A LUSH bemutatja parfümkollekcióját!
2017. október 16. írta: persica

A LUSH bemutatja parfümkollekcióját!

Tégy utazást az illóolajok csodálatos világába, és ismerd meg az illatjegyeket: édes, virágos, fűszeres, fás, tiéd a választás. 

Az illóolajok koncentrált, erős illatú növényi kivonatok. Mivel illatuk rendkívül gyorsan terjed a levegőben, évszázadok óta használják őket az aromaterápiában; testre és lélekre egyaránt nagy hatást gyakorolnak. Az illóolajok képesek rendkívül erős emlékeket előhívni, ezért sokan ragaszkodni kezdünk egy bizonyos illathoz.

Ezek a kiemelkedő minőségű, nyers olajok ún. "illatcsaládokba" tartoznak; virágos, keleti, fás, friss. Ezek a kategóriák keverednek egymással az Illatkeréken.

A parfümök illóolajok kombinációiból állnak, melyek a zenei kompozíciókhoz hasonlóan épülnek fel. Minden parfüm tartalmaz fejjegyet, szívjegyet és alapjegyet. A fejjegyet ismered fel először, a szívjegy pedig a felvitel után órákig érezhető. Ezeket a jegyeket úgy alkották meg, hogy meghatározott hangulatba kerüljünk tőlük, nosztalgikusnak, magabiztosnak vagy kalandvágyónak érezzük magunkat. A hangulatunk sokszor az álalunk választott parfümtől függ.  

Virágos

Képzelj el egy ködös tavaszi reggelt, mely a frissen szedett kerti virágok illatával köszönt be, a csodálatos rózsától a bódító nerolin keresztül a megnyugtató levenduláig.

Franciaország Provence nevű régiójában elbűvölő levendulamezők illata kápráztatja el a turistákat. A levendulát márciusban vagy áprilisban ültetik, majd egy különleges géppel aratják, mely 500 tonna sokoldalú, magas minőségű levendulát és levendulaolajat arat évente.

Az Amelie Mae a rózsaolaj, az ylang ylang és a levendula vidám virágoskertje. Összetevői mind kitűnő minőségűek. A csodálatos rózsaolaj a törökországi Senir városából származik, ahol a helyi gazdák kézzel szedik a szirmokat, melyekből később olajat készítenek.

Keleti

A fülledt, édes, fűszeres illatok közt megtalálod a vaníliát és a tonka abszolútot. A tonkabab Dél-Amerikában őshonos, édes és megnyugtató illata miatt közkedvelt parfümalapanyag.

Rentless parfümben a tonka abszolút mellett a pacsuliolaj emlékeztet a kedvenc koktélbárod hangulatára. Ha édesszájú vagy, és szereted a vaníliás krémet, az I'm Homea te illatod. Ahogy neve is mutatja, az otthon meleg, barátságos hangulatát hivatott idézni, akárhol is legyen. A kolumbiai kakaópor és a benzoégyanta párosítása a vanília abszolúttal illékony, édes érzést kelt.

Fás

Ha szereted a természetet, az oudhoz hasonló mély, fás olajok elrepítenek egy régi naplementébe, a tábortűz füstje mellé. A trópusi agarfából származó oudolaj az egyik legdrágább és legritkább olaj a világon.

Sötét és fás illatkaraktere adja a Cardamom Coffee lelkét, melyben fűszeres kardamomolajjal, kolumbiai kakaó abszolúttal és rózsával keveredik. Érdekes módon az oud gyakran kap virágos illatpárt, így egy csipetnyi románc is kerül az illatba.

Friss

Lépj át egy másik hangulatba a friss, bizsergető összetevők oázisán keresztül. A friss jegyek megtalálhatók a tengervízben, a fűben és a gyümölcsökben.

A Citrus reticulata nevű fa mandarinokat terem, melyekből a What would love do? nevű parfümben található édes, vidám illóolajat vonják ki. A francia levendulával és az édes benzoégyantával keverve az illatjegyek hullámvasútját alkotja, mely elkápráztatja az érzékeket. Ha szeretet a bizsergető frissességet, a grépfrútolaj is remek választás. A mandarinolajhoz hasonló módszerrel vonják ki a ciprusi grépfrútból, mely a narancs és a pomelo hibridje. A Rentless-ben karakteresen pikáns hatást kelt.

 

Mindannyiunk szaglása egyedi, ezért különböző illóolajokat különböző illatúnak fogunk érezni, különösen akkor, ha felvittük őket a bőrünkre. Ez azt jelenti, hogy maximálisan személyre szabhatod a neked legmegfelelőbb illatcsaládokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr412992836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása