hisz a küldetésünkben, és nagyon büszke rá, hogy a részese lehet.” - emelte ki visszaemlékezésének kezdetén dr. Breuer Anita.

Balogh Petya, startupper, 2017-es befektetőként való csatlakozása után 2018-ban született meg a döntés, hogy a franchise hálózat külföldön is terjeszkedni kezdjen. Innentől pedig a növekedés új sebességre kapcsolt.

„A gyerekek mindenhol, Szingapúrtól, Dél-Afrikán keresztül Mexikóig ugyanúgy reagálnak a tananyagunkra: egyszerűen nem szeretnék abbahagyni az órákat.” – mondta örömmel Anita a növekedést látva.

Hogy ennek mi lehet az oka, Csitári Gyula fejtette ki: „Egy szuper csapat áll mögöttünk, minden platform, amit használunk saját fejlesztés. Nem véletlen, hogy ennyi országból érdeklődnek a megoldásaink iránt. Saját tananyagunk, közösségi portálunk és saját oktatási platformunk világszinten megállja a helyét.”

Valóban, az elmúlt tíz évben a Logiscool a gyermekek digitális oktatásának nemzetközi élvonalába jutott. Egyedi tanítási módszereik és innovatív platformjaik, a Scoolcode és a MyLogiscool új mércét állítottak fel a digitális írástudás és a kódolás oktatása terén.

Egyedülálló tanulási platformjuk, a Scoolcode forradalmasította a programozás tanításának módszertanát a gyermekek számára: a minden korosztálynak megfelelő vizuális blokk és palettakínálatuk könnyen éthetővé, játékossá, magával ragadóvá, interaktívvá és hihetetlenül szórakoztatóvá tette a programozás tanulást. A platform egyediségét a MIX mód is erősíti, ahol a vizuális és írott programozónyelvekkel egyszerre lehet dolgozni ugyanzon a projekten belül.

Emellett a MyLogiscool zárt, nemzetközi közösségi portál biztonságos környezetben, kihívásokat, kvízeket és digitális társasági élményt nyújt a tanórák között is a gyerekek számára, így tovább fejlesztve analitikus, algoritmikus és logikus gondolkodásmódjukat.

Balogh Petya erősítette meg ezt a gondolatot: „Ha egy gyerek megtanul a gépek nyelvén gondolkodni, ha megérti, hogy hogyan működnek körülötte nem csak a hús-vér emberek, hanem a mechanikus és digitális világ is, akkor sokkal több célját képes elérni. Valójában a programozás egy egyszerű alapgondolat, egy gondolkodásmód: A  célok kisebb és kisebb lépésekre való felbontásával kell tudni komplex problémákat megoldani. Akik ezt megtanulják, azok sokkal sikeresebb felnőttek lesznek, sokkal több tervüket tudják megvalósítani.”

Varga Dániel, olimipiai bajnok vizilabdázó, aki évekkel ezelőtt iratta be kisfiát a Logiscoolba, elmondta, hogy számára ez nem is volt kérdés, hogy szülőként meg kell ismertetnie gyermekeit a digitális világgal. Kisfia, Milán már több éve az óbudai Logiscoolba jár. „Még 10 évvel ezelőtt a feleségemmel két dologban egyeztünk meg, amikor arról beszéltünk, hogy milyen szülők szeretnénk lenni. A gyerekeinkkel a sportot, és a digiális világot kell megismertetnünk. Szerencsére mind a kettőt nagyon szeretik. ”

Varga Dániel elárulta azt is, hogy ő miért tartja fontosnak a programozás által elsajátítható gondolkodásmódot mindenki számára.

„Edzőként egy csapatnál kultúrát is építek. Fontos a taktika, fontos az edzéselmélet, fontos, hogy ki és hogyan játszik. De a legfontosabb ez a fajta gondolkodásmód. Ha valakinél ez kialakul, akkor az egyéni képességei, a környezeti hatások kevésbé befolyásolják az eredményeket. Az ilyen emberek boldogok és sikeresek.”    

„Nem értem pontosan a részleteket, amikor Milán az általa készített játékokról beszél, de látom a folyamatot, hogy hogyan fogalmazza meg a játék céljait, hogyan kattog az agya közben, hogy a projektje hogyan áll össze egy teljes egésszé. Ez egy organikus folyamat, amiből további gondolatai születnek, további produktumok készülnek a jövőben.”

A mesterséges intelligencia térnyerése

Elképesztő sebességgel fejlődő világunkban, amit egyre inkább a digitális technológia vezérel, a számítógépek nyelvének megértése ugyanolyan fontos, mint az írás és az olvasás. A Logiscool tanfolyamok, kurzusok, workshopok és táborok nem csupán arról szólnak, hogy programozni tanítják a gyerekeket, hanem a problémamegoldó készségeik fejlesztéséről, a logikai, algoritmikus gondolkodás erősítéséről és a kreativitásuk fokozásáról is.

„Nagyon izgalmas korban élünk, amikor a digitális világ soha nem látott sebességgel fejlődik. A mesterséges intelligencia fejlődésének sebessége is azt mutatja, hogy lépést váltott az emberiség. Nagy igazság, hogy nem a mesterséges intelligencia fogja elvenni a mi, és gyermekeink munkáját, hanem az, aki ért a mesterséges intelligenciához. A szülők úgy tudják felkészíteni gyermekeiket a jövő kihívásaira, ha erre különös figyelmet fordítanak.” – fejtette ki Balogh Petya.

Csitári Gyula hozzátette: „A világ változásaira és a mesterséges intelligencia térnyerésére reagálnunk kell. Mi már évek óta tanítjuk, hogyan működik az AI, most már azt is megtanítjuk akár egészen kicsiknek is, hogy hogyan kell azt használni.”

A fejlesztések nem állnak meg, a Logiscool együttműködése az EtonX-el

A születésnap alkalmából rendezett budapesti sajtóeseményen a Logiscool büszkén jelentette be együttműködését az EtonX-szel, az elismert brit Eton College innovatív részlegével. A Logiscool és az EtonX közös fejlesztésű új „self-learning” kezdő kurzusa, a Coding games with Python új lehetőséget nyit a kódolás és a mesterséges intelligencia oktatásában a 12+ éves gyerekek és fiatalok számára. A kurzus részeként KAI és DAIsy, a Logiscool mesterséges intelligencia asszisztensei is segítik a diákokat és az oktatókat a tanulási folyamatban. (www.etonx.com/course/coding-games-with-python/)

"A Logiscool élvonalbeli programozási platformja játékra adaptált megközelítést alkalmaz, amely a tanulást magával ragadó, szórakoztató és mindenki számára elérhető élménnyé alakítja át. A kódolás oktatására kiképzett AI-asszisztenseik hatékony segítséget nyújtanak mind a diákoknak, mind a tanároknak." – méltatta a programot James Stanforth, az EtonX kurzusigazgatója, az Eton College digitális oktatásért felelős igazgatója.

A Logiscool különösen büszke erre az együttműködésre.  

„Óriási büszkeség, hogy sikerült egy olyan együttműködést létrehozni, ami a számos oktatási és üzleti díjunk mellett tovább erősíti a Logiscool saját fejlesztésű platformjainak értékét.” – emelte ki dr. Breuer Anita. 

„A Logiscool egy jó üzlet, de emellett egy nagyon klassz cél is, ami mögé szívesen áll oda befektető, csapattag, franchise partner, szülő és gyerek is, hogy együtt hatásuk legyen a világra. A Logiscool mindannyiunk számára a küldetés és az üzlet kombinációja. Nagyon örülök, hogy a részese lehetek ” – fejezte be gondolatait Balogh Petya.   

Miközben ezt a figyelemre méltó évtizedes mérföldkövet ünneplik, a Logiscool tulajdonosai hálás köszönetet mondanak a szülőknek, a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a franchise partnereknek és mindenkinek, aki csatlakozott hozzájuk ezen a rendkívüli úton. A beléjük vetett bizalom és támogatás meghatározó szerepet játszott a Logiscool történetének sikeres alakulásában. Az oktatás iránti szenvedély, az innováció és a gyermekek jövője iránti elkötelezettség alakítja a jövőben is a Logiscool küldetését, hogy világszerte még több gyermeknek adhassák át a digitális tanulás örömét. 

A Logiscoolról

A 2014-ben Budaörsön alapított Logiscool kiemelkedően gyorsan fejlődött, és mára vezető szerepet tölt be a digitális írástudás és a gyermekek kódolási oktatása terén. A 30 országban jelen lévő franchise hálózat egyedülálló oktatási módszertana, tananyaga és platformjai, valamint a mesterséges intelligencia működésének és használatának felelősségteljes oktatása átalakítja a gyerekek technológiával való kapcsolatát, és képessé teszi őket a digitális világban való sikeres és hatékony eligazodásra. A cég számos díjat nyert, többek között 2022-ben elnyerte a Legjobb nemzetközi brand elismerást az Európai Franchise szövetségtől, tananyaga és oktatási platformja kiváló minősítést kapott a finn Education Alliance-től, Digital Discovery kurzusa pedig elnyerte az Év kurzusa elismerést is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5718316401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása