Az IKEA és a LEGO Csoport együttműködése még több teret enged a játéknak és a kreativitásnak
2018. június 29. írta: persica

Az IKEA és a LEGO Csoport együttműködése még több teret enged a játéknak és a kreativitásnak

Tudjuk, hogy a játék fontos szerepet tölt be az emberek életében. Hiszünk a játék erejében és abban, hogy a játék lehetővé teszi, hogy kreatívak legyünk, merjünk felfedezni, kísérletezni és álmodni. Az IKEA és a LEGO Csoport egyesült erővel dolgozik azért, hogy minél több emberhez közelebb hozza a játékot.

A fejlődés kulcsa a játékban van, ennek felfedezése elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jobb életet élhessünk. A játék számtalan jelentéssel bír az emberek számára. A mindennapi életben a játékot különböző akadályok gátolják. Ezek közül néhány elsősorban a felnőttek számára jelent gondot. Az egyik ilyen például, hogy a felnőttek úgy gondolják, a játék rendetlenséggel jár. Más korlátok pedig inkább a gyerekek számára kézzelfoghatóbbak, erre példa, amikor a felnőttek megpróbálnak rendet teremteni a játékkörnyezetben, amit a gyerekek valójában élveznek.

Minden egy meghívóval kezdődött a LEGO Csoporttól, ami így szólt: “Van kedvetek játszani?” Természetesen igent mondtunk, és most közösen azon dolgozunk, hogyan tudunk még több játéknak teret adni úgy, hogy azt a mindennapi élet funkcionalitásába csempésszük bele. Az IKEA-nál elsősorban és legfőképpen arra törekszünk, hogy feloldjuk ezt a berögzült vagy talán éppen csak érzékelhető ellentmondást, hogy a játék valóban rendetlen, de a maga kreatív, emberi és bohó módján.  Mert hiszünk abban, hogy a több játék otthonunkat és a világunkat egyaránt jobbá teszi – nyilatkozta Fredrika Inger, a svédországi IKEA Gyermekek IKEA-ja üzletág vezetője

Az IKEA Play Riportban az IKEA gyermekeket kérdezett arról, hogy mit szeretnének, és 47%-uk válaszolta azt, hogy több közös játékidőt szeretne a szüleivel. Ugyanekkor a megkérdezett szülők 90%-a gondolja úgy – arra a meggyőződésre alapozva, hogy a játék fontos – hogy a játék elengedhetetlen a jólét és a boldogság szempontjából. Egy ezt követő, a játékról készített LEGO tanulmány szerint a szülők 95%-a adta azt a választ, hogy a játék alapvető szerepet játszik gyermekük fejlődésében, és a LEGO kockák segítik a kicsik kreativitását. Akkor hát miért nem játszunk többet? Az együttműködés célja, hogy több alkalmat teremtsen a játékra. Először úgy, hogy megpróbálják a teljes otthont egy jobban funkcionáló és mókásabb hellyé varázsolni.

“A LEGO Csoportnál a kezdetektől fogva az a küldetésünk, hogy a gyerekeket a játékon keresztül inspiráljuk és fejlesszük. Izgalmas és szórakoztató kihívásnak tekintjük megtalálni azt a megoldást, amely ösztönzi a még kreatívabb LEGO játékélményt, ezzel egy időben tekintettel van a szülők érzékenységére a háztartás kinézetére vonatkozóan, valamint lehetőséget ad a gyerekeknek és szüleiknek a közös játékra. Tudjuk, hogy a kreativitás olyan kritikus készség, amelyre a jövőben szükség van, de emellett azt is tudjuk, hogy a bütykölés, a kísérletezés, a kreativitás és az új dolgok kipróbálása bizony rendetlenséggel járhat. Az IKEA-val közös együttműködésünk során ezért szeretnénk megbirkózni azzal a fenntartással, amellyel néhány szülő megközelíti a játékot, ezt a – csodálatos – rendetlenséggel együtt járó - kikapcsolódást.” –mondta Lena Dixen, a LEGO Csoport senior termékfejlesztési alelnöke.

“Az embereket összehozni a játékon keresztül és lehetővé tenni a még több játékot, számunkra és a LEGO Csoport számára egyaránt olyan kulcsfontosságú dolog, amely alapvetően része saját vízióinknak, küldetéseinknek és értékeinknek. Ezért szeretnénk kideríteni, hogy mi történhet, ha mi együtt dolgozunk annak érdekében, hogy az emberek többsége igent mondjon a játékra” – mondta Fredrika Inger, a svédországi IKEA Gyermekek IKEA-ja üzletvezetője.

Az együttműködés első eredményeivel a következő néhány évben az IKEA üzletekben találkozhatnak majd a vásárlók.

Az IKEA Range & Supply-ról

Az IKEA egy márka, mégis sok vállalat. Világszerte számos cég működik az IKEA trademark alatt.

Az IKEA Range and Supply, az Älmhultban található Svéd IKEA-ból és az IKEA Supply-ból áll, amelyek felelősek a fejlesztésért, tervezésért, a gyártásért és a világszerte található IKEA üzletek ellátásáért, amelyek a tömegek számára elérhető lakberendezési megoldásokat nyújtanak. Az IKEA Range & Supply évente több mint 2 000 új terméket vezet be az IKEA üzletekben. A teljes kínálat közel 10 000 termékből áll.

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található, főbb irodái pedig Enfieldben (USA), Londonban (Egyesült Királyság), Sanghajban (Kína) és Szingapúrban működnek. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, az ikonikus LEGO® építőelemen alapuló vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója.

Az „Only the best is good enough” szellemében működő vállalat elkötelezett a gyerekek fejlődése iránt; célja a jövő építőinek inspirálása és fejlesztése kreatív játék és tanulás útján. A LEGO termékek az egész világon kaphatók; választékunkat a www.lego.com/hu-hu oldalon ismerheti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4914081943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása