4711 ACQUA COLONIA INTENSE
2019. szeptember 11. írta: persica

4711 ACQUA COLONIA INTENSE

Ismeretlen helyeket felfedezni, új benyomásokat szerezni, elveszni a természetben – mi lehet ennél szebb? A trendkutatók megerősítik, amit már hosszú ideje magunktól is érzünk: egyre több ember ellensúlyozza a mindennapi stresszt a természet segítségével. Magunkra találhatunk benne, és erőt merítünk belőle, hogy kibontakoztassuk a személyiségünket. A természetben számos, az érzékeinkre ható inger verseng a szemfüles megfigyelő érdeklődésének felkeltéséért. A színek játéka, a finom zörejek és nem utolsó sorban a lenyűgöző illatok – egy táj szépsége megmutatkozik annak illatában is. Így mindenki megtalálhatja a saját édenkertjét, amely megfelel a legbelsőbb, lényegi mivoltának. Ez a meggyőződés inspirálta a 4711 illatházat, hogy megragadja a lélegzetelállító vidékek jellegzetességét, és belecsempéssze azt a 4711 Acqua Colonia Intense ‑ Eaux de Cologne üvegcséjébe. Az üzletekben 2019 szeptemberétől elérhető kollekciót négy páratlan illat alkotja.

A 4711 illatház 227 éve példaértékű, új távlatokat nyitva az Eaux de Cologne területén. A 4711 immáron 10 éve lelkesedik az Acqua Colonia presztízsmárkáért, melyet a természetből származó összetevők könnyed kompozíciói inspirálnak. Az Acqua Colonia Intense új illatai igazodnak ehhez, miközben olfaktorikus és koncepcionális szempontból egy lépéssel még tovább merészkednek. Valóban hosszan tartó illatélményt nyújtanak, és nem egyes összetevőket, hanem egész tájakat ötvöznek magukban: az álomba illő vízpartok utáni vágyódást, az erdő misztikus szépségét, a zsenge, mezei vadvirágok színes kavalkádját és a hegycsúcsokra jellemző, frissítő levegőt. A vezető parfümőrök által alkotott, négy illatváltozat: 

Sunny Seaside of Zanzibar /  Wakening Woods of Scandinavia / Floral Fields of Ireland / Pure Breeze of Himalaya 

A legjobb parfümőrök alkotta kreációk

Az 4711 Acqua Colonia Intense kifejlesztése során a 4711 illatház nemzetközileg elismert parfümőrökkel dolgozott együtt. Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal és Geza Schön közreműködésével egyedülálló, hosszan tartó illatok jöttek létre. Mindegyik igazi olfaktorikus élmény, mely a valóban kiváló minőségű összetevőknek köszönhetően a természet páratlan helyszíneit idézi, és színtiszta érzelmeket vált ki mindenkiből. 

F L O R A L   F I E L D S   O F   I R E L A N D

„Intenzív és színpompás, akárcsak Írország vadvirágai.” Nelly Hachem-Ruiz (parfümőr) 

Floral Fields of Ireland - lelki szemeink előtt láthatjuk, ahogy felélednek Írország színpompás mezői. A dombvidékeken a lágy szellőben ringatózó vadvirágok hatására közel érezheti magához a természetet. A kreáció fejillata a gazdag és bársonyosan lágy illatcserje-virággal nyit, az „illatvirággal”. Finoman mandarinba és citromba ágyazva áttér a feketefa-mimóza és a fehér jázmin jegyeit viselő, gazdag szívillatba. A virágok bódító illata, melynek tartóssága az alapillatban található operanid molekulának, illetve fáknak köszönhető. 

Az igazi csúcspont: A feketefa-mimóza – a mimózák különösen szép és ritka példánya – többek között Munster tartományában nő, és Írországban a vadvirágok helyettesítésére választották. Virágos, zöldes, vizes-ibolyás, viaszos és mézes jegyeket hordoz magában, és a kreáció szívillatának egyedülálló, virágos karaktert, valamint intenzív, életvidám jelleget kölcsönöz. 

Fejillat: mandarin, citrom, illatcserje
Szívillat: feketefa-mimóza, narancsvirág, jázmin
Alapillat: operanid, szantálfa, cédrusfa

virágos – nőies – romantikus 

S U N N Y   S E A S I D E   O F   Z A N Z I B A R

„Mint egy séta a napsütésben, egy zanzibári strandon – ilyen a Paradicsom illata.” Daphné Bugey (parfümőr)

Sunny Seaside of Zanzibar - felébreszti bennünk a vágyakozást a fehér, homokos strandok, a türkizkék tenger és Zanzibár egész éves napsütése után – emlékeztet a nyárra, felejthetetlenül elkápráztat és rabul ejt.
A fejillatban a tengeri fuvallat a görögdinnye frissítő, vizes-gyümölcsös jegyein és a csillagánizs kellemes aromáján keresztül jelenik meg. Az intenzíven illatozó frangipáni-virág, kókusz és pézsma kombinációja révén érezhetjük a Nap melegét. A vanília, cédrusfa és vetiver rendkívüli egyvelege teszi teljessé ezt a modern, egzotikus virágillatot.
 
A „titkos” összetevő: Az illatba csempészett – a trópusi éghajlati övezetben, pl. Mexikóban, Dél-Amerikában, a Karib-térségben, valamint az Indiai-óceán szigetein, így Zanzibáron is termesztett – Vanilla planifolia meleg, fás jegyeket, illetve érzéki alapillatot kölcsönöz a kreációnak, és a boldogság érzését kelti. 

Fejillat: görögdinnye, csillagánizs
Szívillat: frangipáni, kókuszdió, pázsma
Alapillat: vanília, cédrusfa, vetiver

nyárias – egzotikus – érzéki 

W A K E N I N G   W O O D S   O F   S C A N D I N A V I A

„Fenséges és titokzatos, mint a skandináv fenyvesek illata reggel.” Geza Schön (parfümőr) 

Wakening Woods of Scandinavia - az impozáns tűlevelű fákra, a mohával borított sziklákra, a folyóvizekre és a festői szépségű, skandináv erdei tavakra emlékeztet. Olfaktorikus újraértelmezése az érintetlen természetnek, amely feléled, amikor a finom reggeli harmat és az első meleg napsugarak életet lehelnek belé.
Az uniszex kreáció a bergamottból, korianderből és rózsaszín borsból álló, friss és aromás fejillatának köszönhetően azonnal elcsábít az Acqua Colonia illatvilágába. A rózsából és jázminból álló, meglepő virágcsokor olyan hatást kelt a parfümben, mintha egy friss szellő fújna át a fák között, szárnyra keltve ezzel az illat fás karakterét, nőies jelleget kölcsönöve neki. A kompozíciót a pacsuli és a jegenyefenyő markáns, fás jellegét hordozó Fir Absolute alkotta, hosszan tartó alapillat teszi teljessé.
 
A következő illatanyag különösen említésre méltó: a jegenye tűleveleiből és ágaiból származó, folyékony kivonatból kinyert és ezért az aromaterápiában olajként kezdetektől fogva nagyra becsült Fir Absolute az aromás-balzsamos, füstös-mézes és enyhén gyümölcsös jegyei révén azonnal a legszebb erdős vidékekre repít bennünket. 

Fejillat: bergamott, koriander, rózsaszín bors
Szívillat: rózsa, illatcserje, jázmin
Alapillat: pacsuli, tümjén, Fir Absolute

aromás – fás – előkelő

P U R E   B R E E Z E   O F   H I M A L A Y A

„A Himalája csúcsaira utazni egyet jelent a kristálytiszta levegővel és a valódi szabadsággal.”
Fanny Bal (parfümőr) 

Pure Breeze of Himalaya - tisztelgés a világ leggrandiózusabb magashegysége, a Himalája előtt, mely a természetkedvelők és a felfedezők számára igazi Paradicsom. A páratlan kilátást és a kristálytiszta levegőt idéző illatvilág lenyűgöző.
Az illat citrusos frissességéről a bergamott és a mandarin friss-lédús jegyei gondoskodnak. Ehhez még hozzájárul a rózsaszín bors fűszeressége, a rózsaoxid fémes jellege és a Living Mountain Air illatakkord frissessége – olyan tiszta és frissítő, akár egy mély lélegzetvétel. Az újszerű tonikos jegyek és ásványos jellemvonások teszik a szívillatot annyira különlegessé. Az illat a pézsma és a kasmír által válik lággyá és hosszan tartóvá.
 
A parfüm megkoronázása: A Living Mountain Air illatjegyet a Living-Technology módszerrel nyerik ki, mely lehetővé teszi a különleges helyek olfaktorikus profiljainak kémiai „lemásolását”. Ezáltal a nehezen hozzáférhető és korlátozott mennyiségű illatanyagok is reprodukálhatóak. Ez adja a kompozíció hűvös, levegős jegyeit és páratlan frissességét. 

Fejillat: bergamott, mandarin, rózsaszín bors
Szívillat: rózsa, gyöngyvirág, Living Mountain Air
Alapillat: kasmír, ambroxán, pézsma

élénk – friss – ásványos 

A 4711 Acqua Colonia INTENSE illatok 2019 szeptemberétől kaphatóak  Müller üzleteiben és az arra kijelölt drogériákban.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6815065798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása