Kedvenc sztárjaikkal fogtak össze a Ronald Házak lakói
2018. november 18. írta: persica

Kedvenc sztárjaikkal fogtak össze a Ronald Házak lakói

Az adománygyűjtő hét célja, hogy minél több, hosszantartó kórházi kezelés alatt álló beteg kisgyermek gyógyulhasson a családja körében

Idén a budapesti és miskolci Ronald Házak kis lakói is csatlakoznak a McDonald’s Adománygyűjtő kezdeményezéséhez, hogy személyes történetükön keresztül mutassák meg, milyen sokat jelent egy beteg kisgyermek számára a szülők közelsége a sokszor hetekig, vagy akár hónapokig tartó kórházi kezelések alatt. Az ország minden McDonald’s éttermében, november 17-én induló adománygyűjtő kampány támogatásához a gyerekek kedvenc sztárjaikat is segítségül hívták: Ördög Nórival, Opitz Barbival, Wolfie-val, Istenes Bencével, Kiss Ádámmal, Szandival és Takács Nikolas-szal készítettek közös videókat. A kisfilmek a McDonald’s és a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány weboldalán, valamint a közösségi média felületeken tekinthetők meg.

A 4 éves Dorottyát neurofibromatózissal kezelik az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán. Anyukájával a kezelések között - amikor csak tehetik - a Házban töltik az idejüket. Mindketten nagyon szeretik a Punnany Massif zenéjét, ezért nem volt számukra kérdés, hogy a csapat frontemberét, Wolfie-t kérik meg, hogy csatlakozzon hozzájuk a kampányban.

A 11 éves Zolika 8 éve küzd veseelégtelenséggel, azóta rendszeresen tölt hosszabb időszakokat a budapesti Ronald Házban. Második transzplantációjára készül. Alighanem ő Ördög Nóri legnagyobb rajongója, így igazán sokat jelentett neki, hogy a népszerű műsorvezetővel együtt segíthetett a kampányban.

Katrin 14 éves, először halláscsökkenése miatt, majd veseelégtelenségével kellett rendszeres kezelésekre járnia a fővárosba. 2012-es vese transzplantációja óta a vizsgálatok idejére rendszeresen a házba költözik anyukájával. Kedvence a tavalyi X-Faktor győztese, Opitz Barbi, aki azonnal igent mondott a megkeresésére. Az Adománygyűjtő Hetet népszerűsítő videókban számos korábbi és jelenlegi lakó is feltűnik - mind azt szeretnék, hogy minél több sorstáruknak legyen lehetősége arra, hogy a Ronald Házakban és Szobákban a családjával lehessen a legnehezebb időszakokban is.

A Ronald Házak Budapesten és Miskolcon, a Ronald Szobák pedig Pécsett biztosítanak otthonos körülményeket a beköltöző gyermekeknek és szüleiknek térítésmentesen. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családtagjaik közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta több mint 10.000 családnak segített, hogy a szülők és testvérek a kórházi kezelések alatt is a beteg gyerekekkel maradhassanak, így segítve gyógyulásukat.

A november 17-én induló Adománygyűjtő Héten az étteremlánc vendégei ikonikus Meki termékek képeivel készült melegítő párnák, valamint sült krumpli megvásárlásával, illetve a perselyekbe dobott adományokkal járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Ronald Házakban és Szobákban minél több gyermek gyógyulhasson a családja körében, otthonos körülmények között.

A budapesti Ronald Ház három kis lakója és kedvenceik az Adománygyűjtő Hét első napján várják majd a támogatókat és a rajongókat a Nyugati téri Mekiben. November 17-én, szombaton 11 és 12 óra között Dorottyával és Wolfie-val, 12 és 13 óra között Zolikával és Ördög Nórival, 13 és 14 óra között Katrinnal és Opitz Barbival találkozhatnak az étterem vendégei. 

Részletek a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, illetve a McDonalds.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7814379798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása