Így grillezz, ha fontos az egészséged!
2024. július 26. írta: persica

Így grillezz, ha fontos az egészséged!

GymBeam útmutató kerti sütögetéshez

Elérkezett a kerti partik és a grillezés ideje! Sokan azonban csak ódzkodva szed a grillrácson pirult finomságokból, mert aggódik a túlzott kalóriabevitel miatt. A GymBeam útmutatója segít egészségesen élvezni a grillezést!  

Létezik egészséges tányér grillezéskor?

Annak, aki egy meghatározott diétát követ, valószínűleg nem esik nehezére, hogy a kerti partikon is odafigyeljen arra, hogy például kerülje a glutént vagy a tejtermékeket, hiszen tudja, mire kell odafigyelnie. Annak azonban, aki nem követ semmilyen speciális diétát, viszont szeretne tudatosan táplálkozni grillezéskor is, segíthet az egészséges tányér koncepciója! Ez azt jelenti, hogy minden makrotápanyagnak optimális arányban kell megjelennie a tányéron, optimális arányú fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalommal, amellyel kellemesen jóllakhatunk, túlzott kalóriabevitel nélkül. 

Íme a GymBeam praktikus tippjei, hogyan csökkentheted a kalóriák mennyiségét a grillezés során!

A hús sütés előtt csepegtesd le róla az olajat, hogy megszabadulj a felesleges zsírtól!

A húst, ha teheted, alufóliában készítsd el, így kevesebb zsír is elég!

Válassz alacsonyabb zsírtartalmú fehérjeforrásokat!

Ha szaftos hamburgerre vágysz, bátran egyél meg egyet, ha belefér a napi kalóriabeviteledbe. De ehetsz egy kisebb adagot is, vagy kipróbálhatsz más húsalternatívákat.

Ne feledkezz meg a zöldségekről és a különféle salátákról sem, amelyek nemcsak nagyszerű rostforrások, hanem segítenek étellel megtölteni a tányérodat anélkül, hogy a fogás teljes kalóriaértékét túlzottan növelnék. Most is kerüld a nagy mennyiségű, olaj alapú öntetek és pácok használatát!

Fogyassz alacsony kalóriatartalmú mártogatósokat és cukormentes szószokat.

Ne feledd, hogy az italok is számítanak! Egy 0,5 literes sör ugyanannyi kalóriát tartalmazhat, mint 200 g csirkemell, de a csirkemelltől biztosan gyorsabban jóllaksz. Tehát válassz okosan! 

Kalóriacsökkentés a gyakorlatban

Ahhoz, hogy jobban el tudjuk képzelni, hogyan is csökkenthetjük egyszerűen a bevitt kalória mennyiségét egy grillezés során, nézzünk meg egy “átlagos” grill tányért és egy egészséges alternatívát: 

Átlagos grill tányér - 1207 kcal (5 g fehérje, 49 g szénhidrát, 87 g zsír, 4 g rost)

120 g sertésnyak (olajban pácolt, kb. 10 ml olaj marad a húson)

120 g Camembert sajt alufóliában sütve (enyhén, kb. 5 ml olajjal bekenve)

30 ml majonéz és fokhagymás mártogatós

100 g pékáru (kenyér, zsemle) 

Egészséges tányér - 636 kcal (48 g fehérje, 37 g szénhidrát, 32 g zsír, 4 g rost)

160 g alufóliában grillezett pisztráng (4 g vajjal)

½ (50 g) zsírszegény Camembert sajt (enyhén, kb. 3 ml olajjal bekenve)

30 ml ZERO mézes-mustáros szósz

kuszkuszos zöldségsaláta (100 g paradicsom, 50 g paprika, 100 g uborka, 40 g kuszkusz, ecetes öntet) 

Ha okosan válogatjuk össze, hogy mi szerepeljen a tányérunkon, nem kell attól tartanunk, hogy egyetlen kerti parti alatt több napnyi kalóriát eszünk meg. Egy kis odafigyeléssel tehát gondtalanul élvezhetjük a grillezést és a társaságot! - szól a GymBeam tanácsa. 

Ha a grill ételek mellé rágcsálnivalót is kínálnánk vendégeinknek, erre is létezik számos egészséges, tápanyagdús, de mégis ínycsiklandozó alternatíva a GymBeam ajánlásával: 

Protein Ice Cream 500 g - GymBeam

A csoki, vanília és eper ízben kapható Protein Ice Cream a nagyobb nyári hőségben is felfrissít. A jégkrém elkészítéséhez való mix több mint 50% fehérjét tartalmaz, alacsony cukortartalommal, így szigorú diéta mellett is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. A Protein Ice Cream a tökéletes bizonyíték arra, hogy egy frissítő édesség lehet egészséges is, tele tápanyagokkal. 

Just Cheese - GymBeam

Ez a könnyed nyári ropogtatnivaló garantáltan elvarázsol autentikus ízvilágával.  A Just Cheese egy különleges eljárással, fagyasztva szárítással készül, így lesz roppanós, miközben a benne található tápanyagok sem vesznek el. Alapanyaga holland sajt, amely az izomzat növekedését és fenntartását, valamint a csontok egészségét támogató fehérjében gazdag. 

Protein Chips - GymBeam

Ez a sós nassolnivaló a burgonyachipsz egészséges alternatívája; nem kisütik, hanem puffasztják. Rizs- és csicseriborsóliszt, valamint szárított burgonya és borsófehérjepor keverékéből készül, így bármikor bűntudat nélkül élvezhetjük különleges ízeit. Alacsony cukortartalmú, gluténmentes és gazdag rostforrás, így hosszú ideig tartó jóllakottságérzetet biztosít két étkezés között. 

gymbeam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9618454933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása