Hosszú hónapok tervezése, kóstolása és izgalmas várakozás után végre megnyitott Budapesten, a Gozsdu Udvarban, a MÁTKA. Egy olyan nagyvárosi kis vendéglő, ahol könnyedén mutatjuk meg vendégeinknek hogy mit is jelent számunkra az hogy magyaros.
Egyedi mind tervezésében és gasztronómiájában: a mai ízléshez igazított, újszerű magyar konyha izgalmas ízei. Turistaként megtalálod a hagyományos magyar fogásokat, itt élőként pedig a gyerekkori kedvenceidet – de nem pont úgy ahogy a nagymamád készítette.
Az ételek és italok ismerős hangulatot és ízeket idéznek fel, egy kis csavarral, mai technológiával elkészítve, merészebben, frissebben és könnyebben. Fontosnak tartjuk, hogy megmaradjon a konyha és a hely őszintesége, természetessége, ne legyen semmi erőltetett vagy túlzásba vitt.
Természetesen a finom fogások mellé olyan borokat párosítunk, illetve javaslunk a vendégeknek, melyek meghatározó magyar borvidékekről, pincéktől származnak, de minőségi ginek, koktélok is megtalálhatóak kínálatunkban, melyeknek inkább a külleme magyaros vagy inkább „mátkás”.